שלום, חדשה כאן...

אורקה1

New member
שלום, חדשה כאן...

שלום לכולן/ם, איזה יופי של פורום, איך לא ידעתי על קיומו עד היום?? אשמח להצטרף... אני מתגוררת בקנדה הקרה, גננת (עברית) ב- DAY CARE יהודי דתי. אצלינו, יום הלימודים הוא יום ארוך, מחולק לשניים חצי היום הראשון תוכנית בעברית, והחצי השני באנגלית. השנה (ספטמבר) קיבלתי את הכיתה הצעירה ב- DAY CARE (גיליי שנה ו-4 חודשים עד שנתיים וחצי. הבדל עצום מהשנה הקודמת גיליי 3-4. מאד קשה לי למצוא פעילויות מתאימות לגיליים האלו. אשמח להעזר ברעיונות. לגבי פורים איך זה עובד אצליכם, הצוות מתחפש? אשמח לשמוע רעיונות לתחפושות. שני דברים צריך לקחת בחשבון, התחפושת צריכה להיות קונסרבטיבית, לצערי מכנסים לא בא בחשבון, אפילו שזה פורים, אשת הרב אוסרת עלינו. והדבר השני, רק בקהילה היהודית זה פורים, לכן אני צריכה משהו פשוט, כי אני לא אוכל להתארגן בבית, ולנסעו לעבודה מחופשת, אני לא רוצה שיחשבו באוטובוס/רחוב שאני לא נורמלית . תודה

הי רחלו'ש, הכל בסדר!../images/Emo140.gif

בס"ד מחכה כבר לחופש פורים
, מה שלומך?

../images/Emo140.gifברוכה הבאה

אצלינו הצוות מתחפש בודאי הרי אנו עובדים עם ילדים וכמו בכל דבר אנו צריכים לתת דוגמה אישית לכן גם בפורים אנו נותנים דוגמה אישית בתחפושת .

ט ל ט ל 3

New member
היי אורקה../images/Emo9.gif

ברוכה הבאה
מסכימה איתך ממש אחלה פה,החברה ממש נכונים לעזור הן ברעיונות,עיצות והחלפת דיעות
אנחנו גם מתחפשות ונהנות מכך
פורים נותן לנו לגיטימציה להישטתות... מאחלת לך הנאה גם השנה למרות שינוי בגילאים, לטעמי כייף יותר עם הצעירים.

ברוכה המצטרפת אורקה !

תוכלי למצוא פעילויות לנושאים שונים, הן במאגר הקבצים והן דרך הקישורים של הפורום. ונשמח אם תרצי להמשיך ולשתף אותנו על אופן החגיגה של חגים וארועים נוספים אצלך בגן. בהצלחה.

sheshe1

New member
היכן נמצא מאגר הקבצים..../images/Emo35.gif

היי גיא, טוב שהעלית את הנושא, מאחר ואני חדשה כאן..... היכן נמצאים הקבצים? האם הם מאורגנים לפי תיקיות נושאים או לפי זמן העלתם לפורום? כיצד ניתן להעלות קבצים לפורום? אשמח לתשובתך

קרני 12

New member
אורקה ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

הפורום שלנו ממש חוצה יבשות...איזה יופי. אני אומנם עובדת עם גילאים קצת יותר גדולים (2-3) אבל אשמח לנסות לעזור לך.
לגבי התחפשות הצוות-בגילאים שנימצאים אצלך זה מאד בעייתי, הילדים יכולים להבהל. מאד חשוב לשמור על השגרה ולא לעשות שינויים יותר מידי קיצוניים. הכל משתנה באותו יום: הילדים מתחפשים, הגן מקושט, יש מסיבה, ואם הצוות משתנה (מתחפש)זה בכלל מערער את בטחונו של הילד.
אני חושבת שאם רוצים להתחפש בגילאים הצעירים צריך לחשוב אולי על תחפושת קולקטיבית. לדוגמא-כולם יכינו כובעי ליצן ויתחפשו לליצנים. בקיצור הכוונה שלי שאם תעבדי עם הילדים על שירי ליצן ותחלקי להם כובעי ליצן זה יהיה פחות מאיים. המון המון בהצלחה וחג שמח לכם שם בגולה. אשמח להיות לך לעזר כתזדקקי לעזרה.

קרני 12

New member
אורקה ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

הפורום שלנו ממש חוצה יבשות...איזה יופי. אני אומנם עובדת עם גילאים קצת יותר גדולים (2-3) אבל אשמח לנסות לעזור לך.
לגבי התחפשות הצוות-בגילאים שנימצאים אצלך זה מאד בעייתי, הילדים יכולים להבהל. מאד חשוב לשמור על השגרה ולא לעשות שינויים יותר מידי קיצוניים. הכל משתנה באותו יום: הילדים מתחפשים, הגן מקושט, יש מסיבה, ואם הצוות משתנה (מתחפש)זה בכלל מערער את בטחונו של הילד.
אני חושבת שאם רוצים להתחפש בגילאים הצעירים צריך לחשוב אולי על תחפושת קולקטיבית. לדוגמא-כולם יכינו כובעי ליצן ויתחפשו לליצנים. בקיצור הכוונה שלי שאם תעבדי עם הילדים על שירי ליצן ותחלקי להם כובעי ליצן זה יהיה פחות מאיים. המון המון בהצלחה וחג שמח לכם שם בגולה. אשמח להיות לך לעזר כתזדקקי לעזרה.

../images/Emo45.gif מאד מסכימה עם קרני ומציעה

שתתחפשי בגן בנוכחות הילדים. כך הם רואים אותך תוך כדי השינוי, כאשר חשוב ביותר להראות להם שהשינוי הפיך. כלומר אחרי שהלבשת משהו הורידי והחזירי מספר פעמים תוך הסבר מילולי. כדאי לנצל את הימים הקרובים לפני החג לתרגל חשיפה לכובעים, מסכות וקצת איפור. הרעיון של קרני לתחפושת קולקטיבית נפלא בעיני. לפני מספר שנים עשינו כך בגן, ההורים הגיעו לסדנת הכנת תחפושת והיה ממש כייף. ההורים ואני התכנסנו אחה"צ והכנו לקטנטנים ולצוות תחפושת חיפושיות. היה מקסים. אחרי פורים בגדי החיפושיות נשארו בגו והילדים המשיכו לשחק בהם ולעיתים ביקשו ללבוש אותם שוב.

../images/Emo45.gif מאד מסכימה עם קרני ומציעה

שתתחפשי בגן בנוכחות הילדים. כך הם רואים אותך תוך כדי השינוי, כאשר חשוב ביותר להראות להם שהשינוי הפיך. כלומר אחרי שהלבשת משהו הורידי והחזירי מספר פעמים תוך הסבר מילולי. כדאי לנצל את הימים הקרובים לפני החג לתרגל חשיפה לכובעים, מסכות וקצת איפור. הרעיון של קרני לתחפושת קולקטיבית נפלא בעיני. לפני מספר שנים עשינו כך בגן, ההורים הגיעו לסדנת הכנת תחפושת והיה ממש כייף. ההורים ואני התכנסנו אחה"צ והכנו לקטנטנים ולצוות תחפושת חיפושיות. היה מקסים. אחרי פורים בגדי החיפושיות נשארו בגו והילדים המשיכו לשחק בהם ולעיתים ביקשו ללבוש אותם שוב. ברוכה הבאה.

קחי בחשבון שבגיל הזה הילדים

דיי פוחדים מתחפושות ולכן זה צריך להיות משהו שלא מסתיר את הפנים ובאשר לתחפושת עצמה אפשר להתחפש כשמגיעים לגן לא חייבים לנסוע מחופשים... אני מציעה לך להתחפש לכיפה אדומה אולי זה מאוד פשוט שמלה אדומה כובע אדום וסלסילה עם ממתקים (כדי לחלק לילדים) ואולי זר פרחים... בהצלחה בנוסף יש שירים של מירב האוסמן שמתאימים לגילאים האלה כמו טושטוש הליצן הלוואי שהיתה לי דרך להעביר לך את השירים... בנושא היצירה הייתי ממליצה לך לבחור אלמנט אחד כמו למשל רעשנים ולהכין רעשנים שונים (להקפיד שיהיו סגורים היטב מחשש לבליעה) זה מאוד מתאים לגיל... חג שמח ובהצלחה
אשמח לענות לעוד שאלות

אורקה1

New member
תודה על קבלת הפנים החמה.

אני באמת חושבת שהרעיון טוב, להתחפש בנוכחות הילדים. כבר לפני שבוע, הוצאנו את קופסת פורים, הילדים לא כל כך שיתפו פעולה. מאד נבהלו מהרעש של הרעשנים. הם עדין צעירים בשביל להבין... אני חושבת שאתחפש לתינוקת, בהתאם לקבוצה שלי. יש רעיונות??? אני צריכה למצוא לי מוצץ גדול. אשמח לשמוע רעיונות.

למעלה