שלום יוגי בר

• פותח הנושא גב
  • פורסם בתאריך

גב

New member
שלום יוגי בר../images/Emo39.gif

קראתי המלצה שלך בפורום על ספר היוגה השלם + ספר היוגה (של התלמידים), כתשובה למישהי שרצתה ללמוד יוגה לבד. רצתי אצתי וקראתי (מרתק ומומלץ מאוד) ואף התחלתי, לאט לאט ובמתינות לתרגל מספר אסאנות. ועל כן, שתי שאלות לי אליך: 1. אמנם רק התחלתי, וצריך סבלנות..., אבל - אחרי מעט מאוד תרגולים הגוף שלי נהיה נוקשה ממש וקצת כואב (לא נורא),עד כדי שהייתי צריכה קצת הפסקה. וגם, הצלחתי לעשות ישיבת לוטוס במשך כרבע שעה, ומאז אני לא מצליחה! (קשור לנוקשות שהזכרתי). אולי תוכל להאיר קמעה את מה שעובר עלי? 2. מדוע יש לתרגל פרנימה רק עם מורה??! 3. האם תוכל להמליץ על תנוחות שעוזרות לחולשה ותשישות? תודה רבה,
גב

יוגי בר

New member
גב גב היי...

קודם כל ברכותי: וואלה כל הכבוד. אבל, עכשיו יקירתי לאט לאט לך. וזה הולך כך: 1. קודם כל חוק יסוד: ביוגה לעולם לא צריך ויותר מזה, אסור לעבור את גבול המאמץ והכאב. 2. היכולת להשאר באסנה (שאחד מפרושיה: התייחסות) יותר ויותר, מותנה בחוסר המאמץ שאתה משקיע בה- בתנוחה.כי כשאתה מתאמץ אתה מוציא אנרגיה. 3. הגוף הוא מכונה אנרגנטית משוכללת שיש לה מצבר. השקעת אנרגיה- רוקנת את המצבר. בקיצור: אי אפשר להשאר בתנוחה הרבה זמן ולהוציא אנרגיה באותו זמן. זה לא עובד. 4. הסברתי בפרוטרוט את הפיזיולגיה של הגוף ועבודתו נא דפזפי וקראי את התגובות שלי. הכל מתחיל ונגמר בנשימה נכונה. נשימה יוגית. 5. נשימה יוגית זה פרניימה? דהיינו: השליטה במדע הנשימה. תביני מייד כי רק דרך הפרניימה את מקבלת את כל הכוח והאנרגיה. דרך הפרניימה את מטעינה מחדש את "המצבר הפנימי". 6. פרניימה חשוב מאוד לעבור עם מורה כיון שביכולתה לעורר בגוף הגשמי כוחות בראשיתיים שאת אפילו לא יכולה לדמיין. לכן, חשוב ללמוד ולתרגל אך ורק עם מורה מנוסה שעבר וחווה את כל הקשיים שעלולים להיות כרוכים בלימוד ויכול בהחלט למנוע אותם ממך. 7. הסברתי כבר שהגוף הוא מכונה אנרגטית משוכללת נמשיך ונזכיר שמכונה משוכללת זו יש לה נתיכים (פיוזים) והיא עובדת על וולטז´ מסויים. כעת, בזמן ביצוע תהליך הפרניימה הגוף עובר למוד (דפוס) עבודה אחר. שונה לגמרי ממצב הרגיל של הגוף. ועירור אנרגטי בוולטז´ אחרלא מבוקר יכול פשוט לשרוף את הנתיכים. וזה יקירתי, יכול להיות בהחלט לא נעים. 8. קחי עוד דוגמה פיזיולוגית: פטיש אויר יכול לפורר סלע קשה. כנ"ל הריאות שלך. הריאות הן כמו מפוח או פטיש אויר שאם משתמשים בו לא נכון הוא גורם נזק. 9. סוף טוב הכל טוב. אל תוותרי על מורה. מורה מנוסה ינחה אותך בדרך הפרניימה. איזי איזי-בזהירות וביעילות. ואז תוכלי לחוש את החוויה המיוחדת בשלמותה. 10. ואם הגעת לכאן כבר הבנת מזמן, שקודם כל צריך ללמוד לנשום נכון. כי רק נשימה נכונה מרפה את הגוף שאין לא חלקי חילוף. משחררת ממנו את הנוקשות ומסלקת עמה את הכאבים,ומביאה לו את האנרגיה שמרפאת את התשישות והחולשה. התנוחות בתורן משחררות חסימות אנרגטיות ועוזרות לאנרגיה לזרום בצנרת האנרגטית של הגוף. 11. סחתיין על הלוטוס. אבל על תנעלי את הברכיים באם זה לא הולך חופשי. זה עלול לפגוע לך בברכיים. וברכיים מתרפאות לאט לאט. 12. ולפינאלה: היי, תגידי מהיכן את בארץ? נפנה אותך למורה מנוסה באזור שלך. צ´או יוגי בר

גב

New member
../images/Emo13.gifתודה לך

תודה רבה על התשובה. לצערי, בזמן הקרוב אין לי זמן לקחת שיעורים (פיסית, ממש אין לי זמן...). אני מירושלים, ויודעת על מורה ברמת דניה (שקרובה למקום מגורי, אני לא יודעת את שמה, אבל יש לי את הטלפון, וכנראה שהיא עובדת הרבה על נשימה. אם היו לי השעות הפנויות בשבוע, הייתי אצה רצה! (מה שיקרה יום אחד...). לאור הדברים הנ"ל, אולי תוכל בכל זאת להמליץ על דרך (איטית וללא מאמץ, כמובן) להתחיל לבד??? תודה
גב

גב

New member
תוספונת

אשמח אם בכל זאת תכתוב על מורה טוב בירושלים, מה שבטוח בטוח... גב

יוגי בר

New member
אין דבר כזה אין זמן

גב, בשיא הרצינות. זמן זה דבר מאוד מעניין, ועוד יותר מעניין איך את יוצרת אותו. לדוגמא: שאת עושה משהו כייפי ומוטרף באטרף הזמן חולף לו בייעף. ולעומת זאת כשאת עושה משהו מבאס ומתסכל- הזמן זוחל, אבל מה זוחל. צב על ידו מכונית מרוץ. ועכשיו לעניין. עשי לך זמן. ויהיה לך זמן. ככה זה עובד. נשימות לומדים בלי חוכמות רק ממורה מנוסה. וכבר הבהרתי נשחמות זה לא משחק ילדים לחובבים. מנסיון אישי. מילה שלי תאמיני לי. וביוגה אין קיצורי דרך. נקודה. אין לוותר על מורה! תני לי יום יומיים ואמצא לך מורה מצויין בירושלים כמובן. ביי גב יוגי בר

גב

New member
היי יוגי../images/Emo13.gif

ידעתי שזו תהיה התשובה (זמן)... בכל אופן, יש לחכות עד יעבור זעם, מי יודע, אולי זה יהיה כבר בשבוע הבא. תודה רבה על עצתך, אני אקפוץ לבדוק את שמות המורים (או המורה) בקרוב. רק טוב
גב

dharmax

New member
מורה

עדיף לתרגל לבד, ברצינות, בתבונה, על פני תרגול עם מורה שקר. ורוב המורים, לצערי הרב, הם מורי שקר. צר לי על זה שאני לא פוליטיקלי קורקט, אבל לדעתי הגישה ה"קורקטית" הזו היא אחת המחלות של התרבות שלנו... אפשר להגיע מאוד מאוד רחוק לבד בתרגול, וזה כולל פרניאמות מסוימות, ומדיטציה בסיסית. אפשר להעזר ב"חברים לדרך" (סטסנגה, או סנגה) - כאלה שמתרגלים בעצמם, לצורך הפריה הדדית. חשוב להיות זהיר, נבון וחד-הבחנה. בכל מקרה, הגורו העליון, הוא העצמי (לא האגו!!!!!!).בודהא אמר במפורש, "העצמי הוא המאסטר של העצמי - אף לא אחד אחר". בברכה ואהבה

גב

New member
תודה dharmax../images/Emo42.gif

מה הם או מי הם "סטסנגה" ו"סנגה"? (סליחה על הבורות). גב

dharmax

New member
חברה טובה

הכוונה לשואפים רוחניים כנים. אנשים חכמים, מפותחים...

יוגי בר

New member
יוגה עם מורה או בלי?

כן, מה לעשות את צודקת. עדיף כבר לתרגל לבד כמו שאת אומרת בתבונה על פני תרגול עם מורה שקר שמביא לך את "היוגה" בחארטה. אבל יקירתי- אסור להתייאש. צריך לחפש ולחפש ולחפש והמורה הנכון יגיע לבסוף. בבטחון. למה חשוב מורה טוב? הוא חשוב כי בתרגול בכלל ובפרניימה בפרט חשוב לפסוע בזהירות מרובה. (וכבר כתבתי על זה הרבה בפורום). והמורה האמיתי יוביל את התלמיד לשליטה במדע הנשימה בלי לעבור את כל המכשולים הלא רצויים שעלולים לקרות לתלמיד בתרגול אישי. ולעשות סאטצאנ´ג זה תמיד טוב. ולמצוא חברים טובים באמצע הדרך זה מצויין. מורה גרוע אחד או יותר הוא לא סיבה להפסיק לוותר. אז לא לוותר ולחפש מורה טוב. בברכה יוגי בר

למעלה