שלום ילד חורף, שמעתי לעצתך

שלום ילד חורף, שמעתי לעצתך

ובאתי לבקר בפורום שלך. נרשמתי לפסיכומטרי בפברואר, אבל אני לא עושה קורס, עשיתי במועד אוקטובר קורס קידום אבל לא ניגשתי לבחינה וקיבלתי רגליים קרות. הפעם אמרתי שאני לא לבזבז כסף סתם על קורס וללמוד לבד. חברה שלי שלמדה ביואל גבע נתנה לי את הספרים שלה. אבל בכמותי אני ממש על הפנים, זה מאד קשה לי. מה אתה יכול לייעץ לי? מאיפה להתחיל ללמוד? שלך רוית

פוזנא

New member
הי נוגה..

הפרק הכמותי כולל נושאים שונים אשר החומר בו הם עוסקים הוא ברמת 3 יחידות. אבל כדי להצליח לפתור שאלות בכמותי יש צורך ב - "ראייה מרחבית של הבעיה". ראייה מרחבית של הבעיה נובעת מכמה דברים (ממוינים לפי סדר חשיבות): 1. הבנת הנקרא. 2. קריאה נכונה של השאלה (לא למהר !) 3. בנייה נכונה של תהליך פתרון והגעה לפתרון. 4. ידיעת החומר. שמתי את "ידיעת החומר" בסעיף האחרון מכיוון שאני מניח שכאשר את מסתכלת על הפתרון בספר או על פתרון של מדריך את אומרת - "וואלה, איך לא חשבתי על זה...", משמע, מהפתרון לא כתוב ביפנית. הפתרון ברור. רק הדרך לפיתרון היא היא הבעייתית. במידה וגם את הפתרון את לא מבינה - אז כנראה באמת חסר לך החומר התיאורטי. אז מה עושים ? אם אכן הבעייה היא בחומר היבש - אז צריך להשלים את הפערים ולהתחיל ללמוד. אם החומר ברור אבל הדרך לפיתרון בעייתית - אז ניתן לעשות כמה דברים : 1. לדרג את נושאי הפרק הכמותי לפי רמת קושי (גיאומטריה, הסתברות, אלגברה, אחוזים וכו´). בבחינה האמיתית או מבחנים שתעשי בבית יש לפתור את השאלות לפי אותו הסדר שקבעת - מהקל לקשה. 2. לקרוא לאט לאט את השאלות ולאסוף נתונים (בכתיבה ולא בראש !!) על כל מילה שאת קוראת. 3. ויש עוד הרבה דרכים - אבל אני לא מגלה הכל פה (אני מתפרנס מזה...). 4. להגדיל את היתרון שלך בפרקים אחרים !! בהצלחה... פוזנא.

למעלה