שלום חגית
....ארוך

דעתי שונה. בגידה היא תמיד בעייתית

לכל כיוון שמסתכלים ואיני מתייחסת לכיוון השמרני של הבגידה. כאשר יש "יציאה" מהזוגיות אז ישנה בעיה שאם רוצים להמשיך את הזוגיות, הבגידה לבסוף או תאמלל את הזוגיות או תסיים אותה. גם בנושא חילופי זוגות, איני ממליצה למרות הריגוש וההרפתקה שבעניין, נדמה לפעמים שזה מזרים דם חדש לזוגיות ומגוון את החיים אבל כמו בבגידה, זה יוצר ריחוק. זוג שרוצה לשקם את הקשר צריך לעשות זאת בינו לבין עצמו ללא חלופות מיניות ורגשיות מחוץ לנישואין.

שלום חגית../images/Emo140.gif....ארוך../images/Emo4.gif

אתחיל מזה שאנו נשואים מזה 18 שנים ויש לנו 3 ילדים מתבגרים. עד לפני מספר שנים החיים היו נפלאים,כמובן כמו כל זוג ומשפחה עם עליות ומורדות, אבל בסך הכל השמש האירה לנו כל בוקר. עד שיום אחד גיליתי שבעלי בוגד בי. שמרתי את המידע בתוכי עד שהגיע הרגע המתאים לשוחח איתו על כך. בשיחה רגועה,מלאת רגשות מכל קשת הרגשות, אהבה,כעס,שנאה,קנאה ,הכל היה שם התאמתתי איתו והוא לא הכחיש. ציין שהקשר נסתיים זה מכבר וזה היה משהו רגעי חסר רגשות, סקס נטו. לאחר שיחות רבות ביננו, תקופה ארוכה ולא קלה שעברנו, הבנתי מהיכן בא הצורך שלו והחלטתי לסלוח ולהמשיך הלאה בחיינו. ואכן החיים נמשכו,ראיתי אותו מתייסר על שפגע בי. התייסרות אמיתית ולכן היה לי קל לסלוח ולעבור הלאה. הוא הציע שנלך יחד לכמה שיחות עם מטפל מקצועי שיעזור לי וגם לו להתמודד עם המשבר. אמרתי שאני מסוגלת להתמודד עם זה לבד,ואין לי צורך בגורם חיצוני. ואכן,נראה שהתגברנו על המשבר. אמנם לא מהר כפי שאולי נשמע מהדברים שאני כותבת,אבל התגברנו והחיים חזרו למסלול כפי שהיה לפני הגילוי. עברו להן מספר שנים,ולאחרונה נקלעתי לסיטואציה לא קלה ונסחפתי. שכבתי עם מישהו ובגדתי בבעלי. הסקס היה מדהים. משהו שלא חוויתי כבר הרבה זמן. נסחפתי לרומן עם אותו אדם,רומן שנמשך מספר חודשים בהם גיליתי מה אני מסוגלת לעשות במיטה, חוויתי אורגזמות שמעולם לא חוויתי. התנהגתי במיטה כמו "חיית סקס" מה שעם בעלי אני לא מסוגלת לעשות. בשלב מסויים החלטתי שאני מסיימת את הקשר ואת אותו הכייף ואותן היכולות שהיו לי עם המאהב, אני מביאה לסקס בבית עם בעלי,אותו אני באמת אוהבת. העניין הוא שבכל פעם שאנחנו מגיעים לסקס, עולות בדמיוני תמונות מהסקס ההוא... בעלי ואני מאוד פתוחים ומשוחחים על סקס באופן חופשי, אין עכבות, אמרתי לו מה אני אוהבת ואיך אני אוהבת אבל גם אם הוא מנסה,זה לא זה! זה לא טוב כמו אותו מאהב. ומצד שני, אני לא מצליחה להביא את עצמי ואת החייתיות שהייתה בי שם אל המיטה שלי בבית. ברור לי שמשהו במערכת הזוגית שלנו לא תקין, אחרת לא היינו מגיעים למצב הזה, אבל יחד עם זאת יש ביננו אהבה גדולה. למרות שיש שיגידו שאם אוהבים אז לא עושים דברים שעלולים לפגוע בבן הזוג שלנו, אבל העובדות בשטח מדברות בעד עצמן. אני אוהבת את בעלי, ובכל זאת נסחפתי. בעלי אוהב אותי ואין לי ספק כך ובכל זאת הוא בגד בי. קשה לי להשלים עם העובדה שסקס כמו שהיה לי עם המאהב כבר לא יהיה לי. הקשר עם בעלי הוא החשוב לי. אבל אין קשר טוב בלי סקס טוב. אני לא רוצה לחזור לרעות בשדות זרים.. זו הייתה התנסות נעימה,מרגשת,מפרגנת, אבל זהו. החיים בבית חשובים לי יותר מאורגזמה זו או אחרת... ובכל זאת...מה אפשר לעשות?
על תשובתך ומצטערת שיצא ארוך.

עברת חוויה חדשה שהסעירה את חושייך

ואפשר להבין את הרצון שלך לשחזר את הרגש הזה, מגיע לך להרגיש כך וכמה שיותר. ביחד עם השמחה את גם מיוסרת מעצם הבגידה ומן ההחלטה שלך לא לחזור על ההתנסות. קשה להשוות סקס עם גבר חדש ולא מוכר שאיתו אין לך עבר הווה ועתיד מול בן זוג שגם כאשר הנישואים מצויינים, ישנה שחיקה, רפיון ושינויים לעורך השנים. להרגיש אותו הדבר עם בעלך, אין זה אפשרי כי הסיטואציה שונה . אני מבינה שכן ניסית לשחזר את הסקס עם בעלך ואינך מרוצה מהתוצאות וכדאי לך בעקבות ההתנסות לשנות גישה. אל תנסי לשחזר. תנסי למצוא לכם משהו אחר שמסעיר את שניכם ואיני מתכוונת דווקא לסקס. ידרש פה מאמץ משותף למצוא לשניכם פעילות חדשה שרק אתם עושים , אני מתכוונת לדברים כמו: תחביב מסעיר משותף (צניחה חופשית, סקי, קייאקים, ברידג, טיולים במזרח, יוגה, לימוד כל שהוא ועוד... )בשביל שיהיה מסעיר יותר במיטה יש לעשות שינוי גם בחיים מסביב ולעשות אותם פחות רוטיניים ויותר מסעירים. אילו פנטזיות יש לך? שתפי את בן זוגך. אילו פנטזיות יש לו? שישתף אותך. זה הכיוון בו הייתי בוחרת. זה דורש מחשבה והתארגנות לקראת . שוחחי עם בעלך ותאמרי לו כמה את אוהבת אותו ורוצה שתכירו האחד את השני במימד נוסף לזה הקיים. תדלקו על משהו שמתאים לשניכם ולכו עם זה רחוק. אני מסכימה שחלק מזוגיות טובה זה שביעות רצון מבחינה מינית אבל כדי לעורר את המין צריך להרגיש טוב עם עצמינו ולהיות מסופקת גם בתחומים אחרים. מקווה שזה נותן לך עוד נקודות למחשבה ולעשיה.

תודה על תגובתך ו...

ראשית אציין שאני לא מיוסרת מעצם הבגידה. יכול להיות שיותר קל לי להתמודד עם המצפון מאחר ואני נבגדתי בעבר. סיימתי את הקשר מכיוון שהרגשתי שאני על קצה ההתאהבות בגבר החדש והלא מוכר,פחדתי מכך והבנתי שאני אוהבת את בעלי הרבה יותר מידי (אם יש דבר כזה יותר מידי) על מנת להפסיד את החיים איתו. ומפה באה ההחלטה לנסות לשפר את חיי הזוגיות שלי. אנחנו מדברים על הפנטזיות שלנו, העניין הוא שפנטזיה מקומה להיות פנטזיה. קשה לי להאמין שאצליח להגשים את הפנטזיות המיניות שלנו. מסכימה איתך שעלינו למצוא איזשהו תחביב משותף ו/או פעילות כזו או אחרת שתאפשר לנו זמן איכות. לגבי עשייה, שמעתי פעם סקסולוג שאמר שאנחנו אנשים מאוד עסוקים, וכמו שאנו יודעים לקבוע פגישות עסקים בעבודה,כך צריך לנהוג עם בני זוגנו. אי לכך ובהתאם לזאת, אנסה לקבוע פגישה עם בעלי. פשוט אבקש ממנו לפתוח את היומן שלו,ובתוך סדר היום העמוס שלו, שימצא שעתיים בתחילת היום, או באמצע היום, גם אני אפנה את יומני לשעתיים האלו וניפגש לשיחה בארבע עיניים/ידיים/רגליים ומה שבינהם
ואתחיל את התהליך של העצמת הזוגיות שלנו. לכתוב את הדברים זה קל, אני מקווה שליישם יהיה קל באותה המידה והכי חשוב שיהיה לי שיתוף הפעולה מהצד שלו
אני חוששת שהוא לא יבין למה פתאום, "out of the blue" אני רוצה להעצים ולשים דגש על הזוגיות שלנו. מה התעוררתי פתאום אחרי שנים? מה נכנס בי? שוב תודה לך על התגובה

בבקשה. זה אכן לא קל אבל מאד אפשרי

שניכם נקלעתם בעבר לסיטואציות דומות בחיפוש אחרי דברים וזה מאד לגיטימי אחרי שנים של נישואין לרצות לרענן את השורות ולאוורר את הזוגיות. אני לא הייתי הולכת כרגע על הסקס דווקא אלא על ריגושים אחרים שיעזרו לכם לראות אחד את השני באור אחר שלא היה קודם שהרי זה מה שמדליק אותנו באופציית הבגידה, הדבר החדש. אז תנסו להתחדש לכם בכל אופן אפשרי ותעשו כייף. בעלך רק ישמח ואם יתפלא, תספרי לו שאת רוצה שינוי... מאד לגיטימי בשלב זה של החיים והנישואין. טוב שהתעוררת, תיהני לך!

תודה...ועדכון..

שוחחתי עם בעלי. הגענו לכלל החלטה שבאמת חסר משהו בחיינו הזוגיים ולא בהכרח המיניים...למרות שגם שם יש מקום לשיפור וגיוון. החלטנו להקדיש את ימי השישי בבוקר לעצמנו. הילדים יתפזרו למסגרות שלהם ואנחנו במקום לנקות/לבשל/קניות ושאר סידורים, נתחיל את הבוקר בפעילות ספורטיבית ביחד ואח"כ נשב בחיק הטבע וננסה ל...
...לצייר! שנינו לא ציירים ומעולם לא החזקנו מברשת וצבע...וזה נראה לנו משהו נחמד להתנסות בו. מה נעשה עם היצירות אח"כ??? זו כבר שאלה טובה...אם יהיו ראויים נתרום אותם לבתי ילדים/חולים וכדומה.... תודה לך על הרעיון!

נראה לי כיוון טוב ובחירה ליצור

במשותף ממש מבורכת. מאחלת לכם הצלחה ושמחה.

למעלה