שלום,חדש פה...כמה שאלות

depon

New member
שלום,חדש פה...כמה שאלות../images/Emo13.gif

שלום:) אני דניאל,בן 17 וחצי משדה בוקר... את בוב דילן התחלתי לשמוע ברצינות מלפני כחודש בערך. עד אז זה הסתכם בלשמוע שיר או שניים מדי פעם כחלק מכלל הרוק האמריקאי,אך כמובן גיליתי שזהמעל ומעבר למה שאני יכול לשער,וכמובן שהתמכרתי. *קראתי קצת ביוגרפיות בעיברית/אנגלית באינטרנט,אך אלו בעיקר כתבות קצרות ושיטחיות,אז אולי אתם יודעים על ספר שתורגם/נכתב בעיברית על בוב דילן? *ושאלה נוספת,איזה הופעת בDVD היא הכי מומלצת? *יש איזה סרט על בוב דילן?תעודה/ביוגרפיה,משהו בסגנון,או סתם סרט שהוא לוקח בו חלק מרכזי? אני מניח שיהיו לי עוד שאלות בהמשך...תודה מראש לעונים
אחלה פורום,מקווה להשתלב

depon

New member
אהה אגב עוד שאלה

איפה יש לוח הופעות ? אני מחפש הופעה בניו יורק בסביבות השלושה-ארבעה חודשים הקרובים...

Yanchu

New member
שלום שלום וברוך הבא!

* לגבי ספר בעברית אין לי שום מושג. כמובן שיש ספרים באנגלית, בין היתר את CHRONICLES המפורסם. אם אתה מחפש ביוגרפיות רק בעברית אין הרבה, תחפש במומה יש עליו כמה כתבות, בויקיפדה, אבל כל אלה רק מאמרים
... * הופעה הכי מוצלחת בDVD אני אתן לאחרים לענות, לא ראיתי מספיק * לפני זמן קצר יצא הסרט No Direction Home - אני אוותר על ההרחבה, בכל מקרה תסתכל בעמוד הזה ובעמוד שלפניו יש כמה וכמה שרשורים עליו. באופן כללי מדובר בסרט תעודה עם קטעי ראיונות, מוזיקה, ועוד כמה דברים. לגבי סרטים שדילן משחק בהם - גם לא חסר ממש... * הופעה בניו יורק אין כרגע לפי מיטב ידיעתי. כרגע דילן בסיבוב הופעות באירופה, אתה יכול לנסות לתפוס אותו שם. הנה הרשימה של ההופעות. זהו בינתיים, תהנה פה ואם יש עוד שאלות או הבהרות בבקשה

yos mar1

New member
נכון להיום אין ממש DVD הופעה

של דילן , למעט האנפלאגד של MTV . כיום יש באמריקה איזושהי התעוררות דילן בעקבות הביוגרפיה , הסרט החדש , קופסה מעניינת . בעקבות ההייפ המחודש יש מס' DVD'S שאמורים לצאת בחודש - חודשיים הקרבים . אני אפרסם אותם בקרוב בצורה מסודרת . בינתיים אני ממליץ לך לרכוש (כרגע רק ב-VHS) את מופע ההצדעה שנערך לדילן במדיסון סקוור גרדן ב-92 . מופע מעולה .

Chocoholic

New member
ברוך הבא ../images/Emo70.gif

ארחיב על מה שעוד לא פורט כאן: לא ידוע לי על ביוגרפיה מקיפה בעברית (מקורית או מתורגמת) על דילן, מלבד סקירות כמו זו. ישנן מספר ביוגרפיות, כאשר האחרונה יצאה לפני שנה ולמעשה נכתבה על ידו (הספר נקרא Chronicles כרך 1, הוא עתיד לכתוב עוד שני כרכים, כדברי המו"ל שלו). יש כמה סרטים תיעודיים על דילן; ה"להיט" האחרון הוא ממש חם מהתנור, יצא לפני כחודש. זה סרט ביוגרפי על שנותיו הראשונות של דילן כאמן, עד אמצע שנות השישים. הוא נקרא 'No Direction Home' וביים אותו מרטין סקורסזה. כאן תמצא כמה קליפים מהסרט. בניגוד לסרטים אחרים, בוב שיתף פעולה עם ההפקה וגם התראיין (שלא כהרגלו). יש גם סרטים תיעודיים בהם הוא לא ה"כוכב" הראשי ואפילו סרטים עלילתיים בהם יש לו תפקיד ראשי (Masked And Anonymous) או משני (Pat Garrett & Billy The Kid) , אבל את אלה תשאיר בצד בינתיים, רצוי שתתחיל עם סרטים תיעודיים. כנראה הסרט התיעודי הכי נגיש בארץ הוא 'Don't Look Back' שמתעד מסע הופעות באנגליה ב 1965. כמו שנאמר, כרגע הוא במסע הופעות באירופה (שרק התחיל ביום שני השבוע ויסתיים בסוף החודש הבא) ובינתיים אין תאריכים לסיבוב הבא. אני מניח שבמהלך החורף לא יהיו הופעות אלא רק החל ממרץ בערך.

Chocoholic

New member
תתעלם מה"כאן" הראשון... ../images/Emo163.gif

בעיה ידועה כשרוצים לכתוב הודעה מכובדת עם קישורים...

depon

New member
תודה לכל העונים! לגבי 'Don't Look

'Don't Look Back' .... איפה אפשר למצוא את זה?(חוץ מתוכנות שיתוף למינהן..) יש את זה בחנות דיסקים/דיוידי ספציפית?... את הביוגרפיות במומה,ויקפדיה וכו אני מכיר,חשבתי שאולי יש עוד
בכל אופן,תודה רבה לכולכם:)

Chocoholic

New member
ראיתי את זה

ב Tower Records אבל לא יכול להתחייב לגבי כל הסניפים שלהם. יש מצב שגם ל Blockbuster יהיה את זה. וכמובן שתמיד יש את Amazon

depon

New member
לגבי הסרט No Direction Home -

למישהו יש קובץ כתוביות תירגום לעיברית של הסרט? מצאתי את הסרט...אבל בלי תירגום אבל למישהו יש,שיצור קשר בבקשה:)

Chocoholic

New member
לא הבנתי את הבקשה

אבל אם אני חושב שמצאת את הסרט בדרך "ההיא", אין לי איך לעזור לך (קשור למסר ששלחת לי ועניתי עליו לפני כמה דקות)...

depon

New member
עוד שאלה...מוכרים בארץ את האוטוביוג

את האוטוביוגרפיה של בוב דילן? ואם כן,איפה וכמה עולה? ואם לא...איפה מומלץ להזמין?

Chocoholic

New member
מוכרים

אבל כך בחשבון שזה לא תורגם לעברית. ראיתי בסטימצקי וגם ב Tower Records.

למעלה