שלום,חדשה פה

רפסודיה

New member
לאיילה- שלחת לך חיבוק על הצעד הענקי שעשית

סליחה שלא הגבתי לך קודם על המעבר הזה, נכנסתי לראשונה לכאן רק היום אחרי הרבה זמן.
מאחלת לך שהצעד הגדול הזה רק יעצים אותך ויביא לחיזוק הקשר ביניכם, בפורמט המגורים החדש שבו לכל אחד מכם יש את ה"חלקה" הפרטית שלו ומרחב הנשימה שלו וכך יקטן המתח שנבע מהמגורים המשותפים הלחוצים.

פיצ111

New member
איילה,אני יכולה לשאול מה קרה?

מדוע החלטתם לחיות בבתים נפרדים?

chili3

New member
בהחלט ויתור משמעותי

פיצ111

New member
שלום,חדשה פה

שלום לכולם,נרשמתי במיוחד כדי לקבל עצה.אינני יודעת כיצד עלי לנהוג.אני לא בטוחה האם לכתוב פה או בפורום פרק ב'...אשמח אם תוכלו לעזור מנסיונכם.
אני גרושה+1 ונמצאת בזוגיות עם גבר שמבוגר ממני ב-18 שנה.אוהבת אותו מאוד וטוב לנו ביחד.אולם ישנן הרבה בעיות מסביב שפועות בקשר.הוא חי עם ילדיו עקב מות האם,הילדים גדולים,בגילאי צבא,והיה להם קשה לקבל את הקשר שלנו.אני לא מתיימרת להסביר את תחושותיהם,אבל משיחות שניסיתי לנהל עימם,קשה להם עם מות האם,ועקב גילי הצעיר והעובדה שבן זוגי מבוסס,הם חשבו שאני נמצאת איתו מאינטרסים כלכליים.ניסיתי מאוד להבין את הסיטואציה הקשה שהם נמצאים בה,ניסיתי להיות נחמדה,לדבר,להתקרב,אולם ללא הצלחה.יש לציין שהם תמיד היו מנומסים אלי,אולם בשיחות עם אביהם היו אומרים עלי דברים מכוערים ופוגעים.עקב כך החלטתי שאינני מנסה יותר והתרחקתי.הרגשתי מאוד לא נעים להגיע לביתו של בן זוגי,ולשהות במחיצתם.לאחר תקופה מסויימת הם הבינו שנפגעתי וביקשו לשוחח איתי ולומר שלא היה בכוונתם לפגוע,אבל אני עדיין פגועה.אינני מצליחה להתגבר על התחושה שאני לא רצויה.אכן,הם לא מתנגדים כעת שאגיע לבית,אולם אינני יכולה לישון שם,קל וחומר להתקדם שלב למצב שבו נוכל לגור ביחד.
בנתיים היחסים מתנהלים בצורה כזו שכשאני לבד,בן זוגי מגיע לישון אצלי,ואנו מנסים למצוא זמן פנוי לבלות יחדיו.גם אני מצידי מוגבלת מבחינת זמן פנוי (יש לי ילד קטן),והזמן שאנו מבלים ביחד איננו מספיק לטעמי.יש לי תחושה שאני כל הזמן נלחמת על מנת לקבל זמן עם בן זוגי,ולקח לי המון זמן להגיע למצב שהוא נמצא איתי כמה שעות ברציפות מבלי ללכת כי "הוא צריך להכין להם ארוחת ערב". הוא מצידו אומר שהוא עושה את כל מה שהוא יכול כדי להראות לי כמה שאני חשובה,אולם לא מוכן לוותר ולתת קצת יותר כי חושש לפגוע בקשר עם ילדיו. לדוגמא כל יום שישי הוא נמצא בארוחה משפחתית ולא מוכן לוותר מידי פעם על מנת שאהיה גם אני איתו ביום הזה,ונוכל לצאת לבלות. כשאני מבקשת הוא אומר שאני יכולה להצטרף לארוחה.אני לא מעוניינת כי לא נוח לי בקרבת משפחתו.
אינני יודעת איך לפתור את המצב הזה.
האם תוכלו לעזור לי מנסיונכם? האם אני מבקשת יותר מידי?האם אני לא הוגנת כלפיו וכלפי ילדיו? הוא אומר שאני לא הוגנת כשאני לא מכבדת את המגבלות שלו.אולם אני מאוד מתוסכלת מכיוון שאנחנו רוצים לחיות ביחד ואני יודעת שבשנים הקרובות שום דבר לא יתקדם בנושא הזה. מצד אחד אני לא רוצה לחיות עם משפחה שלא רוצה בנוכחתי,מצד שני לא רוצה לבזבז את נעורי בחיים שהם בעיני חצי חיים.
אני אוהבת אותו מאוד ולא יודעת מה לעשות.אינני רוצה להיפרד.
כרגע נראה שהפיתרון היחידי הוא פשוט לוותר על הבקשות/הדרישות/הרצונות שלי,ופשוט לקבל את מה שיש.אולם זה מותיר אותי עם תחושת מרמור.

chili3

New member
מורכב וקשה לענות כשלא עומדים במקום שלך

אני חושבת שנקודת הברזל היא, שאת צריכה לקבל את המצב שהוא הורה יחיד לילדיו
והגיוני שירצה לתת להם ארוחת שישי כל שבוע ולהיות נוכח עבורם.
כמובן שמהצד שלך את צריכה להתפשר יותר ולוותר על דברים שנראים מבחינתך חשובים ומובן שזה יוצר מירמור.
אני חושבת שאם הקשר איתו חשוב לך, את צריכה לתת לילדים שלו עוד הזדמנות ולהתחיל להגיע לשם לארוחות שישי מידי פעם ובהזדמנויות שונות.
אני מעריכה שעיקר הכעס שלהם לא היה עליך, אלא על האב והיה מופנה לכל אישה שהיה מביא.
הם התנצלו? אל תתבצרי בכעס ובעמדת הפגועה, רווח לא יצא לכם מזה

azaria

New member
שלום, וברוכה הבאה!

מדברייך משתמע שהילדים הבוגרים התמרמרו בתחילת הקשר. סביר שזה לא היה בגללך אישית אלא הם היו מתמרמרים כנגד כל "אישה אחרת שאבא מביא במקום אמא שלנו".

ציינת שהם הבינו שפגעו בך, ויזמו שיחת התנצלות והבהרה.
כאן המקום שלך לגלות בגרות ולקבל את ההתנצלות ולשים את כל הסיפור מאחוריכם. תני להם ליהנות מן הספק ותתחילי דף חדש מבחינת היחסים שלך איתם.

ברור שבמתכונת הנוכחית אי אפשר לנהל זוגיות. כמה שעות מדי פעם זו לא בדיוק מערכת יחסים. בטח שלא לאורך זמן.
לכן עליך לפעול להגדלת האינטראקציה. להגברת נוכחותך בחיי המשפחה.
לא צריך מיד להתפרץ לכל ארוחות השישי, אבל אפשר להתארח אצלם מדי פעם לארוחה סתם ביום חול. ואז אולי גם באיזה יום שישי לפעמים. ואחר כך להעלות את המינון, ולהגיע למצב שכל X שבועות ברור שאת איתם. וכמובן עם הילד שלך! הןא חלק מן המשפחה של ולכן אם את באמת חושבת על להקים משפחה משותפת עם בן זוגך, צריך להתחיל לערבב את כולם עם כולם.
הכי חשוב בתהליך כזה זה לעשות אותו בצורה נבונה ועדינה. לא לקבוע כללים יצוקים בברזל של "תמיד", "חייבים", "בתדירות קבועה של X", וכו. עדיף ללא להגדיר אלא פשוט לעשות. ואז אין שום בעיה אם בשבוע מסויים לא מסתדר לך או לו או להם. לא נורא, אז בשבוע הבא. אבל אם יש כלל אז כל חריגה מתחילה לקבל סממנים של התמרדות, או פירוק הקשר, וכו. אפילו אם רק בחלומות הוורודים/חששות הפרועים בראש של מי מן המעורבים.

העצה הכי בסיסית והכי מועילה בגדול למרות שלא נראית מועילה במשהו קונקרטי:
תציירי לך בראש מצב אידיאלי איך היית רוצה שיהיה בעוד חמש או עשר שנים, ואז תזרמי לכיוון ההוא. כמו שנחל זורם אל הים. לא בקו ישר, לא תמיד בשצף קצף, לפעמים בעיקולים ומעקפי מכשולים,ולפעמים במפל מים גועש. וגם כשהנחל נכנס לאגם גדול בדרך, זה בסדר לנוח רגע ולהנות מן הרוגע הזמני. אבל לא לשכוח שתמיד יש גם יציאה מן האגם והמשך הדרך אל הים. בכל עניין לפי מה שמתאים. אבל תמיד המחשבה לקראת היעד.

פיצ111

New member
אני מנסה ,אבל זה כ"כ קשה

ניסיתי להיות הבוגרת בכל הסיפור הזה,אבל מאוד קשה לי להתגבר על הפגיעה. קצת קשה לשבת מול ביתו ולשוחח איתה אחרי שבסיטואציה מסויימת,כשהיתה חולה והגיעה הביתה,ובן זוגי לא יכל להיות איתה,אני הגעתי,בישלתי לה אוכל,ניקיתי את הבית ,כדי שיהיה נעים,ולאחר מכן שמעתי מאביה שהיא אמרה שאני עושה את זה כי הוא משלם לי... בסך הכול אני אמא,וניסיתי לעשות את מה שהייתי עושה עבור ילדי.אולי חרגתי ממקומי.אולי זה צרם לה שאני מנסה לתפקד בתור אמא שלה.אינני יודעת.גם אני בן אדם,וגם אני עושה טעויות,אולם אין צורך להגיב כלפי בצורה כזו.אני מבינה את הקושי שלהם,אבל אני חושבת שהם ילדים גדולים וגם הם יכולים לגלות קצת בגרות.
כשאמרו שלא התכוונו לפגוע ניסיתי, ואני עדיין מנסה להגיע לשם לפעמים ולהשתלב במשפחה,אולם זה מאוד קשה.אני מרגישה שהם מנסים להיות נחמדים על מנת שאביהם יהיה מאושר,ולא בגלל שאני באמת רצויה.זאת גם התחלה,נכון,אבל יש לי הרגשה ששם זה תמיד יעצר.שאני לעולם לא היה חלק אמיתי במשפחה הזו.וכואב לי להבין את זה.חלמתי על משפחה אוהבת,ואני מתחילה להבין שכבר לא תהיה לי.
בן זוגי לא מבין את הכאב שלי. הוא נותן לי להרגיש שבבקשתי לבלות עימו זמן נוסף אני פוגעת בילדיו ויוצרת נתק במשפחתו.אני מרגישה שזה לא הוגן.הוא מבוגר ממני ולא מעוניין בילדים נוספים,לכן ויתרתי על רצוני זה.משפחתי אינה רואה בעין יפה את הקשר ביננו,ולכן יש נתק ביני לבינם.
מבחינתי,ויתרתי על כ"כ הרבה דברים בשביל הקשר הזה,ואינני מבינה מדוע הוא לא מוכן לפעמים לבוא קצת לקראתי.האם בקשתי כ"כ גדולה?בסך הכול ביקשתי שמידי פעם לא ילך לארוחת שישי ויהיה איתי.שנרגיש קצת כמו זוג רגיל,ללא כל הבעיות שמסביב.
הוא אומר שימי שישי מאוד חשובים לו ולילדים.אני מבינה את זה.אבל זה באמת כ"כ נורא אם אחת לחודש,חודשיים,הוא יוותר על כך? הם בסך הכול ילדים גדולים.אני פשוט חושבת על כך שבגילם אני כבר גרתי מחוץ לבית,מימנתי את עצמי,והייתי עסוקה בבילוי ולימודים,ולא בארוחות שישי עם דודים.
אני לא יודעת האם להתעקש על כך.מבחינתי זה מאוד חשוב,גם ברמת העיקרון.על מנת שארגיש שגם אני חשובה ולא רק משפחתו.אני רוצה לייצר משהו שהוא שלנו.האם אני מתעקשת סתם? הוא אומר שאני סתם מנהלת מלחמה על מנת לראות האם יש לי יותר כוח מול ילדיו.אבל אני לא חושבת כך,אני פשוט רוצה להרגיש שגם אני חשובה,שגם רצונותי ורגשותי חשובים.
מצטערת שתגובתי ארוכה כ"כ...

פרחאדום

New member
גם אני

נמצאת בקשר זוגי למעלה משנה עם גבר שמבוגר ממני ב17 שנה ואני יודעת איך זה שיש ילדים גדולים בוגרי צבא ומעלה... ואיך זה שהמשפחה מתנהגת... אוי אני ככ יודעת...
אני גם יודעת כמה חשוב ימי שישי ביחד עם המפשחה מפרק א... ולכן אני נותנת לו לבלות איתם את ימי שישי, ואת יודעת מה... והיום אנחנו ביחד גם בימי שישי...
את צודקת שאת רוצה להרגיש חשובה... ואת צודקת שאת רוצה שהתחשבו ברגשותייך וברצונותייך...
העצה הכי טובה שלי אלייך זה לזרום ולתת לזמן לעשות את שלו, לאט לאט חלקי הפאזל יתמקמו והתמונה תתבהר
פשוט זה מצריך המון סבלנות, המון דיבור ותקשורת עם הבן זוג והמון הבנה בינכם כי אם זה לא קיים אז מה הטעם?

פיצ111

New member
מתי זה יגיע?

המקסימום שהצלחתי להתקדם אליו הוא שהוא יגיע אלי לישון לאחר שהוא מסיים את הארוחה.אני מרגישה כמו מאהבת שמקבל פירורים.מבחינתו אני עקשנית וגורמת לנתק בכך שאני לא מצטרפת לארוחה.
אני מסבירה שלא נוח לי להיות במחיצתם,שאני מרגישה לא שייכת,ושגם אם הייתי "אשתו",אני מצטערת מאוד,אבל בקדחת החיים היום,לפעמים הייתי רוצה להיות איתו ביום שישי בכיף,לבד,בי משפחה,בתור זוג,גבר ואישה,למען הזוגיות שלנו.אני מבקשת כ"כ הרבה? אני מבינה שזה חשוב בגלל הטרגדיה שהילדים עברו,אבל גם אני פה,והייתי רוצה שנבנה משהו חדש ביחד,ולא רק להצטרף לקיים.
איך לגרום לו להבין את זה?
ניסיתי לשוחח עם אמא שלו,שאותה אני מאוד אוהבת,ונפגעתי מאוד מתגובתה.היא אמרה שאני מנסה לנתק אותו מהמשפחה ושעלי לחשוב על הילדים שאיבדו את אמם.
אני לא מנסה לנתק,אני לא אשמה שהוא צריך לחיות בפיצול.חצי פה וחצי שם.זה הם שלא מוכנים לקבל אותי שם.אני לא יכולה להגיע לישון שם,ולכן נוצר הפיצול. אני לא רוצה להגיע למצב שרק בעוד עשר שנים "אזכה" לחיות איתו. אני צעירה ורוצה לחיות את חיי ולהנות מהם עם הגבר שאני אוהבת.אני מנסה לגרום לו להבין שאני לא במלחמה נגד ילדיו,אולם הוא מתעקש שכן.
אני מוותרת שוב וושב על רצונותי ואני מרגישה שהדבר מרחיק ביננו.מצד אחד,אני כיבכול שומרת על הקשר,ומונעת ויכוחים.מצד שני אני ממורמרת כשאני איתו ,לא נעים להיות איתי,אני עצובה ומדוכדכת,ואני לא חושבת שזה תורם לקשר.אני אפילו לא אוהבת את עצמי כשאני כך.
שלא לדבר על כך שאינני יכולה אפילו לחלום על להכניס את ילדי לתוך הקלחת הזו.מספיק שאני מרגישה לא רצויה,אינני רוצה שהוא ירגיש כך גם.

פרחאדום

New member
תשמעי מרוכבות זו מורכבות

ושום דבר לא יכול להעשות בכח ואת צריכה להבין שאת לא מתחילה פרק א של החיים אלא פרק ב, וכמו שהוא יצטרף אלייך את תצטרפי אליו
הרעיון הוא בסופו של דבר לבנות ביחד איתו את המשפחה שלכם, וכן זה יכלול את הילדים שלו וגם את שלך וגם אם כל יום שישי תהיו ביחד כולכם... כי ככה זה במשפחות כשיש ילדים... אוכלים כל יום שישי ביחד...
תחשבי אם מתאים לך כל המורכבות הזו והאם זה שווה לך לתחזק מערכת יחסים ככ מורכבת.

כמה מחשבות קטנות

הי,

אני לא מתיימרת להבין הרבה, אני גם רק בתחילתה של זוגיות מורכבות, עם ילדים בגילאים שונים משני הצדדים.
אני רק יודעת שעד כה, בכל אי הבנה/ציפיות שונות שעלו בינינו עד כה, ישבנו ודיברנו וחזרנו ודיברנו, וניסינו להבין אחד את הצד של השני באמת.
ופתאום עלו פתרונות שונים יצירתיים ובדקנו אותם.
התקשורת הבונה היא זו שמאוד קריטי בקשרים המורכבים האלו (כמו בכל קשר זוגי...).

מה שכן, ממבט חיצוני (לא שיפוטי) נשמע לי שאת התחפרת למדי בתוך העלבון שלך מהאמירות בהתחלה (שהן אכן מעליבות...) וזה לא מאפשר לך עכשיו להתחיל להשתלב שם במשפחה ולראות אם יש אפשרות לקיים חיים זוגיים.
נשמע לי שגם אם תאכלו פעם בחודש או חודשיים ארוחת שישי יחד, כפי שכתבת, זה לא יספיק לך בשביל להרגיש זוג נורמלי (ובצדק בהנחה שאת רוצה זוגיות מחייבת יומיומית)

אני לא מצליחה לראות מה מסלול ההתקדמות לזוגיות אמיתית שכוללת, לפי רצונך, מגורים יחד, בילוי יחד וכל מה שעושה זוג קבוע.

אני הייתי מציעה לך להעלות את הנושא הזה מול בן זוגך, בצורה פתוחה וחיובית ולשאול - איך הוא רואה בדמיונו את המשך הקשר שלכם.
אולי את תגלי, שהוא רוצה לנצח שתחיו בבתים נפרדים?
אולי את תגלי שהוא חושב שאם תתחילו לחלוק ארוחות שישי יחד, אז תוך מספר חודשים גם תשארי לישון שם עם הילד שלך?

אני חושבת שהכי נכון לפתוח את הכל בצורה בונה (ולא בצורת קיטורים והאשמות ותלונות) ולתת לצד השני את הזמן לחשוב, לענות, להציג ובאמת להקשיב לו.

ועם כל אי הנעימות, אגיד בכל זאת את הדבר הבא -
אולי הצרכים שלכם מזוגיות שונים? את צריכה יותר יחד ולו מספיק פחות. זה לא מצביע על חוסר אהבה, אלא בפשטות על צרכים שונים.
ואם כך הדבר, על אף האהבה הגדולה, אולי המסקנה שלך תהיה בסופו של דבר שמה שהוא מציע לך יגרום לך לתסכול מתמשך (מה שכרגע נשמע שהמצב) ואלו לא החיים שאת מאחלת לעצמך.

ולסיום :)
אני הייתי ממליצה לך לשקול פניה למטפלת זוגית/פסיכולוגית לכמה מפגשים שתעזור לך לעשות סדר בראש ואולי אפילו תלמד אותך איך לתקשר עם בן זוגך על הדברים הרגישים בצורה בונה, שלא ירגיש מותקף, אלא שיצליח להבין באמת את האהבה שלך ואת הצרכים שלך ואת המקום ממנו את אומרת את הדברים.

אני רוצה

פיצ111

New member
זהו,שאין אפשרות לקיים חיים זוגיים

הוא רוצה מאוד לחיות איתי,ואם זה היה תלוי בו,זה היה קורה מזמן.אולם הילדים לא מוכנים לקבל נוכחות של אשה אחרת בביתם,ואני אמורה לחכות כך למשך השנים הבאות ,להערכתי משהו כמו 10,עד שהם פשוט יעזבו את הבית.
נכון,התחפרתי בעלבוני,ולמרות זאת יצרתי משם ,ואני מגיעה לארוחות,לאירועים משפחתיים וכדומה.משתדלת כמה שפחות,אבל הולכת.בסך הכול ביקשתי אי קטן של שפיות בתוך כל הבלאגן הזה.
אני מתחילה להבין שזה פשוט לא יקרה.הוא מרגיש שאני מציבה את עצמי מול ילדיו,ואני לא יכולה לנצח בקרב הזה.וגם לא רוצה.זה לא אמור להיות קרב.הוא אמור לבוא לקראתי בדיוק כמו שאני באה לקראתו.צריך שיהיה איזון.
לא יתכן שרק צד אחד יוותר שוב ושוב והשני ימשיך את חייו כהרגלו.
למען האמת אני מתחילה להתייאש.חוסר המוכנות שלו להתחשב גם ברצונותי פוגע באהבתי כלפיו.
תודה רבה על העצות,מכל מה שאמרתם הבנתי שאני זו שצריכה שוב לוותר ולהתחשב ולחכות בסבלנות.אני חוששת שתוך כדי שאני עושה את זה אפסיק לאהוב אותו בדרך.מאוד פוגע להיות עם אדם שלא מבין את צרכיך ומבקש ממך לוותר עליהם שוב ושוב.הוא בן זוג נפלא,אוהב,ותומך.אבל הוא מבקש ממני לוותר על כ"כ הרבה דברים.
אנסה להיות סבלנית.מקווה שאצליח.
תודה רבה לכולם.

azaria

New member
את לא צריכה לוותר

בכלל, נראה לי שייטיב איתך אם תוציאי מן הלקסיקון שלך את השורש צריך, וכל הנרדפים שלו.

את לא צריכה לוותר
הוא לא אמורלבוא לקראתך, ובטח שלא בדיוקכמו שאת באה לקראתו
לא צריך להיות איזון

ולא, זה לא אומר שזה בסדר שהדברים מתנהלים כפי שנוח ומתאים לו, ואילו את חיה בחסכים וחוסרים ותיסכולים.
את לא צריכה להשלים עם מצב כזה.
מפתיע אותי שהוא מוכן לחיות במצב כזה. (זוגתו סובלת ולו לא אכפת?)

אבל נקודת הגישה המאוד החלטית ומאוד מילינטית שמדברת במושגים של צריך, תמיד, הכל, רק, בדיוק, וכו - זו לא גישה שקל להתגמש ממנה.
כנראה שגם ההתגמשויות שלך אינן באמת התגמשות אלא יותר התכופפות תחת לחץ.

נסי להפנים שלטובתך כדאי לך לשנות את הדיסק. לעדן את צורת החשיבה וההתבטאות (אפילו בינך לבינך בתוך המחשבות שלך).

נסי להגדיר מה רצוי, כדאי, עדיף, יועיל, יקל, וכו. מילים פחות מוחלטות ויותר גמישות באמת.

כשתחשבי ותדברי כך , תגלי שגם בן זוגך יתרכך, העולם יהיה וורוד יותר, והבעיות יסתדרו ביתר קלות. כמובן לא באופן מושלם (מילה מן הסדרה הישנה והמוחלטת...) אבל בצורה טובה יותר (ביטוי מן השפה החדשה) ממה שהיה עד עכשיו.

והדגשה אחרונה, כדי שלא תתבלבלי ותחשבי שרק את צריכה לעשות את המהפך המחשבתי הזה - זו המלצה לכולכם. גם לבן זוגך ואפילו לילדים.
אני פונה אליך פשוט בגלל שאת זו שכתבת כאן.
בן זוגך היה זוכה ממני לאותו נאום אילו היה זה הוא שפנה לכאן.

azaria

New member
אני מתכוון. :)

ולמעשה, כבר בכתיבה הזו שלך יישמת את מה שהתכוונתי.
כתבת: "אני לא בטוחה למה התכוונת, אבל אנסה.

כלומר התחלת במשהו מאוד מוחלט כמו "בטוחה" ובהמשך עברת למשהו קצת יותר רך ולא מוגדר עם גבולות ברורים וחדים. אמרת "אנסה". לא "איישם" או "אבצע" או "אתחיל בשבוע הבא".

יפה לך! :)

ornme

New member
ארוחות שישי עם הילדים חשובות.

אני יכולה להבין אותו, נראה לי שבמצבו גם אני הייתי מנסה ככל האפשר לשמור עליהן.
הוא וילדיו הינם מיקשה אחת. הגעת אליו למצב מוכן שכזה, את לא בונה משהו אך ורק איתו, הילדים שלו כבר שם. קודמים לך.
לא אמור להיות מצב בו את מציבה את עצמך מולם ואומרת לו לבחור.
אפילו אם מדובר רק בארוחת שישי.
לא מבינה כיצד, לדעתך, ארוחות שישי לבד איתו יקדמו במשהו את המערכת הזוגית שלכם. לעומת זאת מבינה מאוד שנוכחותך בארוחות עם ילדיו יקדמו אתכם כמשפחה.

הייתי מוחלת על כבודי, מבשלת כמה מהמאכלים היותר מוצלחים שלי ומגיעה לארוחה כזו. עם כל הקושי ועם כל תחושות הדחיה מצידם. חושבת עליו ומגיעה. מחייכת, מנסה להשתתף בשיחה, משקיעה יותר במאמצי ההשתלבות.

הייתי מגבירה את הנוכחות שלי עד למצב שארוחות שישי שלו עם ילדיו יתנהלו רובן ביחד איתי.
לפעמים אפילו בבית שלי.
לא רואה דרך אחרת.

אגב, בנוגע לביתו שהייתה חולה(ככל שזה קשה להבין) אחד הדברים שלא מומלצים, זה לשחק אותה אימא בשלב מוקדם מידי. זה יוצר התנגדות ומקשה על ההתקרבות בהמשך.

פיצ111

New member
נכון,חשובות,אולם בשביל נסיעה לחו"ל הוא מוותר

עליהן.בשביל דברים אחרים הוא מוותר עליהן,כשיש צורך.בשבילי לא.
אין לנו הרבה זמן להיות ביחד.וכאנחנו כבר ביחד,אז אנו עייפים מאוד לאחר עבודה.כמעט ולא יוצא לנו לבלות יחדיו בחוץ.לכן חשוב לי לפעמים שיהיה לנו גם את היום הזה.
לצערי נוכחותי בארוחות שישי לא תקדם אותי לשום מקום.הם לא יחיו איתי באותו בית וזו עובדה.הוא פשוט מחכה שהם יעזבו על מנת שיוכל לחיות איתי.
ונכון,עשיתי טעות כשניסיתי "להחליף את האם של ביתו". זה בסך הכול הגיע מכוונה טובה ואהבה. לא היה צורך שתגיב כלפי בצורה כ"כ משפילה.אף אחד לא שילם לי כסף כדי שאטפל בה.

לצערי אני מבינה שאין לי ברירה אלה פשוט להמשיך ולהיות סבלנית. אני מבינה מהתגובות שלכם שיתכן ואני אכן עקשנית ללא צורך.
תודה על התגובות.מקווה מאוד שאצליח ולא אתייאש בדרך.

למעלה