שלום חדשה בפורום הספיציפי הזה...

שלום חדשה בפורום הספיציפי הזה...

הייתי מעוניינת לדעת איך אני יכולה ללמוד אידיש באופן עצמאי? קצת בסיס יש לי - לא מעבר לזה. המון תודה1!

ה מ ש י ח

New member
היי, גם אני רוצה!!

לא מספיק לי שמישהו יתרגם לי וזהו, אני רוצה ללמוד את השפה הזו באמת! תגידי תודה על הבסיס הזה שיש לך, לי בקושי יש גם את זה... חוץ מכמה ביטויים וזהו.. מה גם, הבן אדם הזה שמתרגם לי את הרוב לא ממש יודע לקרוא או לכתוב יידיש, רק לפי שמיעה.. אוף.

ימות המשיח! רצים ללמוד יידיש!

תלוי לאיזה רמה רוצים להגיע בלימוד. אם המטרה הסופית היא להבין שברי מילים מתוך שיחה ביידיש ולדעת להגיד קללה או שתיים ותו לא, אפשר להסתפק בקלטות של הוצאת "פרולוג". מדובר בארבע קלטות עם חוברת שמהווים בסיס מסוים ליידיש. מאוד כיף ללמוד ככה כי אפשר לשים את הקלטת בנסיעה ברכב ולשמוע יידיש ברמת מתחילים ואפשר להבין כל מילה! אבל זה לא מתאים למי שרוצה לדעת לקרוא יידיש ולהבין טוב את הנאמר. אני לא מדבר על מי שרוצה לקרוא ספרות יידיש ולכתוב טקסטים אקדמים או ספרותיים ביידיש, אלא על ידיעת קרוא וכתוב כמו שצריך. את זה אפשר לעשות רק בקורסים השונים. בירושלים, תל-אביב ובאר-שבע אפשר ללמוד יידיש באוניברסיטאות. בירושלים אפשר ללמוד גם באוניברסיטה העממית. בתל אביב יש קורסים טובים מאוד (ברמה אוניברסיטאית ממש) בבית שלום עליכם במחירים שוים לכל נפש – 500 ₪ לשנה !!! אפשר גם לקחת מורה פרטי אבל אז אי אפשר לדעת שהמורה אכן יודע יידיש עד כדי ללמד אחרים. צריך להבין שכתיבה ביידיש היא דבר נרכש ברוב המקרים ואין כמעט כותבי יידיש בצורה תקנית שיודעים זאת מבית הספר (חוץ מעולי ארצות דרום-אמריקה). אפשר לפנות אלי במסרים ואמסור לכם פרטים מדויקים על קורסים.

אני חדש כאן ואני רוצה ללמוד יידיש

יש לי קצת בסיס מאבא שלי, אבל חוץ מזה כלום. אולי אפשר לעשות איזה מילון כאן בפורום? פשוט תיקחו מילים בעברית ותתרגמו ותעשו מילון. זה אפשרי? אםכן, אז תודה רבה, יהיה לי מאוד קל ללמוד דרך המחשב כל יום מתי שמתחשק לי.

"תגידי תודה על הבסיס שלך"... כתבת

אז ככה, הבסיס שלי הוא ממש בסיסי ותו לא. כלומר: כמה מילים בודוות ובאופן כללי הבנה של משפטים לא מעבר לזה. מצטרפת לדעתו של כותב ההודעה לגבי המילון!!

למעלה