שלום, חדשה כאן. מה זה יעוץ פילוסופי?

שלום, חדשה כאן. מה זה יעוץ פילוסופי?

הבן שלי בן 31, ביום הולדת 60 שלי, לא טלפן לא אמר כלום. אחרי כמה ימים, כששאלתי אם יודע: אמר: זה לא אומר לי כלום, היומולדת שלך, אני לא מרגיש קשור אליך ואין לזה משמעות לגבי. הוא אדם מקסים בכל המובנים, טוב לב ומנומס, עובד, מקיים את עצמו, חכם ופיקח פשוט = גאווה לאמו=אני. זה מאד מציק לי שהוא מתייחס אלי בביטול כזה. ככל הנסיונות שלי לדבר אתו על זה הוא התעצבן ואמר שאני חופרת שאני פשוט צריכה לקבל את המצב כמו שהוא. הוא ענה לי בצורה מאד נוקשה ונחרצת ש"ארד ממנו" וש"בא לו להקיא" מהדיון בנושא. אני לא יודעת איך לגרום לו להבין איך אני מרגישה. או איך בכלל לשוחח איתו על הנושא מבלי שיגיב בצורה כל כך חריפה. לפני כמה שנים הייתי בדכאון די חריף שנמשך כמה שנים ובתקופה זו, אני חושבת, שחל פיחות בערך שלי לגביו. מאז הוא רואה בי אדם שקל לרדת עליו. הוא מביע בכל מיני צורות שאני לא ממש מעניינת אותו אבל הוא כן מתיחס בכבוד וכו'.... אני צריכה לציין שהוא עם ADHD והיה בטיפול פסיכולוג מיוחד ל-ADHD ובסיום הטיפול של קרוב לשנתיים והרבה מאד השקעה כספית הוא אמר "אני לא ממש מאמין בפסיכולוגים..." בפגישה שלי עם הפסיכולוג הוא אמר: הוא רואה בך את הסדן שהוא מכה עליו, מן שק אגרוף שהוא מוציא את התסכולים שלו עלי. בעלי כל פעם שהבן מתווכח אתי, הוא נמנע מלהגיב ולהתערב ברור שעכשיו אני כבר לא בדכאון, איך אומרים, או שאתה מת מזה...או שאתה נולד מחדש עם אסרטיביות וכוחות מחודשים אשמח לשמוע מה דעתכם

שלום לך וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הניק המיוחד שלך מצא חן בעיני
ולגופו של עניין... מדברייך ניכרת האמביוואלנטיות שאת שרויה בה, לנוכח התנהגותו של בנך. מחד, את מתארת "ילד" שהוא גאווה לאמו- חכם, פיקח, טוב-לב ומנומס ואת טוענת שהוא אף מתייחס אליך בכבוד. מאידך, את כואבת את חוסר הכבוד בו הוא מתייחס אליך ואת הביטול בו הוא נוהג בך. ראי, העובדה שבנך לוקה בהפרעת קשב וריכוז (ADHD) אינה מצדיקה כלל וכלל את התנהגותו, חסרת הכבוד, כלפייך. גם אין שום הצדקה לכך שתשלימי עם התפקיד של "הסדן" או "שק האגרוף" (כפי שהתבטא הפסיכולוג), עליו מוציא הבן את תסכוליו. העובדה שסבלת, משך תקופת מה, מדיכאון, בודאי שאינה מפחיתה מערכך- נהפוך הוא- את ראויה להערכה על שמצאת את הדרך להתגבר על הקשיים אותם חווית, מהם יצאת מחוזקת ובעלת כוחות מחודשים. אני סבורה כי כדאי שתפנו יחד, את ובנך, לשיחה משותפת אצל הפסיכולוג (או אצל איש מקצוע אחר), בה יעלה כל אחד מכם את תחושותיו את ציפיותיו, בתוך מערכת היחסים שלכם. ושוב, בשום אופן אינך אמורה לספוג יחס פוגע ומתנכר כלפייך- מאף אדם, ובודאי שלא מבנך. בהצלחה והרבה אושר ושמחה (-: גילת

תודה רבה, יורם

אופססס... שכחתי להשיב על השאלה...
בכל-אופן, ישראל שורק, שניהל את הפורום לפני, כבר השיב על שאלה זו ואני שמחה להפנות לדבריו. לילה נעים, גילת

למעלה