שלום חגית - חדשה פה

שלום חגית - חדשה פה

אני (בת) וזוגתי חיות ביחד כבר שלוש וחצי שנים יש לנו ילדה משותפת (ולי יש עוד שני ילדים מנישואים). לאחרונה מאוד מפריע לי (ובעיקר לאמי) שלזוגתי אין נימוסי שולחן (אוכלת בידיים, עם פה פתוח,ולא מחכה שכולם שבו ליד השולחן), מה עושים?

כדאי לעשות הפרדה בין זה שזה מפריע

לך לבין ההפרעה לאימך. כל אחת מביאה לזוגיות את עצמה על מנהגיה, דעותיה ודרכי החינוך שלה. בת זוגך כנראה בעלת מנהגים פחות נימוסיים ממה שאת מכירה ורוצה. האם הערת לה על כך בעבר? אתן חיות יחד זמן רב ולבטח הבחנת בזה מזה זמן, לא? תבררי לעצמך קודם באיזו מידה זה באמת מפריע לך ובאיזו מידה מפריע לך שאימך מעירה לך על בת הזוג שלך לנימוסיה. אם זה בעיקר מולך אז תשתפי אותה בקושי שלך ותבקשי שתשתדל לשפר את נימוסיה לפחות שאימך בסביבה. אם העניין הוא בעיקר מול אימך ואת סובלנית להעדר נימוסיה אז תאמרי לאימך שאת מבינה אותה ואולי באמת היא לא "מלכת הנימוסין" אבל את אוהבת אותה ומקבלת אותה עם מגרעותיה כפי שהיא אותך על מגרעותייך שלך. מקווה שזה עוזר לך...

tamar two

New member
במקרה קצת דומה עם התערבות של

אמא שלי בזוגיות שמתי לב שזה משפיע עלי מאד. מאד חשוב שתקשיבי בעיקר לעצמך ותבקשי מאמא שלך לא להתערב גם אם היא עוזרת לך עם הילדים והכל. הורים שמתערבים בזוגיות זה ממש גרוע וגם אם היא רוצה לעזור לך זה עושה גרוע יותר. אני מסכימה עם מה שכתבה מנהלת הפורום. שיהיה לך המון בהצלחה!

זה בדיוק מה שאני מרגישה

והיום בבוקר דיברתי עם אמי על הנושא והיא התנצלה. הבעיה שהיא עושה את הדברים בלי להרגיש ובעקיצות קטנות. מקווה שהמצב ישתנה לטובה ושהיא לקחה לתשומת ליבה. המשך יום טוב

למעלה