שלום, חדשה כאן

אביבית68

New member
שלום, חדשה כאן

כשהייתי ילדה בכתה ג' התחלתי לכתוב שירים. לאחר שאימי היתה מראה את השירים הללו לכל אדם (גם ללא רשותי, וגם לא יכלתי לסרב לה), זרקתי אותם ועברתי תקופה של אי כתיבה. בערך בכתה י' התחלתי לחזור לכתיבה למשך כמה שנים. זה פשוט פרץ ממני ורק לאחר שנים הבנתי שזו בעצם כתיבה פסיכולוגית. אחר כך עברתי עוד תקופה של כמה שנים ללא כתיבה, ובערך בגיל 25 פרצה מתוכי עוד תקופה של כשנתיים-שלוש כתיבה די משובחת שרובה פסיכולוגית. מאז עברו כ 10 שנים ללא כתיבה. אני רוצה לחזור לכתוב ולא יודעת איך. אני מרגישה כאילו המעיין שלי נסתם. אם אכתוב זו תהיה כתיבה מאוד מאולצת ובוודאי שלא איכותית. אני מרגישה שכתיבה היתה יכולה לעזור לי להתמודד עם הקשיים שלי. איך אפשר לחזור לכתיבה? אני מצרפת קטע שכתבתי לפני כ 20 שנה, בהיותי בת 17 וחצי, ובאיזה שהוא מקום הוא עדיין רלוונטי: תיקי בידי ואני איתו עוד נודדת. אל פינת מקלט רצוני אל מקום גולה לא נדרכת. דרכי ארוכה היא ורבת קשיים מדבריות היא חוצה, ומרחבים. איך אגיע אל מפלט פני, וכבלי העולם אוחזים בידי? והדרך נמשכת שנים כה רבות מאז עזבתי בית ואמא, בפסיעות מדודות קטנות קטנות עדיין הדרך קדימה. וכמה אבקשנה, את אי נדודי? מדוע לא אמצאנה, את ארץ געגועי?

קיי ריס

New member
סיפרו לי פעם סיפור יפה........

היה פרופסור אחד באיזו אוניברסיטה שכל התלמידים אהבו אותו הוא היה מרצה בכיר והיה נותן את הלב לתלמידיו בכל הרצאה הוא היה מחייך כל שאלה ששאלו אותו הוא ענה בחיוך ובהקשבה אותו פרופסור השפיעה על תלמידה אחת שהייתה בקשיים בלימודים ולא הצליחה להתמודד עם החומר והתהליך הלימודי היא הייתה נחשלת הרבה והייתה מתקשה....... הפרופסור עזר לה ותמיד עשה זאת עם חיוך על הפנים... בסוף השנה בטקס קבלת התואר התלמידה סיימה בהיצטיינות ועלתה לשאת כמה מילות תודה לפרופסור על העזרה שלו.... היא סיפרה: " אני רוצה להודות לפרופסור שעזר לי והיה שם לצידי שהיה לי קשה ואני הכי הרבה רוצה להודות לחיוך החם שלו שלא ירד מהפנים גם ברגעים קשים....פרופסור....החיוך הזה נתן לי את התקווה בזכות החיוך שלך הצלחתי ! " אחרי שכולם מחאו כפיים וקיבלו את התעודה התלמידה נגשה לפרוספור ואמרה לו: " אני רוצה לומר לך תודה אישית ואני רוצה לומר לך שהחיוך שלך תמיד עזר לי להיות אופטימית " הפרופסור חייך אלייה שוב ואמר לה : " אני לא חייכתי.....שהייתי קטן נפלתי על חתיכת עץ....וזו צלקת שנשארה לי על הפה " מוסר השכל: לפעמים גם דברים שלא באים מרצון משפיעים לטובה לפעמים גם אילוצים הם דלת לרצון אמיתי מהלב.......... מקווה שתמשיכי לכתוב .......... אני בטוח אקרא :)

למעלה