שלום חגית

שלום חגית

שאלה לי אלייך לגבי סוגי טיפול שונים. אני שואלת בשביל חברה טובה שלי שהתגרשה לא מזמן ורוצה טיפול לילדים כי הם למרות שלא מראים את זה מתמודדים עם הקשיים של השינוי בחיים שלהם. אני מכירה את הפורום שלך והצעתי לה ללכת לטיפול משפחתי היא והילדים. בבית ספר הציעו לה מפגשים עם הפסיכולוג של בית ספר והיא בעצמה חשבה ללכת לקבל יעוץ בנעמת. מה הכי טוב לדעתך ומי יכול לעזור למשפחה. אני מוסיפה שאין אפשרות כלכלית כל כך ועדיף משהו בתשלום לא גבוה אם יש כזה.

רצוי מאד ללכת עם הילדים לטיפול משפחתי.

זהו מקום בו כולם מביעים את עצמם ואפשר לתת להילדים ולגם לחזק את האם כשהילדים נוכחים ובמפגשים וגם ללא הילדים. אין צורך לפצל כי מטפלת משפחתית תתן מענה גם לצרכי האם. יעוץ בנעמת למיטב ידיעתי הוא יותר בענייני חוק וזכויות ורצוי גם כן. בבית הספר כדאי לידע את המחנכת ולבקש ממנה לשים לב לילד, במידה ואין בעיות נראות לעין אין צורך לערב פסיכולגית בית ספרית אם ישנו מענה טיפולי, במקרה הצורך אפשר לערב אותה. טיפול מוזל אפשר לקבל במוסדות הלימוד שם לומדים את המקצוע "טיפול זוגי ומשפחתי" ונותני הטיפול הם סטודנטים ומתמחים שמקבלים הדרכה בזמן הטיפול או אחרי. יש מספר מקומות אם את מעוניינת.

תודה חגית.

אם תוכלי להמליץ לי על מקומות זולים לטיפול משפחתי זה יעזור. שוב תודה רבה.

למעלה