שלום חדשה פה

sharon30v

New member
שלום חדשה פה../images/Emo13.gif

מעוניית לדעת על זכויות יתומי צה"ל ובפרט על לימודים. אני בת 35 אבי נהרג כשהייתי בת 5. כיום אני חד הורית. אשמח לעזרה והכוונה. שרונה

שלום שרונה ברוכה הבאה

סליחה על הדביקות, אבל אני כ"כ אוהבת את השם שרונה
ברוכה הבאה לפורום ולקהילה. ראשית כל, למרבה הצער בעיני החוק את כבר לא מוכרת כיתומת צה"ל כיוון שעברת כבר את גיל 30. עם זאת, לגבי לימודים ידוע לי על לפחות יתומה אחת שלמרות שעברה את גיל 30 הגישה בקשה לועדת החריגים למימון לימודי תואר ראשון ובקשתה התקבלה. אז כדאי לנסות כדי להגיש בקשה לועדת חריגים צריך לפנות לאגף השיקום (מספרי טלפון בקישורי הפורום) ולבקש פרטים למי לשלוח את הבקשה ומה לצרף. לגבי זכויות קיימות, בקצרה: עד גיל 40, את זכאית להנחה במס רכישה (רכישת דירה) עבור 2 רכישות דירה. את הטופס מקבלים באגף השיקום, מנסיון ההנחה היתה די משמעותית והקלה מעט את עול התשלומים הרבים. את זכאית לטיפולים פסיכולוגיים ללא הגבלת גיל לתקופה של 3 שנים. את מוזמנת לשאול עוד שאלות פה או ליצור קשר ישיר עם עמותת יתומי צה"ל (קישור לאתר בצד שמאל), ובכלל אני מצפה לראות אותך פה בפורום

a l m a n a 7 3

New member
שרון,סיגל מוסרת לך מידע מוטעה

היא כותבת שטיפולים פסיכולוגיים הינם לתקופה של 3 שנים, טעות, לטיפולים פסיכולוגיים אין הגבלת זמן.

הבנת הנקרא,לא לכל אחד יש

כשמסתיימות 3 שנים, מבקשים אישור מהעובד הסוציאלי המטפל, ומקבלים אישור לעוד 3 שנים, וכך ניתן להמשיך לעד.

sharon30v

New member
שאלה נוספת בבקשה../images/Emo26.gif

מעיוני בסרגל למעלה, אשמח לדעת: 1. כניסה למוזאונים לבני משפחות שכולות הינו בחינם בהצגת תעודה, על איזה תעודה מדובר
2. בכל מיני נושאים בסרגל ישנה הפניה לבירור מעמיק אצל עובדי שיקום, האם יש למישהו טלפונים (באיזור הצפון)
האם ישנה חלוקה מסויימת
ומה לגבי עו"ס
אשמח לקבל כל אינפורמציה שתכוון אותי, שרונה

תשובות

1. אפשר לקבל תעודה מאגף השיקום, אני לא יודעת אם זה תקף למי שעבר את גיל 30 2. בקישורי הפורום יש לינק לעמוד עם מספרי הטלפון של אגף השיקום באופן כללי יש עובדות שיקום (לימודים, אבל וכו') ויש עובדות רווחה (מענקים וכו')

a l m a n a 7 3

New member
שרון,שוב הטעייה

כל מספרי הטלפון הללו אינם רלונטיים. שיטת הפנייה הטלפונית לשיקום השתנתה, פונים למוקד, שם הבנות רושמות את תוכן פנייתך, ומי שמטפלת בנושא, תחזור אליך תוך 48 שעות. מס' הטלפון 7776700

אני לא אחראית

לאתר שלהם באינטרנט אם יש הטעיה היא של משרד הבטחון, אנא פני אליהם ובקשי מהם לעדכן

sharon30v

New member
../images/Emo51.gif

ואני תוהה ממרומי גילי, בתור יתומת צה"ל שלא מודעת לזכויותיה, מה עושים שם העובדים האם הם לא אמורים לדאוג לידע וליזום קשר שוטף עם המשפחות והיתומים
שרונה

אני לא יודעת אם אפילו אמורים

זו בעיה מאוד קשה, עדי מקבל המון פניות בנושא מיתומים בוגרים שגילו את זכויותיהם מאוחר מדי חוברת זכויות חדשה לאלמנות ויתומי צה"ל נשלחת אחת לכמה שנים לאלמנות בלבד, אם את לא גרה עם אמא שלך - פספסת אגף השיקום לא מפיץ את המידע על גבי האינטרנט בעצם יוצא שאגף השיקום מטיל את האחריות לבירור הזכויות על היתומים בעוד שלאלמנות מופצת החוברת באמצעות הדואר (אמא שלי שומרת עליה מכל משמר). מה שכן מקפידים לטרוח ולשלוח - זה קצת לפני יום הולדת 30, מכתב שבו אמורים למלא פרטי חשבון כדי שמשרד הבטחון יעביר אלייך את מענק הנישואין במידה ועוד לא ניצלת אותו (או מה שנשאר ממנו אחרי ניצול מענק דיור). כמובן שהמכתב נשלח לביתה של האלמנה

למעלה