שלום , חדש כאן.

שלום , חדש כאן.

אני דואה מתחיל (סוליסט). ובהחלט חובב תעופה. בתמונה , נחיתה שלי בדאון PW5 במנחת מגידו

efi2000

New member
מהו סוג המטוס הזה? איך זה שהוא נוסע

במסלול על 2 גלגלים?

דאון, לא מטוס.

נגיעה בקרקע במהירות ההזדקרות שהיא בין 35 ל40 קשר (תלוי בדאון). ריצת הנחיתה של הדאון היא בין 25 לחמישים מטר במהירות נמוכה יחסית, כל זמן שיש תנועה ניתן לשמור כנפיים מאוזנות ולכן לנסוע ישר (כמו שיווי משקל באופניים). לאחר העצירה מפילים כנף, בקצה הכנף יש מגלש אלומיניום בכדי למנוע נזק בכנף בנגיעה בקרקע.

efi2000

New member
נחמד,ראיתי כאלו מטוסים אבל לא ידעתי

מה סוג שלהם והפרטים שלהם, האם טסת פעם במטוס פייפר?

vitamin P

New member
כמה עולה "סיבוב" בדאון??../images/Emo3.gif

הבטיחו לי ביום הולדת שנה שעברה ולא קיימו... בטיולים לצפון זה מאוד כיף לעצור בדרך חזרה או בדרך לצפון ולהסתכל שם על דאונים ותוך כדי לעשות הפסקונת...

מחיר עלות.

יש נם כמה מועדוני דאיה בארץ, וכולם עמותות מלכ"ר (מוסד ללא כוונות רווח). מטרת המועדונים לקדם את ספורט הדאיה בארץ ולהעניק גג לעוסקים בספורט באופן קבוע, לכן מטבע הדברים אלה מועדוני חברים, והעלויות משתנות בין חברים לאורחים. טיסת אורח במגידו עולה כיום 310 שקלים לשהיה של חצי שעה באוויר, שזהו כאמור מחיר עלות של טיסה כזו. המועדון מעוניין בחברים חדשים ולכן כל אחד מוזמן לבא לנסות את זה, בתקווה שיצטרף למועדון.

תשקול גם אז"מ

במחיר דומה אתה יכול לטוס חצי שעה באז"מ, ולהערכתי תהנה הרבה יותר. פנה לאומני הורזין / תנובות http://www.omni.co.il/ זה ויכוח ישן מה יותר "כיף" דאון או מטוס, אז בו נשאיר את שתי הדעות כמות שהן בלי להגרר לעוד ויכוח על טעם וריח.

Aviation Addict

New member
בוך הבא לפורום!

חובבים מקומם איתנו, ותמשיך להעשיר לנו את הידע בתחום שלך.

למעלה