שלום חדש פה ושואל בשביל אמא שלי

ali2111

New member
שלום חדש פה ושואל בשביל אמא שלי

האם הערכים האלה נכונים קראתי באיזה פורום אשמח אם תעזרו לי

מות הסוכר הרצויות בבדיקה שעתיים לאחר תום הארוחה :

אם הרמה היא 110-140 המצב מצוין
ואם הרמה היא 140-180 המצב טוב
ואם הרמה היא 180-220 המצב סביר
ואם האמה היא מעל 220 המצב חלש.

בבדיקה לפני הארוחה או בצום :
אם הרמה היא 70-100 המצב הוא מצוין
ואם הרמה היא 100-140 המצב הוא טוב
ואם הרמה היא 140-180 המצב הוא סביר
ואם הרמה היא מעל 180 המצב הוא חלש.
 

תומרונתם

New member
מנהל
ברוכים הבאים


מעניין באיזה פורום ראית את זה, כי אני לא חושבת שאני מסכימה עם איך שזה כתוב.
&nbsp
אני הייתי מגדירה את זה ככה:
רמות הסוכר הרצויות בבדיקה שעתיים לאחר תום הארוחה :
&nbsp
אם הרמה היא 90-110 המצב מצוין
אם הרמה היא 110-140 המצב טוב
ואם הרמה היא 140-180 המצב סביר, ויחד עם זה כדאי לבדוק מה אפשר לשפר בארוחה - להפחית פחמימות, או להוסיף שומן כדי להאט את ספיגתן
ואם הרמה היא 180-220 המצב רע, מצריך כנראה שילוב של מעקב רפואי כלשהו
ואם הרמה היא מעל 220 המצב גרוע, וכדאי לראות רופא שיגדיר את אופן הטיפול
&nbsp
בבדיקה לפני הארוחה או בצום :
אם הרמה היא 70-100 המצב הוא מצוין
אם הרמה היא 100-120 המצב הוא טוב
ואם הרמה היא 120-140 המצב הוא סביר
ואם הרמה היא 140-180 המצב הוא רע
ואם הרמה היא מעל 180 המצב הוא גרוע
 
כדאי לראות רופא..

הכוונה לא לרופא משפחה, אלא לאנדוקרינולוג מומחה בסוכרת..
כל שאר הדברים שכתבת 100%.. אני אישית אוהב את הגבול התחתון במקום 70 כמקובל, 55 אבל זאת העדפה אישית.
 

תומר

Member
תגובה

הגבול התחתון 60 הגבול העליון בצום 85 הוא אופטימלי יש הרבה חולים שכאילו רמות הסוכר תקינות אך הם כן חולים מה שקובע זה בדיקת עמידות לאינסולין
 

ladybug4NLP

Active member
מהיכן אתה לוקח את המדדים האלה?

ולאיזו בדיקה אתה קורא "עמדיות לאינסולין". להיטב ידיעתי אין בדיקה כזו.
יש c-peptide שזו בדיקה הקובעת כמה תאי בטא יש לך ולא עמידות.

כתבת לי בפרטי המון פרטים שממש כמקבץ לא נכונים:
דוגמאות
לאכול תפוח (תפוח לבד מעלה את הסוכר ויש כאלה שמעלה להם מאד)
להמעיט בפירות וירקות
ארוחה מבושלת אחת ביום או לוותר בכלל-ממש לא. אוכל מבושל וחם גורם
תחושת מלאות טובה יותר

לתחושתי אתה עוקב או מיישם תזונה קטוגנית שלא מתאימה לכולם.

בינתיים תזונה דלת פחממות של ד"ר ברנשטיין הוכיחה את עצמה הרבה יותר
ובה אוכלים כמויות ניכרות של חלבון ושומן טוב

אין לי בעיה אם היית כותב ש"אתה מאמין" או ש"אתה ממליץ" אבל לכתוב רשימה
כמו רצפט שלדעתי גם לא נכונה זו טעות

להזכירך: עד פני כמה שנים טרום סוכרת היה 127 בצום ומתחת תקין לחלוטין.
מאז חברות התרופות דוחפות מטה בלי הכרה.

במחקרים רבים מראים שעדיף רמות סוכר קצת גבוהות לאורך זמן מאשר ירידה חדה מאד ודרסטית שפפוט מחבל במנגנון

שנה טובה ומתוקה וחג שמח
 

תומר

Member
תגובה

המידע שנתתי הינו כללי כמובן לגבי מידע על עמידות לאינסולין זו בדיקה פרטית כמובן ואני מקבל המידע העדכני בתחום ממיטב המומחים בתחום כן דוקטור ברנשטיין מצליח לרבים לא אמרתי להוריד דרסטי רמות הסוכר למרות שמישהו כתב רמה נמוכה מידי 55 ואף אחד לא קטל אותו על כך כמובן להרבות בירקות
 

שרון א77

New member
תומר יקר,הכול יחסי ,כמו שאמר אלברט איינשטיין:

ישנם אנשים כמו אדון הנרי למשל,שסוכר ברמה של 55 זה בסדר עבורם,
לי אישית זהו מצב על סף עילפון עם כוכבים בעיניים -במקרה הטוב.
כאשר רק ברמת סוכר 90 אני תחיל להתאושש.
אבל,,,מכיוון שאין פה כללים,כול אחד מגיב אחרת ל-"מצב היפו" של רמת סוכר נמוכה .
מה שלאדם אחד המצב יהיה "בסדר" ,לאדם שני זה יהיה המצב בלתי אפשרי.
&nbsp
 

Annabella1

New member
יש אנשים שבאמת לא מרגישים רע

בהיפו. הם פיתו מנגנון של unawarness כלומר הגוף לא חש בסימפטומים שמתלווים למצב של היפו. במיוחד אצל אנשים עם אפיזודות חוזרות וממושכות של היפו, הגוף עובר "דה סנסטציה" או "מתרגל". אפיזודות חוזרות של היפוגליקמיה מעלות את הסיכון למוות פי שש בגלל שהיפוגליקמיה פוגעת בכלי הדם, כלי הדם במוח ובלב וגם ברשתית העין.
 
Annabella1 ושרון א77..שום רופא לא יגיד את מה שאכתוב..

למרות שהרופא שלי מסכים עם זה בחצי פה.. היפו מורכב משני פרמטרים מרכזיים. א). רמת הסוכר בדם (את זה כולם יודעים ומקפידים על זה). ב). איך נוצרה רמת הסוכר "הנמוכה" בדם? אם הגוף רגיל לסוכר ממוצע 200, ופתאום, תוך זמן קצר הסוכר יורד ל-100... אנחנו נרגיש היפו חריף עם כוכבים.. אבל אם הגוף רגיל לסוכר ממוצע 85, ופתאום הסוכר יורד ל-60, הגוף לא ירגיש בהיפו. בקיצור מה שקובע היפו היא גודל הירידה, ושיפוע הגרף שלה. ככול שהשיפוע שלילי יותר, כך גודל ההיפו יגרום ליותר כוכבים..
 

Annabella1

New member
התיקון הוא

שאתה לא מרגיש בהיפו, לא חווה סימפטומים. הגוף שלך בהחלט מרגיש. בהגדרה חולה סוכרתי הוא כזה שנע בין ערכים קיצוניים, היפרגליקמיה והיפוגליקמיה זה מה שמגדיר אותו כסוכרתי (לא סוכר גבוה בלבד כמו שנוטים לחשוב), והמטרה היא להימנע מקיצונויות לכל צד עד כמה שאפשר, בהתאם לפרמטרים אישיים.
 

Annabella1

New member
סליחה, בת כמה אמא?

כמו שלא מצפים לראות לחץ דם של בן 16 על מישהו בגיל 80, ככה גם הערכים הרצויים של רמות הסוכר משתנים, בין השאר ולא רק, בהתאם לגיל ולמצב הגופני והמנטלי הכללי.
יש הרבה מאד גורמים שמשפיעים בגילאים היותר מבוגרים על רמות הסוכר, לא רק אוכל.
 
למעלה