שלום- חדשה כאן:)

pacific ocean

New member
שלום- חדשה כאן:)

טוב.....אני אשלי.....כיתה י'....ורציתי לדעת איפה אפשר ללמוד....אממ...להיות די ג'יי :).. וממתי אפשר להתחיל. וכמובן...אם העסק הזה יקר (ציוד, לימודים..).

Sunlight Theory

New member
שלום אשלי

כיצד ללמוד להיות DJ? ללמוד להיות DJ אפשר בכ-3 דרכים עיקריות : 1. ללמוד בבית ספר . הלימודים בבית ספר הינם לימודים יקרים מאוד , המחירים מתחילים מאלפים לקורסים הפחות מומלצים ומגיעים עד עשרות אלפים לקורסים המומלצים (קורסים מומלצים בבית ספר Muzic יעלו החל מ-6000 ש"ח , כאשר 10,000 ש"ח הוא הקורס המומלץ ביותר ל-DJ) . אני באופן אישי , כמו בניתן להבין מהכתיבה שלי , לא דוגל בקורסים ה-"פשוטים" יותר . לדעתי , את מה שלומדים בקורסים "פשוטים" כאלו ניתן ללמוד גם באופן עצמאי . מצד שני , את הקורסים המקיפים יותר אני משבח , לוקחות שנים רבות ללמוד את מה שניתן ללמוד בקורסים כאלו . כמו כן הקורסים האלו מעבירים לתלמיד צורת עבודה נכונה מלכתחילה ודברים שיתכן כי כלל לא היה לומד לבד (לדוגמא , אדון ערן סרג'ון בבית ספר Muzic , הוא מלמד במילה אחת "זרימה"... לא ניתן לתאר במילים את שיטת הלימוד שלו) . 2. ללמוד אצל "מורה פרטי" . מורה פרטי הינו כל אדם , חבר שילמדך בחינם או אדם אחר שילמדך בתשלום , שבעל ניסיון וידע מספקים על מנת ללמדתך ולבנות ממך DJ . לא , לא כל אדם מתאים למשימה . חובה שתהיה כימיה משותפת בין התלמיד למורה (ולמוזיקה והציוד) , חובה שיהיה לו ניסיון מקיף בתקלוט , חובה שיהיה לו ניסיון וידע על מכשירים לא מעטים וחובה שיהיה לו ידע תאורטי מקיף . אם אינך מכירה אדם כזה שיוכל ללמדתך בחינם , את מוזמנת לשלוח לי הודעה פרטית ואני אפנה אותך לאחד שיתאים לך ביותר לדעתי . בהודעה חובה לכלול את הפרטים הבאים : גיל , אזור מגורים בארץ , ניסיון בתחום אם יש , ציוד אם יש , ז'אנר אותו את מנגנת , סכום כספי אותו את מעוניינת להשקיע בכל שיעור ובסך הקורס אצל אותו המורה . עלויות שיעור אצל מורה כזה נעות מ-100 ש"ח עד 200 ש"ח . * חשוב לי להדגיש , בהתאם לפניות שכבר קיבלתי בהודעות פרטיות , אני באופן אישי לא נוהג ללמד אלא במקרים חריגים , כך שבפניה אליי בהודעה פרטית אני מפנה למורים אחרים המתאימים לאותו התלמיד ולא אלמד את אותו התלמיד באופן אישי . 3. ללמוד באופן עצמאי . ניתן ללמוד להיות DJ לבד . כמובן שתדרש קריאה של מאמרים וחומר רב ככל האפשר , אימון רב על ציוד , ניסיון מצטבר ועוד... כך שזה איטי יותר ומורכב יותר מללמוד בבית ספר או אצל מורה פרטי (שגם פחות מומלץ מבית ספר , בתנאי שכסף וזמן אינם בעיה) . אם תחליטי ללמוד באופן עצמאי , וגם אם לא , תוכלי לקרוא את מאמר ה-Beatmix (בעברית וברמה קלה) . ציוד בין אם כוונתך היא ללמוד בבית ספר , אצל מורה פרטי או באופן עצמאי , יש צורך בציוד . מבלי ציוד משלך , לא תוכלי להתאמן ולרכוש ניסיון בעבודה על הציוד העצמי . לכן , כל שתוכלי לעשות בלימודים (עצמאיים , בבית ספר או אצל מורה פרטי) הוא לרכוש ידע תיאורטי לא מיושם . ציוד בסיסי הוא זוג נגנים , מיקסר DJ ואוזניות (מה שמכונה "פלטה") . כמובן , אם כוונתך היא לעבוד במסיבות פרטיות יהיה עלייך גם לרכוש הגברה (רמקולים מוגברים\אקטיביים או רמקולים פאסיביים ומגבר הספק , גם רצוי תאורה וציוד נלווה (כבלים , סטנדים , מיקרופון ועוד) . נגנים יכולים להיות או נגן קומפקט דיסק ל-DJ או פטפון ל-DJ או תוכנת מחשב ל-DJ . מה מבינהם עדיף תלוי בהעדפה אישית ובתקציב (אני באופן אישי נהנה לעבוד עם נגני קומפקט דיסק ופטפונים) . נגן קומפקט דיסק סטנדרטי הוא ה-CDJ-100S מבית Pioneer (בעלות של כ-2350 ש"ח , וכעת יש עליו מבצע אצלנו בקילומבו של 1850 ש"ח עד גמר המלאי או סוף החודש) , פטפון סטנדרטי הוא ה-SL-1210MK2\1200MK2 מבית Technics (בעלות של כ-3900 ש"ח) , תוכנה סטנדרטית היא Traktor , MixVibes , BPM Studio וכו' (ה-MixVibes 3ex עולה כ-690 ש"ח) . מיקסר DJ סטנדרטי הוא ה-VMC-004 (בעלות של 2094 ש"ח) . אוזניות מומלצות עולות החל מ-845 ש"ח (RP-DJ1200) עד 1510 ש"ח (HD-25) . יש מכשירים זולים ויקרים מאלו שציינתי פה , ככל שתשקיעי יותר כך תקבלי ציוד מיקצועי יותר ומתקדם יותר (יותר פונקציות , יותר כלים להיות יצירתיים , יותר עמידות , יותר איכות ועוד) . כך ש-"פלטה" סטנדרטית תתחיל החל מ-6794 ש"ח (ללא מבצעים , ללא אוזניות וכל ציוד אחר מלבד נגני קומפקט דיסק ומיקסר) . כמו כן , כאשר אני מגדיר מכשיר כסטנדרטי הכוונה שהוא מכשיר אמין לחלוטין המספק את כל הפונקציות הדרושות . בהצלחה והמשך שבוע נעים!

למעלה