שלום, חדש פה :) נעים להכיר

שלום, חדש פה :) נעים להכיר

אני עידן, בן 22 מהדרום. לאחרונה נרשמתי לקורס יוגה שלוקח מקום בעיר הקטנה והרחוקה שלי, והאמת שמאז שאני מתרגל יוגה (מאוד מתחיל אמנם), אני ממש נהנה. אני סובל ממוח, ומדגיש סובל, שלא מפסיק לחשוב 100000 מחשבות בו זמנית, ואם הגעתי ביוגה למצב שאפילו לקח שניה, אבל שניה של שקט, אני מאושר. עשיתי כמה וכמה קורסים של יוגה בשיעורי נסיון, אפילו בצבא היה לי, אבל הקורס האחרון שלקחתי הוא באמת מה שחיפשתי כי מעבר לתרגילים, המורה מתמקד איתנו בעיקר על מדיטציה והרפיה, שזה בעצם כל ה'כיף', נקרא לזה. בכל אופן, טוב להיות פה :)

Sambodh Rana

New member
נעים להכיר

גם אני סבלתי מבעיה זו, ועכשיו אני גם מצליח להגיע למצב שאין מחשבות בכלל לכמה שניות..בהחלט נעים

סטיוויה

New member
הי

אני שמחה בשבילך שמצאת את התרגול ובעיקר את המורה שמרגיש לך נכון וטוב. ואני סקרנית לדעת מאיפה בדרום,כי גמאני כזאת...

הדרום...

אני מערד.... האמת שמאז שיעור שעבר, הרגשתי באחד התרגילים איזה קנאק כזה בבטן. למחרת ממש כאב לי והפסיק, ואני לא יודע אם זה מהיוגה או מהעבודה שהרמתי איזה משהו. ובכל זאת אני קצת מפחד מהשיעור הבא.

סטיוויה

New member
וואלה....

אני יותר דרומית
לגבי מה שקרה לך,אין סיבה לפחד. אולי השתחררה לך חסימה וזה התבטא ככאב זמני. בכל מקרה זה מקרה מצויין להעלות בפני המורה לפני השיעור.לא כתלונה אלא כשיתוף שיכול לעזור לו ולך בהמשך התרגול.

באמת הרבה הזכירו לי את ה'חסימה'...

א. איפה זה יותר דרום מערד... אני לא מאמין שקיים חור יותר קטן מפה!!! ב. את יכולה לפרט קצת על החסימות וכו'...?

סטיוויה

New member
...........

אם תמשיך מב'ש לכיוון אילת,על כביש 40,יש עוד כמה חורים מחוררים.אבל יפים.... תראה חסימות קשורות באנרגיה תקועה.למה תקועה?קשור לרגשות שוניםאו תפיסת העצמי בהתנהלות בעולם הזה והעיבוד של כל זה.התאוריה של צ'קרות/מרכזי אנרגיה בגוף מדברת על 7 מרכזים כאילו כשכל אחד מהם קשור למצבים נפשיים ואיברי גוף. למשל,בטן בדרך כלל קשורה למניפורה צ'קרה/מקלעת השמש. בתרגול יוגה יש ניקוי חסימות ורעלים מהגוף.ויכולות להיות תגובות כמו שאתה מתאר. למשל,היה היתה בחורה שבכל פעם שתרגלה ברכת השמש התחיל לשרוף לה נורא בבטן.עכשיו,האם התרגול עצמו גרם לזה? כנראה שלא.התרגול רק עורר משהו שכבר היה שם קודם.הרבה קודם.ולן חשוב לספר למורה שאמור לדעת איך לעזור לתהליך לקרות בצורה יותר,איך לומר,נעימה עבור המתרגל.

למעלה