שלום, חדשה כאן עם שאלה כבדה...

שלום, חדשה כאן עם שאלה כבדה...

אינני יודעת אם זה הפורום המתאים אך אנסה: הבעיה היא אחותי. בחורה בת 37, רווקה, בעלת המון פוטנציאל להראות טוב אך מזניחה את עצמה. היא שמנה מאד, מתלבשת ברישול, גרה עם ההורים, עובדת כבר 3 שנים בעבודה שאינה אוהבת ובמשכורת רעב ובכל הזמן הזה היא לא עושה כלום לחפש משהו אחר, רק מקטרת. מבולגנת באופן נוראי, והחדר שלה הוא מזבלה. היא סיימה תואר שני בהצטיינות במקצוע שאינו רלוונטי לשום דבר בעל ביקוש, וזה "תוקע" אותה גם מבחינת מציאת עבודה (over qualified) אין לה גרוש, לא חכמה במיוחד - למרות התואר, אך היא טובת לב ועוזרת למי שיבקש. הבטחון העצמי שלה מתחת לבלטה. (אציין שבמשך שנות ילדותינו יחד, הייתי עדה להמון השפלות וצעקות שספגה מהאב, שהוא מאד דומיננטי. היא שתקה לו, אך נשארה צמודה להורים עד היום). ניסיתי לדבר אתה המון פעמים אך היא סגורה בתוך עצמה ולא משתפת פעולה עם אף אחד. אין לה שום מוטיבציה לכלום. לדעתי הפתרון מתחיל מזה שהיא צריכה לשכור דירה ולחיות את חייה בלי התערבות ההורים, שרק מזיקה לה. ההורים מצידם רבים אתי, כי אינם רוצים "לגרש את הילדה מהבית". מה דעתכם? מה אנחנו צריכים לעשות כדי לעזור לה? מה דעתכם? תודה.

אין לה כוחות לעשות זאת

אם לאחותך היו כוחות לקחת את החיים שלה בידיים כרגע, היא היתה כפי הנראה עושה זאת. על פי מה שתארת היא סובלת מתסכול וקשיים בתחומים חשובים בחייה, ומחוסר יכולת כרגע לעשות שינויים מהותיים. ברור שהיא זקוקה לייעוץ ולטיפול, אך אם היא מסרבת לקבל עזרה, אין שום דבר שאתם יכולים לעשות בנדון, אלא אם כן היא מגיעה למצב בו מותר לכם לכפות עליה טיפול . תנסי לשכנע אותה לבוא לפגישה אחת של טיפול פסיכולוגי, אפילו רק כדי לבדוק ואז להחליט אם להישאר. לפעמים פגישה ראשונה יוצרת את הרצון להמשיך בטיפול. כל טוב, רינה בלום

newKiticat

New member
לפעמים

לא מוצאים את הכוחות שצריך- כי לא חייבים אותם. אולי אם מישהו ידחוף אותה היא תתחיל לתמוך בעצמה...

האם לא דחפו אותה מספיק?

אני מצטערת, אבל לפי מה שתארת כבר ניסית ואולי גם אחרים כבר ניסו לדבר איתה אבל היא לא שיתפה פעולה. אם את חושבת שיש לזה טעם, תנסי לשכנע אותה לדבר אפילו עם קו עזרה נפשית בטלפון ואולי זה יזיז אותה מעט. גם אני מחזיקה קו טלפוני חינם לייעוץ בטלפון, 054-4584140. לפעמים זה עוזר להתחיל ולחפש עזרה. כל טוב, רינה

למעלה