שלום, חדשה פה ופתאום

רעיגאני

New member
שלום, חדשה פה ופתאום

קראתי שיש פורום כזה! אני אמא טריה, מזה חודשיים וחצי ואומרת מראש שאני טיפוס דאגני ולחוץ, אז בוודאי בכל מה שנוגע לשירי שלי. ראשית בטיפת חלב אמרו לי שהיא לא מרימה מספיק טוב את הראש כשהיא על הבטן אז אנחנו עובדים איתה על זה. שנית אני שומעת מחברות שילדיהם בגיל שלה כבר מתהפכים. אני יודעת שאסור לעשות השוואות אבל מציק לי שהיא לא. יש משהו שאני יכולה לעשות (מלבד להיות סבלנית ולא לעשות הנשוואות פולניות). כשהיא על הכתף שלנו אחרי האכלה היא מחזיקה את הראש יפה אבל באופן לא רצוני מנענעת אותו אחרוה וקדימה, זה נורמלי? ודבר אחרון, וזו תופעה חדשה בת כמה ימים: שירי בוכה ומקשיחה ומקשיתה את כל הגוף זלה שצריך ממש לשמור שהיא לא תיפול לנו מהידיים. האם זה מעיד על בעיה או שזו תוצאה של כאבי בטן? סליחה על ההודעה המוצפת והמציפה... כל כך הרבה שאלות ופתאום גיליתי את הפורום...

d i n o l e

New member
בגיל חודשים וחצי מתהפכים../images/Emo2.gif ועל זה

נאמר yea right הגיל הממוצע להתהפכויות הוא 5-6 חודשים. רק תדאגו בהדרגה שהיא תרגיש לשכב בנוח על הבטן ומשם הכל יגיע.

מאסנתי

New member
קודם כל תירגעי

גם אני הייתי במצב שלך, בעקבות חברה קרובה שהבת שלה התהפכה כבר מגיל חודשיים, ואחרי שבדקתי באלף מקומות התברר שהגיל הממוצע להתהפכות הוא בין 5-6 לחודשים, בטיפת חלב אמרו לי ש-90% מתהפכים עד גיל חצי שנה והיתר - עד גיל 7 חודשים. בכל זאת נלחצתי (והלחצתי את הקטן) ובסוף הוא התהפך מהגב לבטן פעם ראשונה בגיל 5.5 חודשים, ומהבטן לגב פעם ראשונה בגיל 6.5 חודשים. ומאז שלמד את זה - לא מפסיק להתהפך.... לגבי הקשתת הגב, זו תופעה מוכרת ואין מה לדאוג, אבל חשוב ללמד את הילדה טווח תנועות בכיוון ההפוך (קיעור הגב), מה שאומר לערסל אותה הרבה, להשכיב על הגב ולגלגל את הרגליים בעדינות לשני הצדדים וכו', זה תורם לגמישות של המפרקים ולחוזקה של השרירים. גם אצלנו זה היה ככה ועם הזמן זה עבר, הילד גילה שיש תנוחות יותר נוחות ונחמדות.

רעיגאני שלום

כמו שכבר כתבו כאן היפוכים נלמדים עד סביבות גיל חצי שנה. כרגע מה שרלוונטי לכם יותר הוא השליטה על הראש והתחלת השכיבה על הבטן וכן הרגעה וערסול. את מוזמנמת להיכנס לאתר שלי . במדור מלידה עד חצי שנה יש מאמר בנושא שכיבה על הבטן ובו גם הסבר על גירוי השרירים שבצידי עמוד השדרה על מנת ללמוד להזדקף. כמו כן ישנו מאמר בנושא הרגעה ומגע ושם הסבר על ערסול. תרגילים נוספים שיעזרו לכם מצויים במאמר גב עגול . התרגילים במאמר זה עוזרים גם לשחרור גב מכווץ וגם להתמודדות עם גזים אך חשוב לעשותם באופן יומיומי קבוע ולאלחכות למצב של צרחות כי אז התינוק מתנגד והמטרה לא מושגת.

למעלה