שלום, חדשה פה

שלום, חדשה פה

שלום לבנות הנפלאות פה.
אני חדשה פה בקהילה!
כרגע בשבוע 17. אחרי 2 הפלות טראומטיות. ללא ילדים.הרופא לא ממש טרח לבדוק מה הייתה הבעיה.
הגעתי להבנה שאני צריכה תמיכה. שאנשים שלא חוו לא מבינים.
אני עדיין לא מספרת על ההריון חוץ ממי שחייב לדעת (ההורים והמנהלים בעבודה). גם לא רואים בטן. אני מקיאה המון ויורדת במשקל.
מתי השלב שאמורים להצהיר לחברים, לשאר העובדים? משהו בי לא משחרר.

ועוד משהו, כל הבדיקות יצאו תקינות כולל הסקירה ובדיקת NIPT. אני חוששת ממי שפיר ולסכן את העובר לחינם אחרי מה שעברתי. מצד 2 ראיתי פה שיש בנות שהכל היה בסדר בבדיקות והמי שפיר לא יצאו תקינים. בנות שעברו את זה, תוכלו לתרום מהידע שלכן? עובדת עצות, חייבת להחליט מהר!

בשעה טובה, הילונת

טוב לקרוא כאן על מצטרפות חדשות, והלוואי שתשארי כאן עוד 22 שבועות עד להתחלה החדשה בבריאות ובידיים מלאות.
בדומה לך ובשונה ממך גם אני אחרי שתי הפלות מוקדמות בחרתי שלא להבדק במי שפיר וכן להבדק באחת מהדירות ה- nipt. אני הייתי כבר אמא לשניים ובת 40, והרגשתי שזאת הזדמנות אחרונה אולי.
מזדהה גם עם החשש לספר. אפילו כאן בפורום התאפקתי בערך עד לשבוע שלך . גם בחיים שבחוץ עדכנו רק את מי שהיו שותפים למסע המפרך של ההריונות. לשאר העולם סיפרנו רק אחרי תוצאות הבדיקות, למרות שעלי כבר ראו. מקסימום שיניתי נושא. תעשי מה שנוח לך ותשתפי מתי שאת תרגישי מוכנה ובשלה, זה הרי לא באמת עניינם של אחרים (מלבד החובה שלך להכין את המעסיק - ואת זה כבר עשית).
מאחלת לך שיפור בתסמינים ובעיקר המשך הריון תקין וידיים מלאות!

ספרקית

New member
ברוכה הבאה

מאחלת לך הריון בריא ותקין שיסתיים בידיים מלאות והמון אושר
מאחלת גם שההקות יסתיימו במהרה :/ נשמע לא כיף.

מתי מספרים? לדעתי, בדיוק ברגע שבו מרגיש לך מתאים
יש לך המון על הראש כרגע, אז עיזבי את הדאגה הזו. אף אחד לא צריך לדעת. ספרי רק למי שבא לך.

החיסרון הגדול (והיחיד בעיניי) בפורום שלנו הוא שאת נחשפת להמון סיפורים מפחידים (כמו בנות שהכל היה בסדר ומי השפיר לא יצאו תקינים, לדוגמא). תזכרי שלרוב זה לא ככה. באופן אישי, הרגשתי שאני לא יכולה לוותר על דיקור מי השפיר. אז בחרתי את הרופא שאני הכי סומכת עליו ועשיתי. אבל זו רק אני. אני מבינה לגמרי את הפחד. במיוחד לאור האובדנים שעברת.
אני לא חושבת שידע של אחרות יעזור לך כאן. זו החלטה (ממש לא פשוטה) שתצטרכי לקבל בעצמך. מאחלת לך בריאות ורוגע בכל דרך שתבחרי.

בשעה טובה ולחיי הריון תקין ומשעמם!

אני סיפרתי בשבוע 16, אחרי סקירה ראשונה, אבל רק למעגל הקרוב של אנשים - משפחה, עבודה, חברים ממש קרובים. יש כאלה שגילו בחודש 8-7.
&nbsp
לגבי הבדיקה - ל-NIPT יש שני חסרונות עיקריים: האחד הוא שהיא לא מקיפה כמו מי שפיר וצ'יפ גנטי. יש עוד המון תסמונות ומחלות שלא קשורות למספר הכרומוזומים ולא ניתן לאתר אותן ב-NIPT.
השני הוא שזו בדיקת סקר ויש בה אי דיוקים. אני נפלתי בצד של החיובי הכוזב (ואני מכירה עוד נשים שנפלו בצד הזה), אבל היה בארץ לפחות מקרה אחד שדווח על שלילי כוזב. אחרי שנחשפתי לזה, ברור לי שבהריון הבא לא אקח סיכון וישר אעשה מי שפיר.

שירהד1

Member
מנהל
ברוכה הבאה

לא כתבת באילו שלבים של ההריון היו שתי ההפלות ובאילו נסיבות.

אין שלב מסוים ש"אמורים" לספר. לפעמים אומרים, לפעמים לא אומרים ופשוט הסביבה רואה, אין פה שום חוקים, פרט לכך שאת צריכה לעשות את מה שנוח לך לעשות ומה שרצוי עבורך.

לגבי סוג הבדיקות- ניפט ומי שפיר. שוב- ההחלטה היא מאוד אינדיבידואלית. אני לא עשיתי את בדיקת מי השפירבאף אחד מההריונות. בהריון האחרון שלי, שהייתי בת 40+ (ילדתי בגיל 41), לא עשיתי, כי הייתי לאחר 6 הפלות ברצף, וכל הבדיקות כולל ניפט היו תקינות, ו-3 רופאים/ות שהתייעצתי עימם לא המליצו לי לעשות, למרות הגיל.
יכולה לומר בוודאות שאילולא בדיקת הניפט, הייתי עושה את בדיקת מי השפיר.

שוב- אין פה חוקים של ממש. כל אחת והסיפור שלה, כל אחת והעובר וההריון שלה. צריך לשקול כל מקרה לגופו, וכל אחת לוקחת את האחריות על העובר, על ההריון ועל עצמה. זה, אגב, חלק נכבד מהורות- קבלת החלטות, שהן לא תמיד קלות, ומלוות בשיקולים לכאן ולכאן.

מאחלת המשך הריון תקין

שירה דוד

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

אליסקה

New member
היי הילונת ההריונית!

אני ילדתי לפני חמישה חודשים ויומיים.
ההריון היה הריון אחרי 3 הפלות, ואני עצמי תרנגולת זקנה בת 38. אף על פי כן, לא עשיתי מי שפיר, כי לא רציתי לסכן את ההריון. כן השקעתי בסקירות, וכמובן עשיתי את בדיקות הדם של השקיפות והחלבון העוברי. לא עשיתי NIPT כי לא יכולתי (לא מפרטת כי לא נראה לי רלוונטי לכלל הציבור אלא ספציפית לנסיבות שלי).
בשעה טובה ובהצלחה! איזה כיף לך! ויהיה עוד יותר כיף אחר כך!

למעלה