שלום - חדשה בפורום

olivia4

New member
שלום - חדשה בפורום

חייבת לציין שאני מאוד שמחה למצוא את הפורום הזה, מקווה שאוכל לקבל עזרה כי כבר התייאשתי מלחפש בגדים שמתאימים ומחמיאים לי. אתחיל מזה שאני בת 29 +2, גרה כרגע באנגליה. הבעיה שלי היא שאני מאוד נמוכה ומאוד רזה. גובהי 1.46 לכן כל למכנס שאני קונה אני חייבת להוסיף עוד קצת (קצת הרבה) כסף עבור מכפלות ותיקונים. כשחייתי בישראל הייתי מוצאת לפעמים ברנואר מכנסיים במידה 0 או 34-36, לצערי באנגליה אין אפשרות למצוא את המידה שלי, המידה הכי קטנה כאן היא 38 שזה פשוט גדול מאוד עלי. קניית בגדים הפכה להיות סיוט עבורי ואני ממש מתוסכלת מזה. אל תייעצו לי לקנות בגדי נערות כי הסגנון שלי אלגנטי. לאחרונה החלטתי ללמוד תפירה, להתחיל לעשות את כל התיקונים לבד ואולי בהמשך לתפור מכנסיים וחצאיות לבד. אני בשלבי חיפוש מכללה או בית ספר לעיצוב בסביבה שלי. אשמח לשמוע אם מישהי יודעת על עוד חנויות בישראל חוץ מרנואר וגולף שמוכרות מידות קטנות, אני מתכננת להגיע לביקור כך שמקווה למצוא בגדים. מבטיחה לעדכן לגבי לימודי ומפרט הקורס.

לא מכירה חנויות אבל יש לי רעיונות

יש באנגליה בתי ספר רבים לתפירה, פתחי דפי זהב של האיזור שאת גרה בו ומצאי לך מקום שמלמד נסי ללמוד בשיעורים פרטיים או בקבוצות קטנות ביותר, לדעתי זה האפקטיבי ביותר. לגבי מכונות תפירה אני לא מכירה את ההצע באנגליה אבל ברור לי שיש תרבות של יד שניה. עשי סקר, בדקי האם יש טכנאים שמוכרים מכונות משופצות. קבוצת המידות שאת שייכת אליה נקראת פטיט petit זוהי מידת גובה, בורדה- הוצאה לאור גרמנית מוציאים פעמים בשנה עיתון עם גזרות פטיט. השגי לך עיתונים כאלה, בחנויות הספרים ודאי מוכרים אותם, ועם כל זה שאנגליה יקרה מאוד, יש בה גם הרבה מהגרים מדרום מזרח אסיה ובינהם ודאי יש גם תופרות. עד שתלמדי לתפור, תוכלי להעזר באחת מהן והמחירים עשויים להיות סבירים יותר.

רות מלר

New member
הסתייגות לגבי פטיט

פטיט בבורדה מתייחסת לנשים שגובהן 1.60 גם המידה הכי קצרה באנגליה של נשים (אני מכירה שם 3 מידות גובה) מתייחסת לגובה 1.60 הגובה שלי הוא 1.63,כשאני משתמשת בגזרות מוכנות במידת הגובה הרגילה של 1.68 כרוכה בשינויים משמעותיים בעומק החזה, מיקום הברכיים, מיקום קו המותן. לכן אני חוששת שאחת כמה וכמה כשהיא תידרש לשינויים מ-1.60 ל- 1.49 - היא תזדקק להתאמות רבות מידי למי שעדיין אינה מתמצאת נכון בארץ הלבוש של הנערות הוא לא מחוייט,אבל באירופה קל למצוא מחוייט גם בגילאים צעירים. וגם לזה יש הסתייגות כי הנוער של היום מאוד גבוה. אולי עדיף לחפש חייט מקומי. ובמקביל למצוא מקום שמלמד תפירה דרך גזרות יסוד וככה גם תלמדי להכין גזרות יסוד אומנם פשוטות בהתחלה אבל יהיו לך בגדים במידה המתאימה. ועם הזמן והרבה השקעה תגיעי לבגדים יותר מורכבים.

למעלה