שלום יואל ולכם גולשי פורום. אשמח לעזרה.

שלום יואל ולכם גולשי פורום. אשמח לעזרה.

שלום יואל, נראה לי שאיפשהו קראתי שיש לך ניסיון והשכלה מתחום ראיית חשבון. אולי תוכל בבקשה לענות על 2 שאלות הבאות (שמופיעות בהמשך חהודעתי) מה נהוג בפרקיקה בתחום ראיית חשבון, בעת חישוב תלוש משכורת.
ובמידע ואם ואין לך ניסיון מתחום ראיית חשבון, אז אולי יש לך ידע מלא או חלקי בנוגע ל2 שאלות בהמשך הודעתי. ואז אשמח מאוד לתשובה.

אני בעל 100% נכות רפואית ו100% אי כושר עבודה. מגיע לי פטור ממס הכנסה עד לתקרה מסויימת(ככה זה חוק של ביטוח לאומי שיש פטור ממס הכנסה לאנשים עובדים עד לתקרה מסוממת בגובה משכורת חודשית).

אני מתחיל לעבוד בקרוב (אני רווק ויש לי 3 ילדים קטנים).

יש לי 2 שאלות:

1. איזה מ בין 2 אפשריות הבאות נכונה ומקובלת בפרקטיקה:

א. כאשר מנהל חשבונות מוציא לי תלוש משכורת, אז אני כבר מקבל פטור ממס הכנסה באותו תלוש משכורת חודשי.

ב. שאשלם מס הכנסה באותו חודש, כמו בן אדם ללא נכות בביטוח לאומי ואז בסוף שנה אעשה את תיאום של מס הכנסה בעצמי( כמו שיש עכשיו פרסומת של מס הכנסה שמועסקים בעלי משכורת נמוכה יכולים בסוף שנה לעשות תיאום מס ואוללי לקבל מענק ממס הכנסה) ואז אקבל את מענק עבודה בסוף שנה.

2. עבור ילדי מגיע לי נקודות זיכוי מול ביטוח לאומי (ונראה לי מול מס הכנסה), אז מנהל חשבונות מחשב לי בתלוש משכורת כבר את נקודות זיכוי אלו ואז אני פשוט משלם פחות ביטוח לאומי ( מאשר רווק ללא ילדים) באותו חודש?

או שאני משלם ביטול לאומי כמו בן אדם רווק ללא ילדים ואז אני פונה בעצמי לביטוח לאומי ומקבל החזר עבור נקודות זיכוי אלו.

בתודה מראש ושבוע טוב,

אלי.

yoelbeker

New member
אסביר לך...

כדי לקבל את הפטור עליך לעבור וועדה רפואית במס הכנסה, אין לזה כל קשר לביטוח לאומי, יש פעמים שאם מגיש בבקשה שלך פרוטוקול וועדה רפואית של ביטוח לאומי לגבי % נכותך הרפואית!!!!! בלבד, תקבל באופן אוטומטי.
ואז כל שנה אתה מקבל תאישור פטור ואותו מציג בתחילת כל שנה למעביד ולא משלם מס הכנסה....
אגב אם יש לך אי כושר ומקבל קיצבת נכות קח בחשבון שאם משתכר נכון להיום מעל 2800 ש"ח מתקזז % מסויים מקיצבתך. ועליך לדווח לביטוח לאומי.
כדי להגיע לסף המס עליך להשתכר מעל כ 6500 ש"ח ואז קח בחשבון שלא תהיה לך קיצבה....
ובלי כל קשר בריא לצאת לעבוד

2neders

New member
קצבה וסף המס

באתר של בטוח לאומי יש סימולטור לגבי הכנסה וקצבה לאמור : מה תהיה הכנסתך ברוטו ולפי זה גודל הקצבה אם בכלל .
יכול להיות שתגיע להכנסה ברוטו שאין בה קצבה בכלל.
בדו"ח שתמלא למקום העבודה יחשבו לך את נקודות הזכוי ואם תצור קשר עם פקיד השומה ותציג לפניו פרוטוקול וועדה רפואית של בטוח לאומי עם 100%נכות לא תצטרך לעבור וועדה של מס הכנסה ויהיה לך פטור עד סכום מסויים מיגיעה אישית (מעל 600,000 לשנה )אבל קח בחשבון שלא תקבל קצבת נכות כי במידה ואתה מרוויח מעל סכום מסויים אתה כאילו מודיע שיש לך כושר עבודה. בהצלחה.

yoelbeker

New member
לא מדוייק, לא תמיד פרוטוקול של ב.ל. מבטל וועדה רפואית!!!!

ולמה? כי בוועדה רפואית של מס הכנסה מתחשבים אך ורק ב% נכות רפואית ואילו הוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי הן יעודיות כמו אי כושר הבודק אובדן כושר, ניידות הבודק פגיעה בגפיים תחתונות בלבד, או שר"מ הבודק תיפקוד יומיומי.
אם בוועדה רפואית של ביטוח לאומי % הנכות הרפואית חופפים זכאי פקיד שומה לוותר על וועדה רפואית ולהסתפק בפרוטוקול וועדה רפואית של ביטוח לאומי

למעלה