שלום , חדשה כאן

שלום , חדשה כאן

נכנסתי כדי להתייעץ אבל זה סיפור לא קטן.. יש לי אח בן 34 שנמצא במצב בעייתי כבר 7 שנים. לא עובד, עזב לימודים, מתנהג באופן נוראי כלפי הורי עימם הוא גר. לא חפש עבודה ולא מוכן לחפש בתחילה חשבנו שהוא צריך טיפול פסיכיאטרי..והוא הסכים ללכת בתנאי שיקבל בתום הטיפול מכתב על מצבו הנפשי לביטוח ל אומי.. וכך קיבל והיום הוא מקבל קיצבת נכות נפשית. בשנה הארונה אני ואחיותי הבנו שהוא בעצם במצב נפש טוב מאוד( קרו המון מקרים ושיחות שהביאו אותנו למסקנה ברורה מאוד) וכל מה שהוא עושה זה לנצל את הורי וגם את המדינה. ולא פעם הוא מנזה לנצל כל אחת מאיתנו . הפסיכיאטר ד"א אמר שיש לו סימפטומים של דיכאון כתוצאה מארוע חרדתי שעבר בעברו..או שילוב של כמה ארועים כאלה. אולי אז הוא היה דיכאוני אולי עשה את עצמו כדי לקבל קיצבת נכות( יש לו ח בר שעשה אותו דבר...) אבל היום שנה ומשהו אחרי..זה ברור שהוא רק נצלן ולא דיכאוני.. הבעיה היא לא אחי. אלא דוקא אימי שאינה מסוגלת לראות ז את ולא מקבל את מה שאבי ואחיותיי ואני אומרים לה..והיא ממשיכה מתוך דאגה ..(מאז הוא תינוק יש לה דאגה מופרזת כלפיו)לא "לשחרר" אותו מחשש מה אים...? היא לא רואה שכל עוד הוא חי בביתה ועל חשבונה היא מקבעת את המצב הנצלני שלו.. היא מאפשרת לו את המצב של " לא צריך לעבוד .. יש מגורים ,חשבונות משולמים ואוכל... והמדינה מאפשרת לי כסף לביזבוזים..." אינה מאפשרת לאבי לפעול.. ובטח לא לנו.. אבל כל יום היא מתייסרת ובוכה על מצבו בבית. לדעת כולנו, האחיות, היא חייבת ללכת ליוץ משפחתי בנושא הורות או משהו דומה כדי שתבין איך היא יכולה לעזור לו. הבעיה היא שאין לנו מושג איפה יש כזה בצפון..איזור חיפה- שם היא גרה. מישהו יודע איך ניתן לסייע בעניין המטפל משפחתי או בכלל בעניין המתואר?

אימך אכן צריכה עזרה אבל היא זו שצריכה ליזום

אותה. זה שלכולכם ברור שצריך להפסיק לתת לאח לנצל את המשפחה לא אומר לגביה והריפי והשינוי צריכים להתחיל מהרצון שלה. האם היא מעוניינת ללכת ליעוץ? היא יכולה ללכת או למטפלת משפחתית ואגב כולכם או חלקכם יכולים להצטרף או לטיפול פסיכולוגי. בטיפול תבין מדוע היא מגוננת ומה היא מרוויחה מזה ואיך היא יכולה לעזור לעצמה לנהוג ולהרגיש אחרת. באתר של " האגודה לטיפול במשפחה ובנישואין" יש רשימת מטפלים מוסמכים על פי מקום מגורים ופסיכולגית אפשר למצוא בגוגל או באתר "פסיכולוגיה עברית" אני מציעה לך להציע לה אופציית טיפול ולתת לה להמשיך הלאה. שיהיה בהצלחה!

הייתי באתר של האגודה לטיפול במשפחה

ולא מצאתי מישהו שמתמקד בנושא הורות נכונה אלא דוקא לפי סיווגי מקצוע יעוצי אחר... או שאין בכלל בבאזור הזה. יש אפשרות להמלי על מישהו בבאיזור חיפה? חשבנו באמת ללכת איתה לפחות בהתחלה, וכן חשבנו על כך שכולנו, הבנות נשב לשוחח איתה על העניין לפני שתלך אל היעוץ. נראה לי שתדרש הכנה..אבל לפחות שיהיה לנו עם מה לבוא לשיחה הזו.. חשבנו אולי ללכת לפניה, בלעדיה אל היועץ ולשוחח על מצבה עים בנה. אבל איך מוצאים מטפל מוסמך בחיפה ..או קריות או יקנעם טבעון .. לא נורא אם תצטרך לנסוע קצת.. אני יודעת שהפסיכיטרשל אחי הוא מטבעון.

"טיפול זוגי ומשפחתי" זאת התמחות ומי שמוסמכת

מטעם האגודה מטפלת בזוגות ובמשפחות. אין התמקדות בהורות. אימך אינה צריכה ללמוד על הורות נכונה היא צריכה (רק אם היא רוצה) ללמוד ולהבין שהיא מחמירה א מצבה ואת מצב הבן כאשר מאפשרת לו לנצל את המשפחה. אתם יכולים להציע לה ללכת ולא לעשות הכנות מאחורי גבה. טיפול משפחתי מיועד לבני המשפחה, כולכם צריכים עזרה. איני מכירה מטפלת באיזור אבל חיזרי לאתר האגודה וכל מי מוסמכת למקצוע מתאימה לכם. אתם יכולים רק לעודד אותה ולהמליץ לה ולא מעבר לזה. כמו שכבר אמרתי קודם הוא שהיא צריכה לרצות וליזום את קבלת העזרה ואי אפשר לעשות זאת בשבילה. זהו חלק מהטיפול, להודות בקושי ולרצות לשנות אותו.

למעלה