שלום, חדשה כאן...

rayshlomi

New member
שלום, חדשה כאן...../images/Emo9.gif

שלום לכן, אני חדשה כאן וגם באימהות, אמא למעיין בת 4 חודשים. לא מצאתי הדרכה מסויימת על התנהלות בפורום אז החלטתי להתפרץ ולהציג את עצמי. מקווה שזה בסדר. החלטתי שאני רוצה להישאר בבית ולגדל אותה עד כמה שניתן יהיה, אממה, כבר אחרי חודשיים בערה בי העשייה והחלטתי לארגן יריד שאירגנתי כבר שנה שעברה (ושנשבעתי אחריו שאני לא אעשה את זה שוב). השנה זה הולך להיות יותר גדול, מגוון ומושקע. תוך כדי ארגון היריד קיבלתי שתי הצעות עבודה מאמהות אחרות- אחת כמנהלת פרסום באתר פופולרי והשניה כאשת מכירות של חברת ייעוץ. לא ייאמן... מבחינתי חלום שהתגשם- אני גם אשאר בבית עם ילדתי וגם אצליח להתפרנס וללמוד שנה הבאה (אני מקווה). אשמח אם מישהי תסביר לי איך אתן מתנהלות בפורום או תפנה אותי להסבר כזה. ואשמח כמובן לראותכן ביריד, ריי.

../images/Emo140.gifברוכה הבאה

הי ריי, אנחנו רובנו שייכות לאירגון קישורי אמהות. אנחנו עצמאיות (רוב חברות הפורום) ורובנו אמהות
, אם כי יש כאן לפני ואפילו סבתות
... מכיוון שכך- אנו לא רוצות להציף את הפורום בפרסום העסקים שלנו ולכן אחת לשבוע, ביום א וגם בחמישי נפתח שירשור של "לוח מודעות" שבו ניתן לפרסם אירועים, ירידים, הרצאות, סדנאות ועוד... אחת לשבוע יש כאן זרקור עסקי על עסקים מתחום מסויים. רק הנהלת הפורום מעלה עסקים (בתאום מראש עימן) ואין הכרח להיות חברה באירגון עצמו על מנת להיות ב"זרקור" אלא פעילה בפורום. מעבר לכך יש כאן נשים עם נסיון חיים עשיר כאמהות וכנשות מקצוע וניתן להתייעץ בכל תחום כפי שאת רואה מהשאלות כאן- בין אם זה כיצד לחגוג את לג בעומר, כיצד להתנהל מול שלטונות המס ומי יכולה להמליץ על ... ברוכה הבאה ובהצלחה

rayshlomi

New member
תודה רבה

קישורי אמהות זה רעיון נהדר, בעיקר המעגל העסקי. אני בהחלט הוספתי למעודפים שלי.

rayshlomi

New member
../images/Emo124.gif סקר לאמהות העובדות מהבית

חדשה וכבר סקר... אם כבר ציינת שרוב הנוכחות כאן עובדות מהבית אשמח לשאול מס' שאלות. למי שלא קראה בהודעה הקודמת-ילדתי לפני כ 4 חודשים בת מתוקה וכבר מההתחלה היה ברור לי שאני רוצה לגדל אותה ולהישאר בבית. אבל מה, צריך הכנסה נוספת, אני גם רוצה ללמוד שנה הבאה (וזה עולה כסף) ובנוסף כבר אחרי חודשיים דיגדג לי לעשות משהו נוסף... אז התחלתי לארגן את היריד שמפורסם בחתימה שלי, ובמקביל קבלתי שתי הצעות עבודה מהבית- איזה כייף! אז מה הבעיה? איך עושים את זה? איך מנהלים את הזמן נכון? האם אתן בונות שיגרה של עבודה או כמה שאתן מספיקות אתן מספיקות? ומה עם המצפון על זה שאתן עסוקות במשך היום ולא פנויות תמיד לשחק עם הקטן/ה או פחות קשובות? ואיך עושים את זה כשיש יותר מילד אחד? מתי מתפנים לנקיון, בישול וכו'? תודה לעונות

עונה לסקר

אולי כדאי להדגיש אותו בהודעה נפרדת כי הוא נעלם כאן. בשנה הראשונה שלי הייתי עם תינוק בבית. ובכן,... לא קל העניין הזה אבל יצרתי סדר יום ונעזרתי בסבתא לפעמים. בהתחלה עבדתי כל פעם שהוא ישן והוא ישן הרבה וכמובן בערב לאחר ההשכבה. לפעמים גם בלילה ופשוט חיה מפחות שעות. אח"כ כשקצת גדל השגתי עזרה לשמירה קבועה עליו יחד איתי בבית או אצל סבתא שלו פעמיים בשבוע. כיוון שזו היתה בחירה שלי, לא חשתי רגשות אשמה. הייתי לגמרי שלמה עם זה שגם אני זקוקה לעצמי ולפיתוח העסק שלי ומגיעה עם אנרגיות אליו. ניהול זמן- מיילים רק רבע שעה ראשונה ביום ואח"כ גיחות מדי פעם. לא נכנעת לטיפול בבית, מתלבשת ומתארגנת גם אם אין לי אימון כאילו אני יוצאת, מנהלת יומן ובו משאירה מקום לפגישות ועוד מקום לשיווק, סוגרת לי פגישות עם עצמי ובעיקר משמעת עצמית בדיוק כמו שהייתי דורשת ממשיהי שהיתה עובדת אצלי. המוטיבציה להגשים עצמי היא העוזרת לי במשמעת. היום, הילדים בגן עד 16:00 וזה כמובן מקל מאוד אז יש לי סדר יום ושובע ממש קבועים. מזמינה אותך לאתר שלי לקרוא מאמר על ניהול זמן. כביסה, ניקיון וכו'- קודם כל הורדתי ציפיות והרבה פעמים עשיתי רק בערב או תוך כדי הטיפול בילדים (היום יש כבר שניים). לרוב אני עושה כביסה על הבוקר (6:00) ותולה אחה"צ. ניקיון- שימי לב, אחת לחודש. וכלום לא קורה!! הילדים ממש למדו לסדר את הבית לפני שיוצאים לגן ואחה"צ הם יודעים שהם יכולים להתפרע חופשי עם הבלאגן. בערב שוב מסדרים. אני חושבת שיש זמן להכל כשיש בחירה ומודעות. בהצלחה!

rayshlomi

New member
תודה רבה ועוד לבטים

הקישור למאמר על ניהול זמן לא עובד. אני מעוניינת להשאר עם הקטנה ולא לשלוח למסגרת בעתיד הקרוב אז אכן חשוב לי הניהול זמן. סבתות לא יכולות לעזור והבן זוג מתחיל כרגע תפקיד חדש אז גם הוא דיי עסוק. קשה לי לראות את עצמי עדיין לוקחת בייבי סיטר, אולי רק כשאתחיל להרוויח. הפחד הגדול שלי שהעבודה תבוא על חשבון טיפול בילדה כי אני כן רוצה לטפל ולגדל אותה וגם להנות מזה, ולא לחכות כל הזמן שתירדם כדי שאוכל לעבוד (שגם זה בוער בי). פחד נוסף שיש לי קשור להנקה, אני מניקה ומעוניינת להמשיך להניק כמה שיותר, יש לי חששות שאורח חיים לחוץ ופחות שעות שינה יביאו להפחתת ייצור החלב...

מה שאת כותבת הוא כבר הגדרת הרצונות שלך!

הנה שוב הקישור למאמר- לא הולך לי עם תפוז והקישורים משום מה...http://www.yael-yavin.com/112808/מאמר--ניהול-זמן את מגדירה כאן למעשה מה את רוצה וזה חשוב לשם התחלה. את רוצה הליות איתה ולהנות מזה. לאט לאט תוכלי לתרגל אותה לסדר יום והיא גם תלמד לשחק לבד (גם זה חשוב לעצמאות שלה) תוכלי ליצור סדר יום של שהיה איתה בבוקר משחק, גינה, חברות, סידורים ועוד ואז בשנת הבוקר שלה לעבוד ובשנת הצהריים שלה לעבוד. את תראי שלאט לאט זה יהיה ממש קבוע אם תרצי בכך. זה גם עניין של גיל. שנית, אני מבינה שכרגע עוד מוקדם לך לבייבי סיטר ואת גם לא רוצה לשלם על זה אז תצפי לעבוד רק בשעות האלה של השינה שלה או כשעם הזמן היא תדע לשחק לבד, להעסיק את עצמה ותוכלי לגנוב כמה דקות אבל תצפי לזה שלא בטוח שיהיה לך רצף. זה קשה ואת תלויה בסדר יום שלה. לפעמים עזרה ותשלום עליה, תפנה אותך להרוויח כסף ואז לייצר עוד כסף. קחי בחשבון שמבינת ציפיות זה לא קל אבל אפשרי. מציעה לך לעשות רשימה של דברים שאת יודעת על השילוב הזה של העבודה מהבית והטיפול בילדה ( על עצמך ובכלל) ושל דברים שאת לא לא יודעת. של רצונו שלך שחשוב לך שיהיו, של סדר יום שהיית רוצה ותבחני עם הזמן והיומיום אם זה ריאלי וגמיש עבורך. בהצלחה

goldway

New member
הנוסחא הנכונה לניהול זמן.....

היי ריי, מזל-טוב על כל הבשורות הטובות- לידה, קרירה, לימודים... כיועצת שיווקית , מרצה , בעלת עסק ואמא שלאחר המון שנות קריירה ( ניהול שיווק במקומות מובילים שדרש המון שעות עבודה, נסיעות לחו"ל),החליטה ללשנות את המינונים ולהשקיע גם בבית ובגידול הילדים- אין נוסחא מתמטית. הפתרון הנכון הוא אינדבידואלי- הכל מתחיל בך- מה את רוצה לעשות וכיצד את חושבת שאפשר לעשות זאת. התחילי בלחשוב מהו הזמן שדורשת ממך העבודה- עבודה משרדית בבית, נסיעות ופגישות ולאן?- נסי לכמת למספר העות ולראות את הפיזור- האם אפשר בשעה ביום , 4 פעמים של 1/4 שעה או שצריכים שעתיים כל יום או שאפשר לרכז הכל ליום אחד? כל מינון הגיוני, צריך להתאים לך ולהיות הגיוני במגבלות של הסביבה שמקיפה אותך- שיחות טלפוניות ופגישות בשעות שמתאימות לספקים וכד'. לאחר שתביני את הצורך שלך בזמן ( ודרך אגב, לא רק לעבודה, אותו דבאר לעיסוקים האחרים) תוכלי לנסות ולמצוא את הפתרונות המתאימים . והפתרונות האפשריים הם: מי יכול לסייע בידך ולהיות עם הילדה ? האם בעלך/סבתא/ מטפלת יכולות לסייע ולהיות עם התינוקת? תחליטי שאת מחליטה , נסי לעבוד לפי המסגרת שקבעת ובהמשך לשנות אותה בהתאם לנסיבות- הילדה תלך למסגרת, את תראי שהעבודה דורשת השקעות זמן אחרות וכד'. בקקיצור- נוסחת הקסם נמצאת בלב ובראש שלך.... המון הצלחה, יעל

rayshlomi

New member
תודה, אין ספק שאני צריכה הגדרה מראש

של כמה זמן אני מקדישה לזה ביום. אנ שמה לב שבגלל שזה התחלה אני נסחפת להרבה יותר שעות עבודה מאשר אני מסוגלת.. לא תרגלתי יוגה כבר יותר משבוע
, ולפני זה הקפדתי על לפחות פעמיים בשבוע בשעה שהקטנה ישנה בבוקר. עכשיו השעה הזו מוקדשת לעבודה.

יכי67

New member
אני כבר שמונה שנים עובדת מהבית ומגדלת ילדים

וזה לא פשוט. עובדת ממש רק כשיש סידור קבוע או קבוע מראש לילד/ילדים, למשל גן, בית ספר או בייביסיטר ששריינתי מראש או סבא וסבתא. הכלל אצלי הוא שאם אין סידור, לא ניתן לעבוד באופן יעיל. רק "כיבוי שריפות" למשל עבודות קטנות דחופות שינתן לעשות כשהילד/ילדים ישנים או בלילה. או "בין לבין". מצב כזה כמובן מגביר את רמת הטירוף והלחץ בבית כי אז במקום לעשות דברים אחרים, אני עובדת, ואז נערמים כלים, ערמות של בלגן וכו'... עוד כלל שהיה לי זה כשאני עובדת מהבית אין טלפונים/ מיילים שלא בעינייני עבודה , אין עניינים אחרים, ואני "עובדת בלבד" - כשאני מקצה לעצמי זמן לעבוד.

למעלה