שלום חדשה בפורום... אפשר להצטרף?

Y o v e l i

New member
שלום חדשה בפורום... אפשר להצטרף?

הופניתי אליכם על ידי "מאקי" מפורום מתכונים (ברוב עוונותיי לא ידעתי שהפורום הזה פעיל ותוסס, אז מראש סליחה!!!!!). אני נוסעת בשבוע הבא לבודפשט לשבוע ימים עם הבעל והבת הקטנה. קראתי מספר דפים אחורה בפורום וקבלתי מספר תשובות לשאלות שרציתי לשאול אתכם (מזג-אויר, למשל, מקומות בילוי לילדים וכו'). כחובבת בישול ובעיקר אפייה, אני זקוקה לעזרתכם: האם תוכלו להמליץ לי על חנויות מתמחות או אפילו חנויות "צדדיות" נחבאות אל הכלים בתחום האפייה והבישול בהם אוכל למצוא עזרי מטבח מיוחדים? בנוסף, בפורום המתכונים המליצו לי לרכוש שפורפות של ממרחי פפריקה מתובלים, פטה אווזבשימורים, ממרח ערמונים ומכשיר לNokedli. על אילו מוצרים נוספים אתם יכולים להמליץ שחובה לנסות/לקנות? ושאלה אחרונה... האם יש מאכלים מיוחדים אהובים ומומלצים שנמכרים בדוכני הרחוב. ואם יש לכם טיפים נוספים כל אינפורמציה תתקבל בברכה. תודה, לימור

טומי*

New member
ראשית ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

בקשר למזג האויר אינני איש בשורות. כרגע בבודפשט 3-5 מעלות C לשבוע הבא מיום שלישי תהיה התקררות רצינית עד ל -6 מעלות C מכשיר לנוקדלי ניתן לדעתי לקנות בכל חנות של כלי בית-מטבח אבדוק מאוחר יותר

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif אצלנו בבית

הכלי לנוקדלי נראה כמו מסננת מעוגלת, עם חורים בערך בגודל של 5 אגורות. פשוט שפכו לתוכה את כל הבצק, ותוך ערבוב ולחיצה עם הכף, החתיכות נפלו למים. ממש משחק ילדים. (זה לעצלנים). עם אלו שבתמונה, נראה שהעבודה קצת יותר קשה. אבל מזהחשוב, העיקר התוצאה! בתאבון.evike

ענתר

New member
אז אני דור שלישי מקבלים אותי?

כשהייתי עם ספתה בהונגריה וטרנסילבניה קניתי לה כלי לבצקיות אני מבינה שזה נוקדלי, הכלי שלי היה גם פומפיה עם חורים אבל עליו נסעה במסילה קערהב, או יותר נכום מאין צינור קצר, לתוכו אני שופכת את הבצק וכשאני מסיעה אותו הלוך וחזור על הפומפיה הבצק מטפטף מהחורים ישר לסיר, מאוד נוח וסליחה על ההתפרצות ענת דור שלישי מטרנסילבניה

sabajakov

New member
שפופרות הפפריקה, קיימות בשתי

צורות שונות: 1) csipos שהוא חריף 2) csemege שהוא מעודן יותר. עם שניהם צריך לקחת בחשבון בזמן השימוש, שהם מכילים כמות יחסית גדולה של מלח.

mocsari

New member
יש גם שפופרת לגולש-מומלץ!

גם זה ממש טעים! מרגלית.

liti

New member
יש גם חרדל, מיונז וממרח שום

הם לא יקרים אבל הכי כדאי לקנות אותם בסופרמרקטים ולא בדוכני המזכרות השונים, שם ניתן למצוא אותם ממש בזול (סביבות ה- 70 פורינט לשפורפרת קטנה, 140 פורינט לשפורפרת גדולה).

למעלה