שלום חייבת דעות עצות ועוד....

shirany

New member
שלום חייבת דעות עצות ועוד....

אני בת 19 וחצי יש לי מספר שאלות.... להורים: 1. מה אומר זה אומר לכם שהבת שלכם הגיע לגיל הזה? עכשיו בכלליות: את גילי אתם כבר יודעים לפני חצי שנה קצת יותר הכרתי בחור גדול ממני ב- 10 שנים ורציתי לצאת איתו והורי לא ידעו את גילו מכאן לכאן ה' יודע הוא התעלף בביתי ונוצר מצב שהורי גילו את גילו ואסרו עליי בכל תוקף את הקשר עימו... הן בגלל המצב שהוא התעלף (טענו שהייתה לו מחלה שלא סיפר עלייה) והן בגלל גילו בכיתי שיקרתי ושוב בכיתי בסופו של דבר ירד לי חשק לקשר עקב כל הכאב שבו התמודדתי לבד האמת לא עשיתי הרבה כדי להילחם להיות איתו... הקשר נותק הורי "נצחו" קיבלו את מבוקשם ... עכשיו שוב בסיגנון קצת דומה הכרתי בחור בסביבות גילי .... שאיתו אני רוצה להיות איתו!! הוא פשוט החצי השני שלי ככה אני מרגישה לא הרגשתי ככה המון זמן אפשר לומר לא הרגשתי באף קשר שהיה לי התאמה כזאת!!! אני והוא מסתדרים טוב בנתים לא שיקר לי לא הסתיר ממני כלום אבל תמיד צריך לזכור להוסיף את המילה אבל ההורים שלי לא מוכנים שאמשיך איתו תקשר עקב ניתוח שעבר בראש ... אני לא יודעת איך להתמודד איתם ... אני פוחדת להתמודד איתם אני מפחדת שאני אפגע בהם אני מפחדת שעקב התנגדות שלי או אי ציות שלי לדברים יקרה להם משהו אשמח לתגובות עצות דעות וכל מה שרק אפשר שבוע נפלא לכולם...

ofra176

New member
את יודעת שירן...

לאורך כל קריאת ההודעה שלך, הזדהיתי איתך, למרות שאני "הורה". ברור שיש לך זכות מלאה לבחור את בן הזוג שלך, אולם כשהגעתי לשורות האחרונות, נוצר לי "ואקום" בבטן.. יש לי חברה, שהתחתנה עם בחור פגוע ראש, היתה מוכה במשך שנים... בקיצור, בלי להכנס לפרטים, זה היה סיפור קשה מאוד. ברור לי שלא כל מקרה של ניתוח בראש, הנו מקרה דומה. פשוט, מה שכתבת העלה אצלי חזק מאוד את הזיכרון של המקרה ההוא, וכאילו אמר לי: רגע, הזהרי בתשובתך! אני מציעה לך לנסות לשאול את עצמך (ואולי גם חברה קרובה, כדי שתהיה ראיה יותר אובייקטיבית) האם הקשר הזה עושה לך טוב? מה המחירים שלו? (לכל קשר יש גם מחירים), מה החסרונות של הבחור? האם את מוכנה לחיות איתם? ואם המסקנה הנה שזה מה שאת רוצה, נסי לברר עם ההורים שלך, מה בדיוק בעובדה שהוא עבר ניתוח בראש מפריע להם? האם יש לניתוח הזה השלכות שהם מודעים להן ואת לא? ואולי הם חושבים שיש השלכות ובעצם אין, וניתן להרגיע אותם ע"י תשובה "מוסמכת" או מקצועית.. תראי, אני יודעת בוודאות שיש מקרים בהם הייתי "הופכת עולמות" כדי להוציא את הבת שלי מקשר, למשל קשר שמשפיל אותה, או חס וחלילה קשר בו מכים אותה.. נסי לברר מה בדיוק מפריע להורים שלך.. ולתת קודם כל לעצמך, ורק אח"כ להם את התשובה הנכונה בהצלחה!!!

shirany

New member
אז לפני כן אני חיייבת להסביר את

הבעייה למרות שזו חשיפה גדולה מידיי.... הוא עבר ניתוח להוצאת גידול שפיר מהראש... הניתוח עבר מצויין אין תופעות לוואי 1% אחד וגם לא שהגידול יחזור... אני מבינה את דאגתם אך אני לא יודעת כאילו מלמעלה מנסים לבחון אותי כבר קרה לי מקרה שחבר התעלף אצלי בבית (חבר לשעבר) ואז הורי אסרו עליי קשר איתו .... אני שואלת את עצמי זה מבחן ???? במבחן הזה אני צריכה לקבל ציון טוב עבורי או עבור ההורים שלי????? וחוץ מזה כל מעשה שאנו עושים בחיינו זה לקחת סיכון מי מבטיח לי שאם אני אתחתן עם בחור בריא לחלוטין והוא לא יחלה חס וחלילה לאחר החתונה????? החיים שלנו זה אתגר אין אנו יודעים מהו גורלנו זהו גורל!!!

faith2

New member
../images/Emo45.gif

לכולנו היום יש את הסיכון לחלות בסרטן- טבע האדם ייצר כל כך הרבה דרכים לחלות במחלה הזאתי לצערנו. סרטן אינו סיבה לנתק קשר עם מישהו- אני חושבת שזהו מבחן בשביל עצמך...

shirany

New member
אז לפני כן אני חיייבת להסביר את

הבעייה למרות שזו חשיפה גדולה מידיי.... הוא עבר ניתוח להוצאת גידול שפיר מהראש... הניתוח עבר מצויין אין תופעות לוואי 1% אחד וגם לא שהגידול יחזור... אני מבינה את דאגתם אך אני לא יודעת כאילו מלמעלה מנסים לבחון אותי כבר קרה לי מקרה שחבר התעלף אצלי בבית (חבר לשעבר) ואז הורי אסרו עליי קשר איתו .... אני שואלת את עצמי זה מבחן ???? במבחן הזה אני צריכה לקבל ציון טוב עבורי או עבור ההורים שלי????? וחוץ מזה כל מעשה שאנו עושים בחיינו זה לקחת סיכון מי מבטיח לי שאם אני אתחתן עם בחור בריא לחלוטין והוא לא יחלה חס וחלילה לאחר החתונה????? החיים שלנו זה אתגר אין אנו יודעים מהו גורלנו זהו גורל!!!

yaronxx

New member
כל החיים הם מבחן

אבל צריך לדעת שלא את כל הבחינות חייבים לעבור. יש בחינות שאפשר לדלג עליהן ויש שאפשר להשיג רק ציון עובר. הקשר לבחור, הבחינה הכי חשובה היא אם הוא מעריך אותך, מכבד אותך, דואג לך, כן וגלוי איתך וכמובן אוהב אותך. אין ספק שעניין הניתוח בראש צריך להשקל והשיקול העיקרי הוא אם אין פריעה מוחית שעלולהליצור מיגבלות. גם אם כן זה לא פוסל את הקשר רק שאת צריכה לחשוב אם את מוכנה לחיות עם מיגבלות כאלה. אם אין פגיעה מוחית, אז לדעתי אין שום סיבה להפסיק את הקשר. ולגבי הורייך, מתאי דרך להסביר להם שבחור תומך אוהב אמין ורגיש עם כמה תפרים בראש טוב בהרבה מבחור מושלם, אטלטי, יפה ללא פגמים אבל שאינו מוצא חן בעינייך

faith2

New member
עופרה...

ואחריי קריאת ההודעה שלך- מסכימה בהחלט. לפני שתפעלי בכל צעד שהוא- תבררי את סיבת הניתוח, אולי אחריי הכל כן יש צדק בדבריהם:-\

faith2

New member
שירן,

אם לאמר את האמת, אני חושבת שתמיד תהיה להם סיבה....אז מקובל עליי- פער הגילאים....אבל הסיבה: ניתוח בראש? זה כבר נראה לי הרגל של ההורים לתרץ את אי קבלת החבר. אני חושבת שתמיד יהיה משהו, העצה שלי, תשבי תדברי איתם...תסבירי להם....שאתה בת 19 וחצי- אומנם את עדיין ילדה, אבל כבר לא ילדה כל כך קטנה...שאת צריכה את העצמאות שלך, שאת צריכה לצת לעולם בחוץ, להכיר אנשים...שזה טבע החיים...ואין מה לעשות- הם חייבם לקבל את זה, ולתת לך ללמוד מהטעויות של עצמך- כי אם לא- איך תתכונני לחיים שם בחוץ?

yaronxx

New member
גם לי ניראה שיפסלו כל אחד

רק כדי להראות שהם הקובעים

למעלה