שלום - חדשה פה

kikona126

New member
שלום - חדשה פה

שלום לכולם. אינני מבינה הרבה במיטולוגיה היוונית (אפשר להגיד שהיום היה היום הראשון שהתחלתי לקרוא קצת וכבר תבינו למה...) היה לי בלילה חלום על דמות שיש לה גוף של חייה והפלג גוף העליון שלה הוא של אדם. הדמות עמדה על 2 רגלים בלבד וקפצה גבוהה (זה התרחש ביער). שאלתי את אחותי בקשר לאותה הדמות אם קיים משהו כזה במיתולוגיה היוונית (היא למדה מיטולוגיה, אך אינה זוכרת איזה סיפור מיוחד שיש לאותה הדמות), והיא אמרה לי שכן, היא הביאה לי 2 שמות: סאטיר, ופאן. ערכתי חיפוש (גם של תמונות) ואכן זאת הדמות שהופיעה בחלום. חיפשתי חומר קריאה על הסטירים או על פאן ולא מצאתי הרבה, או בכלל דברים שיכולים לעזור לי בפירוש של החלום. אשמח לשמוע מה יש לכם לספר על הסאטירים ועל פאן. מה היה הייחוד שלהם, מקום בו הם היו ועוד במיוחד אני אשמח לשמוע על סיפורים על אותם הדמויות. האם התיאור הזה מתאים לעוד דמות מיתולוגית שאתם מכירים? תודה רבה לעונים.

אני ממליץ על אנציקלופידה מית'יקה

www.pantheon.org וגם לבדוק בויקיפדיה, כדי לקרוא יותר על פאן ועל מלוויו הסאטירים (במיתולוגיה הרומית יש דמות דומה שמזהים אותה עם פאן והוא מכונה פאונוס - Faunus). מעניין לציין שיש מקום מקודש לפאן כאן בארצנו הקטנטונת - והוא הבאניאס. באחד ממעיונתיו קיים מקדש הלני לכבוד כמה וכמה אלים. באניאס הוא שיבוש על המילה "פאניאס" (ה-פ הופכת ל-ב בערבית). בגדול, פאן הוא אל היער, אל חיות הפרא, אל של תשוקה ושל מין. גם המילה פאניקה קשורה בשמו כי יכול היה לגרום לפאניקה בכל מי שראה אותו או שמע אותו. גם החליל הקרוי "חליל פאן" הוא על שמו ומסופר כי ניגן על חליל כזה בחגיגות. כמו שציינתי קודם, בויקיפדיה (באנגלית) תוכלי למצוא עוד מידע עליו.

צודק.

בבדיקה חוזרת, הסאטירים ליוו את דיוניסוס, ופאן היה אחד מהם

0Pandemonium0

New member
פאן עצמו היה מלווה של דיוניסוס?../images/Emo6.gif

הסאטירים ידועים גם כהוללים ושתיינים, לא? אחרי הכל, הם מלווים את "מר פורענות".

Y. Welis

New member
אם כי במקור הוא היה אל הרועים

וכנראה קדם לאלי האולימפוס - אולי אפילו אחד האלים ההודו-אירופאים הקדומים. חלום על פאן נשמע כמו דבר טוב - מבשר אולי על השראה או משהו משמח...

kikona126

New member
תודה על כל התגובות!!!

סליחה שזה באיחור... האם יש להם תכונות מיוחדות? בקשר ל: חלום על פאן נשמע כמו דבר טוב - מבשר אולי על השראה או משהו משמח... זה נשמע הגיוני, מתברר שבחבילת טארוט מסויימת הוא מסמל את קלף השטן (אני אצרף תמונה מחר
) והמשמעות של הקלף היא כזו: התחברות לכוחות הטבע מתוך שלילה של ההגיון החברתי המקובל. ביטוי ישיר למה שמתחולל בתוך הנפש, בלי מעצורים ומחסומים. מתחבר לי הרבה לחיי היום יום... בכל מקרה אשמח לשמוע על תכונות אופיי שמאפיינות את פאן. וכמובן התודות מופנות לכל העונים. שרשרתי את זה לאחרון שהשאיר הודעה

kikona126

New member
טארוט - קלפי מיתולוגיה

mythic tarot קלף השטן (דרך אגב חבילת קלפים חביבה מאוד... אחותי ראתה אותה ועם קלפי הגביעים סיפרה לי את הסיפור של פוסידון ופסיכה לפי סדר הקלפים...) אני עוד אחזור לפה כשאני אתחיל ללמוד על הקלפים האלו, יש בהם דמויות מהמיתולוגיה (לדעתי היוונית אבל עדיין לא קראתי כדי להגיד בביטחון)

נראים קלפים מעניינים מאוד.

אם לא תהיה התנגדות, אשמח לחלוק חוויות אישיות לגבי פאן, מה הוא מסמל עבורי ועל פגישות שלי איתו.

אולי יש אנשים שזה קצת יפריע

להם שיש המדברים על האלים הקדומים כאלים קיימים. בשבילי, האלים העתיקים קיימים ככל אל שהוא. תפיסה המכונה "פוליתאיסטית קשה". אני גם לא מאמין באלוהות אחת כבירה שנמצאת מעל כל האלוהיות. התפיסה שלי היא ש"אל" הוא לאו דווקא כל יכול וכל יודע. זוהי ישות לא-אנושית אשר מסוגלת להרבה יותר מאשר אדם רגיל וגם היא נמצאת במסלול שניתן לכנותו "רוחני". לאיזו תכלית? איני מתיימר לדעת. בכל מקרה, לענייננו. פאן מסמל בשבילי, בראש ובראשונה - מין. מין חופשי ומשוחרר. אפילו פראי. הוא גם מייצג, על אף מראהו, פיתוי ומשיכה (משיכה חייתית
). מעבר לכך, הוא מייצג עבורי את הצד הפראי של הטבע והיער, מעין ארכיטיפ (איני מאמין כי אלים הם ארכיטיפים כפי שיונג אולי היה טוען, אך יש להם מכנים משותפים וקשר) של המעבר מחיי הפרא האקראיים לבין המעבר של האנושות לחיים מעט יותר מאורגנים (כפי שציין יובל - הוא היה אלם של הרועים). השתתפתי בקורס שבמהלכו התבקשנו לעשות טראנס בתנועה, במטרה לפגוש את "האל" (בשימוש הפגני המודרני, ישנם "אלה" ו"אל" גנריים שיכולים להיות כל אחד מהאלות/אלים המוכרים, ואף לא מוכרים. יש כאלו, בגרסת הפוליתאיזם הרך, שמאמינים כי כל האלות הן בעצם פנים של אלה אחת וכך גם לגבי האלים). את מהלך הטראנס לא אפרט, אך בשיאו פגשתי את האל שהצטייר לי כאל פאן. כחלק מהטראנס נאמר לנו לבקש מאותו אל סימן כלשהו שעימו נזהה את חלקו בחיים שלנו (כי כנראה לא סתם פגשנו אותו בטראנס בשלב זה של חיינו) - מיד לאחר הטראנס, העבירה המדריכה בקבוק מי מעיין כחלק מתהליך של שיתוף חוויות - והמים נאספו ממימי מעיינות הבניאס (ולא, היא לא תכננה את זה. אני היחיד ש"פגש" בפאן באותו הטראנס) שכפי שכבר כתבתי, הוא על שמו של האל פאן. סימן ברור וחזק, אני חושב.

kikona126

New member
אני לא חושבת שזה רע מה שאתה מספר

ההפך! זה מעוד מעניין לשמוע את זה. אני מאמינה באל אוניברסלי ("מאמינה") אבל לא שוללת את האפשרות להתחבר למקורות אחרים - הנה החלום היה דוגמא שהגיעה מהתת מודע! מה יכול להיות יותר חזק מזה? - ולדעת לקחת מאותן הדמויות את מה שהן מסמלות לי, אולי אפילו תכונות מסויימות. אני חושבת שההסתכלות על אלים אחרים כמקור כוח/השראה היא יפה, ואין בזה שום דבר שלילי שאתה מאמין בו. יכול אפילו להיות שיש באותה האמונה משהו שמחזק אותך, את האמונה שלך בעצמך. אחד המסרים שאני קיבלתי מהחלום הזה הוא שאני צריכה להאמין בצד שמעל האנושי שבי (פרוש חלומות+קריאה בקלפים - שזה כבר תקשור) ולא לשלול אותו. חוץ מזה גם מה שרשמתי למעלה, ועוד דברים שעלו מכלל החלום.

למעלה