שלום, חדשה פה וכמה שאלות....

שלום, חדשה פה וכמה שאלות....

אני בת 23, עם פסיכומטרי ממוצע. אני חושבת לגבי תואר ראשון, מאוד מושך אותי תחום הגאוגרפיה ולימודי הסביבה. השאלה היא.. מה אני אוכל לעשות עם תואר בגאוגרפיה? אני לא מיתכוונת להיות מורה במקצוע הזה. הבנתי שאין כ"כ עבודות. אני ארגיש החמצה אם אני לא אלמד את זה. אני אומרת לאנשים שזה מה שאני רוצה ללמוד וישר מעקמים אף ואומרים "ומה תעשי עם זה". אני יודעת שזה לא הכי פרקטי. ואולי כן? מבחינתי אפילו להוציא תעודה פשוטה ושיהיה מקצוע. לא מעניין אותי התואר. העיקר שאני אהיה מרוצה מעצמי. אני לוקחת בחשבון שתואר זו השקעה כספית גדולה. אני אשמח אם תייעצו לי.

malder

New member
דיי!

מיצי מיץ החמודה. זה נכון שתואר בגיאוגרפיה לא נותן מקצוע, אבל ככה זה בערך 90% מהתארים הראשונים המוצעים באוניברסיטה. אז אולי תשבי, תחשבי, תקראי תוכניות לימוד ותראי אם זה מדבר אלייך... אני מאמין, שבן אדם צריך ללמוד מה שמעניין אותו, אחרי זה, החיים כבר יקחו אותך לכל מיני מקומות :) אם גיאוגרפיה עושה לך כיף, אז למה לא? זה אחלה תחום, זה מעניין, זה דינאמי ואפשר להתפתח להרבה מאוד תחומים ממנו... החל מהדרכה (מורי דרך, מדריכי טיולים בארץ ובחו"ל), תכנון ערים ועבודה ברשויות מקומיות, איזוריות, ארציות, וכלה במחקר, אפשר גם לעשות קורס סוכני נסיעות או יועצי טיולים ולעבוד במשרדי נסיעות...

stalion20

New member
גיאוגרפיה

ללמוד מקצוע מעניין ולא פרקטי זה טוב ובסדר כשיש כסף. אבל, במקרה של גיאוגרפיה הייתי ממליץ למצוא תחום אחר יותר פרקטי (שיש בו יותר עבודה, שכר יותר גבוה), אם ביכולתך להתקבל מבחינת ציונים. בניגוד למה שmalder טוען ומציג, אני אופתע מאוד לשמוע שיש 10 משרות בשנה לבוגרי תואר בגיאוגרפיה. מורי דרך ומדריכי טיולים - התואר לא רלוונטי כי הוא לא נדרש לעיסוק והלימודים האקדמיים לא מכשירים לתפקיד. תכנון ערים זה עבודת מהנדס עירוני וכו'. צריך לזכור שאם סומכים על החיים ש"יקחו אותנו לכל מיני מקומות" - הם יכולים לזרום למקומות מאוד לא נעימים. מחייה ועצמאות כלכלית בסיסית חשובים מאוד וכדאי לתכנן גם פרקטית את העתיד - במיוחד בנושא של בחירת חוג ונושא לימודים לתואר. אם במקרה גם מצאת מקצוע שמעניין אותך - יותר טוב. "זרימה" בתחום הזה היא מותרות של עשירים.

stalion20

New member
תוספת...

רק רציתי להגיד שאני עכשיו לומד באוניברסיטה מקצוע הומני ולא פרקטי לחלוטין בעצמי. לא זרים לי עיקומי אף, ואני מכיר מקרוב את השאלה "אבל מה תעשה עם זה?" מתוך התפכחות (ולא מתוך לחץ של הסביבה), הבנתי שאני רוצה לפרנס את עצמי בכבוד+, ולכן שנה הבאה שיניתי תחום לימוד. מה שלא תחליטי, אני מקווה שתגיעי להחלטה שאת שלמה איתה, ומקסימום אפשר לשנות... שום דבר לא חד משמעי וזה מאוד אינדיבידואלי. בהצלחה!

malder

New member
ללמוד תחום פרקטי

כשאין לך בו עניין, לא יוביל אותך להתפרנס בכבוד, כי בסופו של דבר אתה תיכנס לדיכאון, תעזוב את המקצוע ותלך לחפש את עצמך ותשאל למה לא הלכת ללמוד מה שעניין אותך באמת... איך אומרים, been there, done that

stalion20

New member
המציאות

לא חד משמעית ודטרמיניסטית כמו שאתה מציג. א. מקצוע פרקטי ולא מעניין באוניברסיטה יכול להוביל לעבודה מענינת - התיאוריה לתואר שונה לחלוטין בהרבה מקרים באופיה מהעיסוק בפועל והעבודה. ב. מקצוע ועבודה לא מענינים יכולים בהחלט לפרנס בכבוד, ולא גורר בהכרח החלפת מקצוע. כמה אנשים בישראל ובעולם מרוצים מעבודתם? המיעוט.. ג. בהפוכה - באותה מידה אפשר להכנס לדיכאון ממקצוע שבחרת כי הוא לא פרקטי, ואתה עובד בעבודות מזדמנות ו/או לא מכניסות - לא גומר את החודש. כשבסוף, אתה מתפכח וחוזר אחרי כמה שנים "מבוזבזות" לאוניברסיטה ללמוד מקצוע פרקטי. ד. אחרי כל זה, עניין הוא דבר חשוב, ואם יש משהו מעניין ופרקטי עדיף ללמוד אותו. משהו מעניין ולא פרקטי, כמו שאמרתי, לדעתי הוא מותרות של עשירים. ה. לסיכום, דיכאון ושינוי מקצוע לא נגרמים ממצב אחד אלא יכולים להגרם ממספר מצבים אפשריים. מה לעשות, החיים הם לא לבקשתך, למרות שאדם בוחר מה ללמוד.מקצוע שבתחילה נראה כברכה בסוף יכול להיות קללה ולהפך. אי אפשר לייעץ לאדם ללכת בדרך אחת בצורה וודאית רק כי אתה הלכת בה וזה התאים לך (been there...). בהחלט יש משהו חזק בדבריך בנושא הדיכאון ואי האהבה למקצוע/עבודה (דברים שונים), והשאיפה צריכה להיות לדעתי לחפש מסלול שלפחות בתחילה אוהבים (או לא שונאים - גם זה טוב), ושאדם חושב שיאהב גם בהמשך (גם בעבודה). פרקטיות עולה בראייתי על האהבה למקצוע (אם אין בנמצא מקצוע פרקטי שאוהבים), כי צריך כסף בחיים. זו עובדת חיים, ולעיתים פשרה כואבת עם ציפיות ואידיאלים. בין malder לביני, הצגנו לדעתי פרספקטיבה יותר כוללת (לא הכל שחור ולבן), וזו באמת שאלה קשה מאוד למענה (אינדיבידואלית ולא חד משמעית). בהצלחה!!!!!

למעלה