שלום! חינוך מיוחד בסמינר הקיבוצים

cnima

New member
שלום! חינוך מיוחד בסמינר הקיבוצים

אני כנראה אלמד שם שנה הבאה (ספטמבר 2008), וכבר מתחילים הלבטים.... יש להם את תוכנית המצטיינים, שמצד אחד זה 3 שנים (ולא 4), אך מצד שני מפחידה אותי האינטנסיביות של הלימודים, ומשהו על חובה לעסוק בזה במשך 3 שנים אחרי הלימודים |(אין בעיה עם זה). מצד אחר יש את התוכנית הרגילה, אך זה 4 שנים, ללא מלגה, אבל יהיה לי יותר זמן לחיות.... מה דעתכם? האם יש כאן מישהו שלומד שם? יש לו מערכת שעות לדוגמא? תודה!

naama 12345

New member
אני לומדת במצוינות

במכללת לוינסקי, ולא בקיבוצים. אם אין לך בעיה עם הנושא של להתחייב למערכת לשלוש שנים ניד בתום הלימודים (לשני שליש משרה לפחות)- לכי על זה. זה יתרון עצום מבחינת צמצום הלימודים ומבחינת רמת השכר שהיא מעט יותר גבוהה כבר מהשנה הראשונה לעבודה, כי את נחשבת מורה אקדמאית ולא סטודנטית כמו שאר הסטאז'רים. עם זאת, אני מציעה לך לבדוק היטב מהו סוג התמיכה והסיוע שמקבלים הסטודנטים במצוינות בקיבוצים, כי צריך הרבה תמיכה בעיקר בנושאים הבירוקרטיים, בניית מערכת הגיונית וכו'. אצלנו בלוינסקי יש רכזת חדשה ומדהימה, ד"ר צביה לוטן, ובכלל הסטנדרטים של ריכוז תכנית המצוינות אצלנו במכללה הם משהו מעולם אחר. דואגים לסטודנטים בצורה חסרת גבולות, פשוט מדהים. באמת. אז אני מציעה לך לבדוק גם אצלנו (וגם כי שמעתי שבקיבוצים יש כל מיני תופעות לא חביבות- מכריחים את הסטודנטים לעשות עבודה מעשית בחולון, למשל, גם אם זה לא נוח להם... כל מיני כאלה). בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

אקס תות

New member
מצוינות

שלום לך, אני עולה לשנה ג' במכללת אורנים. תיראי, שנה א' היתה אצלי מאוד קשה (פרט ללימודים האינטנסיביים גם עברתי לאורנים למעונות -פעם ראשונה גרה מחוץ לבית, וגם בעיות משפחתיות), שנה ב' כבר יותר קלה, מתרגלים והעומס יורד... ועכשיו עשיתי מערכת לשנה ג'...ממש קלה לעומת בדר"כ...יש לי כל יום לימודים אבל מעט שיעורים... אם תירצי מס' האיי סי קיו שלי : 277301020 תכתבי שאת מתפוז.. [email protected] אם יש לך שאלות...את מוזמנת:)

למעלה