שלום! חדשה כאן

pink one

New member
שלום! חדשה כאן

האמת שרק עכשו גיליתי את הפורום הנהדר הזה.. מעוניינת להתייעץ ואולי לקבל רעיונות (סליחה זה קצת ארוך...) אני בשבוע 19. בהריון השני שלי. מאוד רוצה ללדת בבית. את בתי הבכורה ילדתי בלידה טבעית בבי"ח איכילוב. למרות שהייתי מאוד גאה בעצמי שעשיתי את זה זאת חוויה מאוד טראומטית בשבילי בעיקר בגלל חוסר התמיכה (ז"א האיש שלי היה מאוד תומך אבל המיילדת הייתה זוועה וכל הזמן ניסתה לשכנע אותי לקחת אפידורל ואפילו קצת כעסה עליי שאני מתעקשת על לידה כזאת- המיטה בחדר הטבעי עושה לה כאבים בגב...). בבקיצור- בין השאר בגלל זה - אני ממש רוצה ללדת בבית. כל החוויה שלי של בי"ח היא של חוסר שליטה. הבעיה- האיש שלי לא מוכן בשום פנים ואופן ללידה ביתית. מפחד אם יקרה משהו וכו' (גם כי אני אסמטית). למרות שנתתי לו חומר קריאה וכו' ודיברנו על זה רבות הוא די לא משתכנע. מצד שני כל פעם שאני חושבת על לידה בבי"ח....
ברור לי שבלי התמיכה שלו אני לא אעשה את זה... יש לכן אולי רעיונות? תודה רבה

אלמה1

New member
הסיפור שלך קצת מזכיר לי את שלי

גם אני אחרי לידה בחדר הטבעי בליס שבסה"כ חרוטה לי בזיכרון כלידה מעצימה וטובה. אבל, גם אצלי היו דברים שהיו יכולים להיות יותר טובים. המיילדת שלי לא היתה זוועתית והיא ניסתה לעזור במסגרת הנהלים אבל זה לא היה זה. בהריון הנוכחי, כשבאתי לבעלי בפעם הראשונה עם הרעיון ללידת בית, לא הייתי סגורה עליו בעצמי. עם הזמן, ככל שקראתי יותר הייתי נחושה יותר והבנתי יותר, התחזקה גם הרגשת הביטחון אצלו. אני מאמינה שאם את תמשיכי לקרוא ולספר לו על עוד סיפורי לידה ביתית מעצימים ועוד נתונים ותראי עד כמה את רצינית בנושא הוא יבין כמה זה חשוב לך ויתמוך. אני יכולה לאמר לך שאצלנו זה לקח כמה שבועות טובים. אני מציעה לעשות את הכל ברוגע ובלי לחץ. בנוסף, את יכולה לעשות חיפוש, אני זוכרת שהיה שרשור שלם שסיפר על תמיכת בני הזוג בנושא. אם אני לא טועה, לא מעט התנגדו לכך בהתחלה ובהמשך הפכו להיות תומכים נלהבים אפילו. ועוד דבר, את צריכה לשאול את עצמך מה בדיוק מפריע לו ולך. ובמקרה הצורך, לנסות למצוא אלטרנטיבה שתתאים לשניכם. יש עוד אופציות חוץ מלידה בבית (למרות שהיא עדיפה לדעתי) כמו מרכז לידה טבעית, מיילדת פרטית, לידה בצימר וכו'. בהצלחה

ומי אמר שבית חולים הוא מקום בטוח../images/Emo35.gif

אני למשל, עושה אטוניות אחרי לידה (הרחם לא מתכווץ ומדמם פנימה - הסבר מאד לא מדעי). בלידה של שירה ורוני, עזבה אותי המיילדת בבית החולים כי היתה לה לידה אחרת. המיילדת שהיתה בכוננות משכה את בעלי בתואנה ש"תכף באים אליה". האיש שלי שנלחץ מאד מאיך יולדת שרק כמה דקות קודם היתה באופוריה של אחרי לידה, מאבדת צבע ומתקשה לדבר איתו מעבר ל"אני לא מרגישה טוב". בסופו של דבר, הלחץ של האיש שלי הציל אותי. הוא הצליח לשלוף את המיילדת שלי מתוך חדר לידה (מי יודע באיזה מצב היא השאירה את היולדת שם...). עד שכל זה קרה, הספקתי לאבד ליטר וחצי דם ולהגיע ללחץ דם 40/80. כששאלתי יותר מאוחר את האיש איך הגיעו אלי כל הרופאים כל כך מהר, הוא אמר שהמיילדת לא בזבזה זמן וקראה להם עוד לפני שמדדה לחץ דם או ראתה את הדימום. אני משוכנעת שבבית זה לא היה מגיע למצב כזה. הייתי מטופלת עוד בתחילת הדימום ולא הייתי מגיעה למצב שכמעט דיממתי למוות בגלל אדישות וחוסר טיפול. אני מפחדת לחשוב מה היה קורה אם האיש שלי לא היה איתי בלידה. מיילדת פרטית בבית לא היתה עוזבת אותי ככה. היתה שואלת לפני הלידה על הלידה הקודמת וצופה את האפשרות לאטוניה (אף אחד לא שאל אותי על זה ואני לא חשבתי שזה חשוב לספר). ואם היה צורך לפנות אותי לבית חולים, הייתי מגיעה לטיפול הרבה לפני כל מה שהיה. אחרי הלידה נאלצתי לבלות עוד כמה שעות מחוברת לאין ספור צינורות ולקטטר. אני משוכנעת שלא היה צורך בקטטר אבל הרופא לא היה מוכן לותר לי. לקח לי שעות לשכנע את האחיות שאין בו צורך.

אם פי 3

New member
ברוכה הבאה

מסכימה עם מה שכתבו קודמותי. לפעמים גם פגישה עם המיילדת, עוזרת להראות שלא מדובר בתמהוניות, ומאפשרת לשאול את השאלות ולקבל תשובות ממישהו חיצוני, "אמין". (משום מה, אנחנו מאמינים יותר לאנשים מחוץ למערכת הזוגית...). כמו כן, נסי לשאול אותו מה מפריע לו בדיוק, ולענות על זה. אם הוא רוצה לשכנע אותך שיותר בטוח בבי"ח - שיוכיח!

debby12

New member
מנהל
ברוכה הבאה

זו שאלה מאוד נפוצה ששאלת - יש עליה הרבה מאוד שרשורים מהעבר. שווה לעשות חיפוש (או שאולי היא בשאלות הנפוצות?) נבצר מבינתי איך "ליס" מצליחים לפרקים להיות כאלה דפוקים גם ב"חדר הטבעי" שלהם

pink אומנם אני עוד לא ילדתי

לא בכלל ולא בבית, אבל כן רציתי לתת לך מספר נקודות למחשבה. בתחילת הדרך (אני שבוע 33 היום) באתי בגישה של "הבייבית היא של שנינו ולכן שנינו מחליטים מה יהיה מבחינת איפה יולדים, עם מי וכד'. היום, כשהלידה נראית מוחשית הרבה יותר, אני יכולה להגיד לך שהנושא הזה הוא הרבה יותר מורכב. באופן אישי לידה בבית (כל עוד אני ממשיכה להיות מוגדרת כהריון בסיכון נמוך) מרגישה לי הרבה יותר נכונה ובטוחה מאשר בבית חולים. ואני עושה הכל בשביל להצליח לממש זאת. בן הזוג שלי ער לקושי העצום שלי רק עם המחשבה על כניסה לבית חולים הן בהיבט של החרדות שעולות אצלי והתנגדות פנימית עמוקה וגם אם לא היה מבין זאת ועם כל הכבוד לו, למרות שלא האמנתי שאי פעם אגיד את זה, הרי שהעובדה שאני זאת שאמורה ללדת, לסבול מהתערבויות שייעשו אצלי בגוף ואולי יגרמו לי נזק שאני אצטרך לחיות איתו בעתיד כולל, אולי גם נזקים רגשיים נפשיים, מקנה לי בהבנה שלי כעת, "זכות" להחלטה אחרונה לגבי היכן ואיך אני אלד. כאמור, עד היום הייתי בגישה של "שנינו מחליטים", אבל האמת היא שהיום אני מבינה שעם כל הרצון ל"שוויון מוחלט" הרי, שאף בן אדם יהיה קרוב, אוהב ומתחשב ככל שיהיה אינו יכול להיכנס אל תוך "העור" שלי ובאמת להבין מה זה אומר שאני אצטרך בניגוד לרצוני ללדת במקום שאינו מתאים לי. ומה לעשות, באופן טבעי, יותר קל לנו לקבל "החלטות קשות" כשמדובר בגוף ובנפש של אדם אחר שהוא לא אנחנו. והרי אם בן הזוג שלך היה צריך להיכנס לניתוח כלשהו (חלילה כמובן) האם היה עולה על דעת שניכם שאת תוכלי "להכריח" אותו לעבור את הניתוח דווקא במקום מסוים ולא אחר? אני מניחה שלא, היות והוא היה אומר לך שמדובר בגוף שלו ובבריאות שלו. נקודה שנייה, היא שבמערכת היחסים הזוגית שלי כפי שאני עיצבתי וכיוונתי אותה להיות, ישנם שני קולות שווים ולכן, בכל סוגיה שעולה, כל צד אחראי להציג את עמדתו ולחזק אותה ככל יכולתו. ואז על סמך הנתונים, העובדות ומידת חשיבות העניין עבור כל אחד מתקבלת החלטה שלוקחת בחשבון את רצונות וצרכי שני הצדדים. וכך לגבי נושא לידת הבית אמרתי לבן הזוג כפי שאני אעשה חקירה מעמיקה לאיסוף הנתונים הרלוונטיים שתומכים בלידת בית (כי זאת היתה עמדתי מלכתחילה) כך אתה מוזמן לאסוף נתונים שתומכים בלידה בבית חולים (ושמוכיחים שלידה בבית חולים עדיפה על לידה בבית). למותר לציין שעד היום לא קיבלתי שום חומר ממנו... במילים אחרות, בראייה שלי ה"עבודה" היא לא רק שלך "לשכנע" את בן הזוג שלידת בית היא בטוחה, אלא, באותה המידה הוא זה שצריך לשכנע אותך ההיפך (למשל להביא נתונים סטטיסטיים שבלידות בית יש יותר תקלות וסיומים "קשים" מאשר בלידות בית חולים וכד'). מבחינתי, אף עמדה של מישהו אחר, גם זו של בן הזוג אינה חשובה יותר מזאת שלי ואם זה כך, ואני "חייבת לידת בית" והוא "מתנגד בתוקף" על שנינו מוטלת חובת ההוכחה. בנוסף אני ממליצה בחום לפרק את ה"מתנגד בכל תוקף" לחלקים מאוד קטנים וברורים שאפשר יהיה להתייחס אליהם בצורה קונקרטית ועניינית. למשל, "מפחד אם יקרה משהו" - ממה בדיוק הוא חושש? שיפרט. האם הוא יכול להתחייב שבבית חולים "לא קורה כלום"? או שהוא יודע שכן יכול לקרות אבל מרגיש שהמענה שבית החולים נותן עשוי להיות טוב יותר? אם כך, אז כדאי לדעת שגם בלידת בית נותנים מענה לבעיות שמתעוררות, לכן המיילד/ת מביא/ה אמצעי חירום (בלון חמצן, כלי תפירה וכד'), לכן צריך לבדוק היטב עם מי בוחרים ללדת (למשל, שיש הכשרה לטיפול במצבי חירום), וצריכים גם לדעת שבהחלט ייתכן שיידרש מעבר לבית חולים ואז חשוב (לדעתי) להיות במרחק סביר מבית חולים, להכין מראש מספרי חירום ולדעת מהי תוכנית הגיבוי. דרך נוספת לשיכוך החששות היא פגישה עם מיילד/ת שאפשר יהיה להעלות מולו את כל ההסתייגויות והחששות וכך לקבל עוד עובדות ונתונים חשובים שעשויים להרגיע. בכל מקרה, שוב זה נכון לגבי עצמי, אני לא מקבלת שאם אני רוצה משהו והצד השני "מתנגד בכל תוקף" אז בגלל זה אני אוותר על הרצון שלי. אם הוא ינמק היטב את ההתנגדות ויצליח לשכנע אותי זה אפשרי כמובן, אבל "סתם" כי הוא לא רוצה זה לא נימוק מבחינתי. כי אני כן רוצה וכאמור, משקל ה"לא" שלו לא עולה מבחינתי על משקל ה"כן" שלי. אבל זה כבר נוגע להשקפה שלי לגבי אופי מערכת היחסים שמתאימה לי ואני מאמינה שזה באמת מאוד סובייקטיבי ואישי ולכל אחת נכון משהו אחר. בכל אופן, שיהיה בהצלחה

pink one

New member
תודה רבה רבה על כל התשובות

אין לי כ"כ זמן לכתוב עכשו אבל נראה לי שאצלו הבעיה היא שזה מצד אחד משהו מאוד "ראיוצנלי" אבל מצד שני לא נראה לי שהוא יכול באמת להסביר לעצמו. הטיעון המרכזי הוא שאם משהו קורה יכול להיות שאין מספיק זמן להגיע לבית חולים ואז זה יכול לעלות בחיי התינוק. חשבתי ללכת להיפגש עם מישהי/ו שמבין בנושא ע"מ שיוכל להעלות את כל השאלות הקשות ואפילו אמרתי שאולי גם הוא יצליח לשכנע אותי אבל גם זה לא ממש נראה לו.. הוא טוען שמי שנלך אליו גם ככה יהיה "משוחד" בכיוון של לידת בית. אני יודעת שקיימות עוד אופציות כמו המרכז הלניאדו אבל (ואולי זאת הטראומה שלי שמדברת) אני לא יכולה לשאת את המחשבה של בית חולים. בכל מקרה יש אולי משהו שאתן יכולות להמליץ שנלך לדבר איתו על הנושא הזה? ממש תודה.

טלימה

New member
אני ממליצה לדבר עם מיילדת בית

אנחנו ילדנו עם מינדי לוי, שהיתה סגנית מנהלת חדרי-לידה ברוטשילד. בזמן ההריון הושבנו אותה לשיחה עם ההורים שלנו. אחרי שהם איווררו את הפחדים שלהם והיא נתנה תשובות רציונליות וברורות לכל דבר, הם הרגישו בטוחים יותר.

מה זה "משוחד"?

את צריכה למצוא מישהו שיהיה מספיק אמין לדעת שניכם, כמו שמתווך טוב צריך להיות. נראה לי הכי טוב לשלוח אותו לארגון הבריאות העולמי. (המאמר "דגים לא רואים את המים" מאת מרסדן וגנר - יש בקישורים). את האמת, נראה לי שבעלך פשוט משוחד לכיוון של בית חולים. אין בזה שום בושה - ככה חינכו את כולנו. מגיל אפס. דרך מיליון ערוצים והיבטים ואופנים. לשנות את דעתך על לידות בית זה אומר לשנות קונספט שלם על מה זה בית, מה זה בית חולים, מה זה התערבות רפואית נחוצה, ומה זה התערבות רפואית מזיקה. אני הייתי מציעה לך להמשיך ללמוד ולאסוף חומר על הנושא. ודרך אגב, תגובה קטנה להודעתך הראשונה: זה נראה לך ארוך?? הודעה של 15 שורות כולל "תודה רבה"? הרי זו מסירת מידע מינימלית ובסיסית ביותר! וואלה, את באמת חדשה פה
ברוכה הבאה!

pink one

New member
אחרי כל התשובות שלכן..

חשבתי עם עצמי ובסוף החלטתי לעשות עוד נסיון אחד של שיחה אבל בפסים ראציונלים ובלי להכנס לפסים רגשיים... בכל מקרה האיש שלי הסכים שזה רק הוגן שניפגש עם משהו שמבין בנושא ורק נדבר איתו! אני ממש שמחה זה נראה צעד ראשון חיובי בכיוון. אני מחפשת כעת מישהו להיפגש איתו חושב שגם הצד ה"מדעי" שלו יהיה משכנע.. אשמח לשמות (אני גרה באזור המרכז יחסית) ממשתודה

יש באזור המרכז שתי מיילדות בית

מעולות- ענת תל אורן ומיכל בונשטיין. שתיהן מקצועיות ביותר (מיכל תרגמה או ערכה, לא זוכרת בדיוק, את התרגום העברי של הספר "לידה פעילה", וענת כתבה תזה על לידות בית במסגרת תואר שני בבריאות הציבור). שתיהן מאד רציונליות ויתנו לבעלך תשובות מבוססות מידע על כל שאלה שתהיה לו.

אשכר ש

New member
ממש מצויין

הנכונות לשמוע היא חשובה מאוד. אני בטוחה שמיילדת תתן לו את התשובות אותן הוא מחפש ותשריש בו ביטחון. את יכולה לראות רשימת מיילדות בית בקישורי הפורום (אחת הרשימות מחולקת לפי אזור מגורים).

אשכר ש

New member
אני זוכרת את ההודעה הזו שלך

בה כתבת כמה חשוב לך שההחלטה תהיה מקובלת גם על בן הזוג, ולא תלדי בבית ללא הסכמתו. מרתק לקרוא את התהליך אותו נשים כאן עוברות.

pink one

New member
האמת היא שאני לא אופטימית

אני הולכת היום לנסות ולקבוע פגישה והוא אכן הסכים אבל הוא נראה כ"כ כ"כ נעול על זה (והוא עקשן...) שקשה לי להאמין שמהו יזיז אותו.. אבל אני חייבת לדעת שעשיתי הכל מבחינתי בשביל שזה יקרה...

אורניקי

New member
יש כאן משהו שאת צריכה לשים לב אליו

כדולה ומכינה ללידת בית, אני שומעת לא מעט נשים שרוצות לידת בית והבעל לא מתחבר לזה, אבל ברוב המקרים מתווסף המשפט שהוא אומר "אבל זאת לידה שלך. את יולדת ואני לא יכול להחליט בשבילך", שזה משפט הגיוני, ויחד עם זה אותן נשים מעדיפות להגיע למצב שהוא ישתכנע ובעצמו יהיה רגוע באשר ללידת בית. קצת מהבהבת לי נורה, כשאת אפילו לא מציינת שהיתה אמירה כזאת מצידו, מה שמראה שתחושותייך וחוויותייך שלך, לא משחקות כאן תפקיד. נראה לי שאת צריכה להדגיש את הצד הזה. אולי גם את מציגה את הדברים בצורה יותר מידי רציונאלית ולא מספיק מדגישה את היותך אדם, חי, מרגיש, נעלב, נלחץ, ולא רק רחם מהלך. הייתי ממליצה לך בשיחות איתו לשים דגש על תחושותייך כיולדת. כי זהו חלק ממערך השיקולים. לא רק ה"תינוק בריא ואמא בריאה" כי לידה טובה היא גם לידה שבה היולדת מרגישה רגועה נפשית. זהו תנאי חשוב להתקדמותה של לידה ללא סיבוכים ועיכובים. קנית את הספר של אילנה שמש "ללדת בבית"?

pink one

New member
היה לי סופ"ש עמוס ורק עכשו קוראת..

מהבהבת לך נורה לגמרי בצדק. זה לא שהתחושות שלי לא מהוות שיקול אלא שבראש שלו הוא מרגיש שזה זניח לעומת זה שיכול אולי לקרות משהו. ושהאחריות שלו היא "קודם כל כלפי הבריאות שלי ושל התינוק" אני לא צריכה להגיד שאני לא מסכימה אם האמירה הזו וצחושבת שהחוויה של הלידה קשורה בקשר ישיר ל well being שלנו... בכל מקרה זה בהחלט גורם לי לסוג של שבר ובאיזה שהוא מקום אני מרגישה קצת "מבוטלת" אולי לא בעוצמה הזו אבל משהו אני מרגישה... אני קצת אובדת עצות כי למרות שנקבע פגישה עם מיילדת בית וכו' אני לא חושבת שהוא יפתח את הראש מספיק בשביל זה אלא רק יעשה את זה ע"מ למלא את חובתו. ונכון שזה גם הילד שלו והוא חלק מהחוויה- אבל זאת הלידה שלי!!! כ"כ מתסכל.

אם פי 3

New member
דווקא מההיבט של הבריאות שלך ושל

התינוק - אין הבדל אם זו לידה ראשונה, ואם יותר - אז יש עדיפות ללידה בבית...

pink one

New member
זו לידה שניה. לידה ראשונה הייתה טבע

ית אבל בבית חולים. ודי עשיתי אותה לבד.. (למרות שהוא מאוד מאוד תמך בי- הוא לא כ"כ ידע איך לעזור...) אני יודעת שיש עדיפות ללידות בית אבל הוא בקושי מוכן אפילו לקרוא בנושא. זה לא שהוא אטום באופן כללי- ממש לא. אבל בנושא הזה זה כאילו שיש איזה שער ברזל שאי אפשר לעבור דרכו.. לכן אני מאמינה שגם כשניפגש אם מיילדת ביתי רק בשביל לשמוע זה לא ישנה שום דבר... בכל מקרה תודה על כל התגובות הן בהחלט מעוררות מחשבה.

למעלה