שלום, חדשה כאן

AngelicPaige

New member
שלום, חדשה כאן

ברכות לכולם. אני חדשה כאן. התוודעתי לעולם הפאגאני אחרי שראיתי הרבה סרטים וסדרות שעוסקים בנושא הכישוף והקסם. עכשיו, חשוב לי להבהיר שאני לא באמת מאמינה לכל הדברים ההוליוודים האלה. אבל בזכותם נמשכתי לנושא והתחלתי לקרוא עליו. גיליתי שוויקה היא הדרך חיים שהכי מתאימה לי, כי מאז שהייתי קטנה התחברתי נורא לטבע ולבעלי חיים. תמיד הרגשתי, ועדיין מרגישה, התפעמות לנוכח יופיו של הטבע, במיוחד שאני עומדת במקום פתוח כמו שדה או מדבר. אין לי כל כך מישהו שאיתו אני יכולה לדבר על הנושא. אז, זהו. אני לא כל כך טובה בכל הדברים האלה של ההיכרות, אז אם אתם רוצים לדעת עלי יותר, פשוט תשאלו =) ברוכים תהיו.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ראיתי את ההודעה שלך גם בקומונה של רינה. כיצד היית מגדירה את דרכך- הויקה?

AngelicPaige

New member
איך אני רואה את הויקה?

כמשהו שהיה בתוכי הרבה זמן אני מניחה. כיבוד הטבע והיקום. לאהוב אותו ולהעניק לו מעצמנו כמו שהוא מעניק דברים לנו, לא להרוס אותו בכל מיני בניות לא נחוצות. פשוט להתחבר איתו, ולהקשיב לו. אני לא יודעת אם זה כל כך קשור, אבל לפני שבע שנים כמעט נהייתי צמחונית, אחרי שקיבלתי עלון של אנונימוס בו ראיתי מה עושים לחיות לפני שהופכים אותם להמבורגר או שניצל. מיותר להגיד שדי הזדעזתי והפסקתי לאכול מוצרי בשר ועוף. יכול להיות שזה גם קשור לדרך שלי כויקנית. אני מרגישה כאילו זה היה שלב שהייתי צריכה לעבור בחיים, לא לפגוע בחיות. מוזר, אבל זה מה שאני חושבת. זה קדושת האדמה, היקום והחי.

mbinh

New member
קבלי את ברכתי לשלום

לפי מה שאת מתארת את מתחברת כמעט לכל הזרמים הפאגנים. הסיבה שבגללה הגעת אל הוויקה(אלוהות הטבע)היא הסיבה שאני הגעתי לקלטיות. אז תוכלי אולי לפרט טיפה יותר למה דווקא וויקה. וכמובן ברוך הבא ידידה חדשה לפורום.

AngelicPaige

New member
הממ...

למה דווקא ויקה? כי זאת הדרך שאני הכי מתחברת אליה. למדתי בשנים האחרונות בבית ספר דתי פלורליסטי, שבו לא חייבים להיות דתיים כדי להיות בבית ספר הזה. אז למדתי קצת על המסורת היהודית והתפילות. אבל לא ממש התחברתי לנושא. היו דברים שכן התחברתי אליהם והיו שלא, אבל כל הזמן היה לי קשה לקבל את כל המסורת ודרך החיים שלה. נכון שיש דתיים פלורליסטים כמו המנהל שהיה לי. אבל תמיד היו לי ספקות אם אני באמת רוצה להיות דתייה או לא. והחלטתי שלא. אני לא מתחברת לדרך הזאת, כמו שאני מתחברת לויקה. הויקה זה משהו שהתחלתי לקרוא עליו, וישר אמרתי "וואלה, אני כל כך מתחברת לזה, זה כל כך אני". אני כל כך אוהבת את הטבע שלפעמים פשוט הייתי רוצה לעבור לאיזה יער ולחיות שם בפשטות, לתקשר עם בעלי החיים והטבע עצמו. יכול להיות אני עוד אעשה את זה שיהיה לי מספיק כסף משל עצמי. אני כל כך נגד הבנייה הגרנדיוזית הזאת של כל רבי הקומות החדישים האלה. אני גם צמחונית, ויכול להיות שגם זה בדרך כלשהיא היה שלב שהייתי צריכה לעבור כדי לגלות את הויקה. וחוץ מזה שאני צמחונית, אני מגוואטמלה במקור, איפה שהיה שבט המאיה שהיה גם מאוד מחובר לטבע ולאלמנטים הטבעיים והיקומיים, יכול להיות שזה בדרך כלשהיא קשור להפיכתי להיות ויקנית.

mbinh

New member
אם תרצי לענות

ראי אני מבין שאת מחוברת לטבע אבל למה דווקא וויקה מה משך אותך לוויקה. אני למשל מה שמשך אותי לאמונה הקלטית זו המיתולוגיה (האירית ושל הקלטים מאזור צרפת) ובעיקר מבנה החברה. אז מה משך אותך לוויקה?

AngelicPaige

New member
נורא קשה לי להגדיר מה בדיוק

משך אותי לוויקה. אני לא יודעת בדיוק להסביר למה התחלתי להתעניין בזה. יכול להיות שזה כל המסתוריות וההילה שאופפת את העניין. חלק גדול ממה שמשך אותי לווקיה זה האמונה שלה, שהטבע הוא ה"אלוהים" וזה משהו שאני מאוד מתחברת אליו. אני מקווה שהצלחתי להעביר את מה שניסיתי, אבל בעיקרון מה שמשך אותי לוויקה הייתה "תחושה". מוזר, אבל זה מה שמשך אותי, ועדיין מושך אותי, לוויקה.

AngelicPaige

New member
כן XD

הטבע הוא הכוח הכי חזק. אני תמיד מתפעלת ממנו. יש בו כל כך הרבה יופי ועדינות, ועם זאת כל כך הרבה רוע ואכזריות. כל כך הרבה כוחות שעובדים וחלקנו (אם לא, רובנו) אפילו לא מודעים לכך. לפי דעתי זה יכול להיות רעיון נחמד אם יהיה אפשר להקים כפר או משהו בסגנון ביערות בישראל, לוויקנים, פאגנים, מכשפות וכל מי שרוצה לגור בטבע ולהתחבר איתו. אני תמיד רציתי לגור ביער או משהו. מה דעתך? זה גם יאפשר לאנשים לפגוש עוד מכשפות, וויקנים וכו' וגם יאפשר לעשות טקסים ביתר קלות. זה יהיה כמובן בהגבלת גיל >.>

gwizard

New member
ברוכה הבאה

מאחל לך פוריות והצלחה בדרכך הרוחנית. אם יש שאלות או משהו בו אני יכול לסייע את מוזמנת

למעלה