שלום, חדשה כאן.....

• פותח הנושא vsky
  • פורסם בתאריך

vsky

New member
שלום, חדשה כאן.....

אשמח לקבל חוות דעת ועזרה קטנה... בעיית תקשורת עם בן זוגי--אני אסביר: שנינו אנשים בוגרים הוא גרוש ללא ילדים אני רווקה, הוא בן 36 אני בת 30, מסתבר ששנינו נושאים מטענים לא פשוטים מיחסים קודמים, הוא נישואין לא מוצלחים רוויים בנסיונות לספק את רצונות הצד השני ואני בדיוק אותו הדבר.. לא תארתי לעצמי עד כמה זה יכול להשפיע על מהלך חיים תקין עם בן זוג אחר, כתוצאה ממערכות היחסים הקודמות שלנו שנינו כאילו הולכים על קליפות של ביצים אחד עם השני ,אומנם יש ביננו פתיחות וכנות באשר לרצונותינו אחד מהשני אבל הפחד להיפגע או לנחול אכזבה שוב - מהדהד כל הזמן ברקע , מה שגורם למערכת יחסים לא חמה... מערכת יחסים ללא הרבה מגע (בלי שום קשר לסקס) ללא מילות חום וחיבה, כאילו יש מחסום להתמסרות ביננו,אני חייבת לציין שמלבד הנקודה הזו הקשר ביננו מצויין ויש נכונות מצד שנינו לתת ולעזור לצד השני "לגדול" כבני אדם וזה באמת מפתיע שדווקא הנקודה הזו מהווה נקודת תורפה בקשר. אשמח לשמוע מה דעתכם\ן האם למשהו יש רעיון כיצד להתגבר על הבעייה, או באיזו דרך עליי להציג את הדברים בפניו או שמא יש טקטיקה שאני יכולה להיעזר בה תודה.. תודה.. תודה..

magenta73

New member
אתם מדברים על זה?

על הפחד שלכם? לא על מערכות יחסים קודמות, אלא הפחד שלכם להיפגע אחד מהשני?... שהפחד הזה גורם לדברים לא נעימים בקשר?... אתם חייבים לדבר, בכנות, על הכל, זה דבר ראשון. להוציא את זה החוצה. לא לפחד להיראות חלשים או פגיעים, המגננות שלכם הולכות להרוס את הקשר הזה, וחבל. את חייבת להגיד לו מה מםריע לך - צורך שלך במילות חיבה, חיבוקים וכו'. תשמעי, יכול להיות שהוא פשוט לא כזה, לא מאלה שאומרים מילות חיבה, אולי זה לא קשור לעבר שלו. את צריכה לבדוק את זה... אני, מנסיוני, שיחות כאלה מצריכות גם אוירה קצת אחרת. אני זוכרת שעם האקס שלי, כל הזמן אמרתי לו דברים שלא נקלטו, ודווקא כשיצאנו לאיזה בית קפה חביב ואמרתי לו, בכיף, על כוס בירה, דברים שמפריעים לי הוא פתאום הבין, ומעבר לזה - קלט. ועוד טיפ - דברי בחיוך, לא בהאשמה. דברי על איך את מרגישה, מה את היית רוצה, לא ב-"אתה לא עושה א' ב'". בהצלחה :)

shaniza

New member
מה שנראה לי

הוא עדיין לא ממש מוכן למערכת יחסים את רואה את זה ושמה לב להתנהגות מרוחקת מעט מצידו זה גורם גם לך להציב מחסום הוא קולט את המחסום שלך ומתרחק וזה מעגל שכזה. בכל אופן אני לא רואה איך הולך ביחד מה שאמרת... קשר מצוין ונכונות לעזור לצד השני יחד עם מערכת יחסים ללא הרבה מגע מילות חום וחיבה. תנסי להתקרב יותר ותראי את התגובות שלו או שהוא בכלל לא איש של הפגנת חיבה... או שיש כאן בעיה... מקווה שהכל יסתדר.

למעלה