שלום, יוגי

anna_sh

New member
שלום, יוגי

אני התחלתי לתרגל יוגה מקלטת וידאו לפני כשנה. מה שכן, אחרי בדיקה באתרי אנטרנט הבנתי שאולי הקלטת שיש לי היא לא הכי אופטימלית. ישנם מספר אסאנות שלא מופיעות בה, וכאלה שמופיעות אבל כל פעם בסדר שונה. השאלה שלי האם ישנו סדר מסויים שיש לבצע את התירגול? אני מתארת לעצמי שתשלח אותי לקורס, ואני בהחלט אלך בקרוב, אבל בינתיים.....? (אני מקווה שהשאלה לא טיפשית מדי) תודה מראש

יוגי בר

New member
איך לתרגל?

1. יקירתי, לדעתי... לא מקלטת וידאו. יש לזה הרבה סיבות. ונדבר עליהן בפעם אחרת. . 2. אין אף פעם שאלות טפשיות. אפילו אל תחשבי אל זה. 3. וללימוד עצמו: הכי טוב בשבילך למצוא מורה טוב ולהתחיל ללמוד באופן מסודר. לא בא לך מורה? קני ספר טוב של מורה/ים רציני/ים. ויש כמה כאלה על המדפים. נסי את "ספר היוגה השלם". ספר טוב ורציני תמיד עדיף על קלטת. בהאת´ה יוגה יש 840,000 תנוחות ויש גם סדר תרגול מסויים שמתנהל כך: הרפייה- חימום - הברכה לשמש- עמידת הראש- עמידת הכתפיים- המחרשה- הגשר- תנוחת הדג- ראש ברכיים בישיבה- קוברה-הארבה- הקשת- חצי פיתול עמוד השדרה- הטווס( שהיא קשה ביותר למתחילים) או העורב- המשולש- ראש ברכיים בעמידה- והרפייה. אלו רצף תנוחות תרבות חובה, שאחריהן מגיע תור תרגילי הנשימה- פראניימה: הקפלבהתי ולאחר מכן אנלומה וילומה- נשימת נחיריים מתחלפת. לאחר מכן אפשר לעבור למדיטציה..ושוב, אני מדגיש בפעם המי יודע כמה לימוד נשימה מחייב מורה מיומן וצמוד. לא לבצע נשימות לבד וללא הדרכה|סדגש לכשתשלטי בסיפור התרגול הבסיסי הנ"ל תוכלי לעבור לוריאציות על התנוחות על התנוחות האלה ועוד תוספות. ובכלל, לא צריכה להיות שום בעייה. תכתבי לי מהיכן את ונדאג למצוא לך מקום/מורה מתאים. בהצלחה יוגי בר

anna_sh

New member
א. תודה על התשובה המהירה

ב. תודה על ההמלצה על הספר, באמת רציתי לשאול אותך לגבי זה, אני כבר נכנסת לאתר של סטימצקי להזמין ג. רוב האסאנות שברשימה שלך אני אכן מבצעת (חוץ מהקשות:למשל ארבה - אני עושה חצי, אבל התחלתי לנסות מלא, או עמידת ראש אני מפחדת לעשות לבד) ובנוסף לזה גם אסאנות אחרות: של שיווי משקל וכו´. ד. מה כולל החימום? ה. כמה זמן רצוי להישאר בתנוחה? וכמה פעמים לחזור? ו. כמה זמן צריך להקדיש לזה כל יום? ז. אני מאזור הקריות. אם אתה מכיר מורה טוב באמת אשמח לשמוע על כך. יותר מדי שאלות?

anna_sh

New member
עוד שאלה קטנה

מצאתי שני ספריםש כותרתם דומה. אחד - "ספר היוגה השלם"- ספר עם כריכה אפורה של סוואמי וישנו דיווננדה והשני - "ספר היוגה המדריך השלם" של מרכז שיבננדה ליוגה (עם תמונות של אסאנות על הכריכה). לאיזה מהם התכוונת?

יוגי בר

New member
טובים השניים מן האחד

הראשון: ספר היוגה השלם: זה התנ"ך של היוגה. מאסטר פיס של אחד מגדולי המאסטרים בעולם. תתחילי איתו. השני ספר מאת תלמידיו ובהנחיית המאסטר. יוסיף לך זוית נוספת. שני הספרים הללו עונים בפרוטרוט על כל השאלות ששאלת ועל שאלות נוספות שלבטח תרצי לשאול. ויהיו עוד כאלה. תאמיני לי. אל תשכחי. בעקרון יוגה לא לומדים מספרים. אל תוותרי אל מורה. בברכה ובהצלחה יוגי בר

יוגי בר

New member
את יוגית מהירה

ולעבודה: 1. אל תעשי עמידת ראש לבד. את לא צריכה. לחילופין, נסי לתרגל את העמידה ליד משולש המפגש של שני קירות בבית. הידיים ננעלות ולא זזות וזה עשוי להקל עליך ללמוד את התנוחה. ומאחר שכבר הזכרת את נושא שיווי המשקל אז עמידת הראש- השירשהאסנה היא תנוחת שיווי משקל. 2. בהתחלה עזבי את הארבה. אל דאגה, תגיעי אליו בהמשך. 3. החימום- כולל ברכה לשמש. באורגינאל עושים אותו 108 פעמים. אחלה חימום שבעולם. את תשתדלי לעשות אותו כמה שיותר. 4. כמה להשאר בתנוחות? בעקרון כמה שיותר. במקרה שלך תתחילי בדקה אחת לכל תנוחה ולאט לאט ואחרי שאת מרגישה יציבה ונינוחה בתנוחה תעלי ותעברי ל-2 דקות. תשארי כך כמה חודשים טובים. 5. עזבי את החזרות. נסי לבצע קודם כל את התנוחות בצורה מדויייקת ומושלמת. 6. כמה זמן? שאלה קשה. שיעור בכיתה לוקח בממוצע כשעתיים. תתחילי בחצי שעה ומשם תעלי הלאה. 7. מורה מאיזור הקריות: לב אינגבר מקריית טבעון 9931329-04 8. אין אף פעם הרבה שאלות בהצלחה יוגי בר

anna_sh

New member
תודה על התשובות

אני אתקשר למורה (למרות שקרית טבעון לא כל כל קשורה לקריות) אבל יכול להיות שהוא מלמד בקריות. חוץ מזה ביררתי ומצאתי עוד כמה מורים. כמו כן שכנעתי כמה מחברותי לבוא איתי. מי יודע, אולי בסוף אני אמצא את עצמי?!

krishna1

New member
אסנות

אני מאוד ממליץ על הספר של סוומי וושנו דבננדה ספר היוגה השלם יש הרבה יותר מאסנות.

למעלה