שלום, חדשה כאן, שאלה על שיליית פתח

Arroz con leche

New member
שלום, חדשה כאן, שאלה על שיליית פתח

בסקירת מערכות מוקדמת ציין הפרופ' "שיליית פתח", מאחר וכל עינייני הסקירה הנוגעים לעובר היו תקינים ומצויינים אפילו לא טרחתי לבדוק מה אומר העניין הזה, לצערי כשכן החלטתי לבדוק מה זה אומר גיליתי שזה לא פשוט כלל שכן אני ממש חולמת ומדמיינת לידה אמיתית וכמובן פעילה , פתאום תוהה האם עלי להכין את עצמי לעניין הניתוח הקיסרי ולקבל זאת כחלק מהעניין??? האם שילייה יכולה לשנות את מיקומה? האם אני יכולה לעשות משהו כדי לשנות את מיקומה? זהו הריון ראשון ,אני בת 37 בקרוב 38 ובשבוע ה16 להריון, אין דימומים ואין שום תופעות לא נעימות הכל נפלא ומצויין
תודה

סטיוויה

New member
ברוכה המצטרפת

יש לך עדיין הרבה זמן. שיליות שמוגדרות בשלבים מוקדמים של ההריון כנמוכות/פתח יכולות לעלות עם התרחבות הרחם.חוץ מהרבה מחשבות חיוביות ודמיון מודרך(למיין אותה משתרשת יותר למעלה)אין הרבה מה לעשות פיזית.

אשכר ש

New member
בשבוע שלך שיליה יכולה לשנות מיקום

עם גדילת הרחם, בד"כ זה מה שקורה. אני לא חושבת שאפשר לעשות משהו כדי לשנות מיקום באופן יזום (חוץ ממחשבה חיובית ודמיון מודרך כמו שסטיוויה המליצה). ברוכה הבאה
.

אם פי 3

New member
משום מה, לפי איך שאת מתארת

נשמע לי שזו לא שילית פתח מלאה - אחרת היו מתייחסים לזה הרבה יותר, אולי אוסרים עלייך יחסי מין ומלחיצים אותך נורא. בשילית פתח מלאה בעת הלידה - אין ברירה אלא לנתח- אין לתינוק מאיפה לצאת, והפתחות הרחם עלולה לגרום להיפרדות השיליה (ולכן במצב כזה אפילו אי אפשר לחכות לתחילת הצירים, וצריך ניתוח מתוזמן מראש). שיליה לא זזה מרגע שהשתרשה (ולכן, לדעתי, שום מחשבה חיובית ודמיון מודרך לא יועילו כאן - למרות שבדברים אחרים אני בהחלט בעד) אבל ב-95% מהמקרים, שיליות שהוגדרו בתחילת ההריון ובאמצעו כשיליות פתח, מסתברות כסתם שיליות נמוכות (חסר משמעות) עם גידול הרחם. כדי להבין את זה, קחי בלון לא מנופח, סמני עליו נקודה בטוש - רצוי סמוך לפיה (אבל על גוף הבלון) לשם הדמיה טובה יותר. עכשיו נפחי אותו. ברור שהנקודה לא באמת זזה, אבל ניפוח הבלון מעלה אותה ומרחיק אותה מהפתח. זה בדיוק מה שקורה ברחם הגדל. מאחלת לך שאת בתוך ה-95%, ושתהיה לידה טובה!

שָׂרָה

New member
בהריון השני היתה לי שילית פתח

לא מלאה, והתחלתי לדמם בצירים. הלחיצו אותי נורא מה שגרם לי להתחבא בבית עד הלידה... והתוצאה היתה סיפור לידה ללא מיילדת היסטרי
כל עוד שהשיליה לא חוסמת את מעבר התינוק אני חושבת שאין בעיה. (וחקרתי את המיילדת על הנקודה הקריטית: הכל טוב ויפה, אז השיליה היא שיליית פתח, אבל האם זה חוסם את מעבר התינוק?! אז המיילדת נאלצה להגיד את התכל'ס: השיליה לא חוסמת אבל.. בלה בלה בלה

למעלה