שלום, חדשה בפורום.

elazohabaloto

New member
שלום, חדשה בפורום.

אני נשואה ואמא לשני ילדים. לפעמים אני מרגישה שנכנסתי לאמהות בלי לתכנן ולחשוב , אני אמא טובה ומשתדלת אבל קשה לי להפרד מההרגשה שזה גדול עלי ושאני רוצה להיות שוב בלי ילדים. אני אוהבת את הילדים מאד וזה לא קשור לקיום שלהם זה משהו שמנקר בי.

דבר ראשון ברוכה הבאה.

לפני שהגבתי, נכנסתי לבדוק את גילך בכרטיס.. חשבתי שאולי את צעירה אז סוג התגובה שונה. אבל סלחי לי.. מה יש לחשוב בגיל כמו שלך על בלי ילדים? זה לא שאת בת 24 וקשה לך! את נושקת ל40(ע``פ הכרטיס) ולא חושב שיש מקום למחשבות כאלה.. מזה לא מוכנה? אם לא בגיל כזה אז מתי?? אולי תפרטי במה הבעייה נעוצה? באלו מיקרים ספצפיים? ...

elazohabaloto

New member
ללב צהוב.

אתה צודק שאני לא צעירה מידי ולא נכנסתי לאמהות בת 20 אבל אני מרגישה בכל זאת ככה ושחשבתי עם עצמי למה לא טוב לי הבנתי שזה חלק גדול מהבעיה. אני אקבל את העצה של מנהלת הפורום ללכת לטיפול כי חשוב לי להיות מרוצה ושמחה בשביל עצמי ובשביל הילדים. תודה להתייחסות.

הרגשות שאת מתארת ישנם להורים רבים.

הורות , כניסה להורות אינה מובנת מאליה ואצל זוגות רבים היא נעשית באופן אוטומטי, מתחתנים ויולדים ילדים, לפחות בארץ ישנה ציפיה כזאת. תחשבי עם עצמך מה הדבר שמנקר בך, הדאגה לילדים? העדר החופש? התלות שלהם בך? אחרי שתחשבי אפשר יהיה לבדוק איך אפשר לעזור לך.

elazohabaloto

New member
תודה חגית.

מה שקשה לי זה השינוי בחיים ואולי התלות שלהם בי. לפני הנישואים הייתי אדם מאד מאושר ושמח והיום אני חושבת שפחות ואני מאמינה שזה קשור גם בזה שאני יכולה פחות לעשות למעני ועושה יותר עם הילדים ולמענם וגם בזוגיות לפני הילדים היה שונה. האם טיפול יכול לעזור לי?

אני ממליצה לך, בהחלט כן.

את יכולה ללכת למטפלת זוגית (לבד) או לטיפול פרטני. אני חושבת שהבאת הקושי שלך מול אשת טיפול תרגיע אותך וגם תוכלי להבין את הנביעה של המחשבות הללו. יש מקום גם לשיתוף בן הזוג במידה ואת מעוניינת וגם אם אינו חש כל קושי.

elazohabaloto

New member
שוב תודה.

אני חושבת שזה מה שאני יעשה ואחפש מטפלת זוגית או פסיכולוג ומקווה שזה ישפיע לטובה. למה הצעת שאני ילך עם בעלי? הוא גם לא מבין אותי וחושב שאני קטנונית.

זאת אפשרות, אם אינה מתאימה לך אז לכי לבדך.

גם כאשר הבעיה היא אישית ואינה קשורה בזוגיות יכול להתאים ללכת יחד כי אתם חולקים לא מעט . בן זוג יכול לתרום לטיפול ולעזור.

למעלה