שלום יעל אני מעונינת

שלום יעל אני מעונינת

להשתמש בשפת הטף תקשורת דו צדדית בין ההורה לתינוק באמצעות סימנים התינוקת שלי היא בת 9 חודשים אני יודעת שיש לה מוטריקה עדינה היא מצליחה להרים דברים דקים שטוחים וכדומה. אך אני עדיין מעונינת במשחקים שמפתחים מוטוריקה עדינה. תודה על תשומת הלב יערית

יעל כץ

New member
מוטוריקה עדינה - גיל 9 חודשים

שלום יערית, כשאומרים 'מוטוריקה עדינה' מתכוונים לשרירים העדינים שיש לנו בגוף, כף היד ואצבעות הידיים, שרירי העיניים ושרירי הפה. אנחנו מדברים על שרירים שמתפתחים מהלידה. את מתארת שהבת שלך רכשה את היכולת להפריד אצבעות ולהשתמש באחיזת צבת (האגודל והאצבע המורה), וזו אכן אבן דרך בהתפתחות השליטה של מוטוריקה עדינה. עכשיו המשימות הן לשכלל את אחיזת הצבת ואת הפרדת האצבעות, לחזק את קבוצות השרירים השונים שיש בכף היד ובאצבעות. בגיל הזה, למשל, לתת לה צעצועים שמצריכים הפעלה מגוונת של האצבעות. צעצוע שנועד בדיוק בשביל זה הוא - האקטיביטי סנטר של טייני לאב (הצד הירוק). יש שם פעילויות שמיועדות לשכלול אחיזת הצבת, שימוש מגוון באצבעות ועוד. באופן כללי, פעלולונים שונים שמצריכים ממנה לדחוף, ללחוץ, למשוך, להשתמש באצבעות בדרכים שונות - טובות מאד לגיל הזה. לגבי שפת הסימנים - אני יודעת שיש בארץ מישהי שהביאה את זה לארץ ועורכת סדנאות בנושא. נדמה לי שהיא נמצאת בגבעתיים. נסי למצוא אותה דרך מנועי החיפוש השונים.

יערית שלום יש לשפת אם אתר וכתובתו

www.sfatm.com . הם עושים סדנאות במקומות שונים בארץ ואולי אף בעיר מגורייך. תיכנסי לאתר שציינתי למעלה וצרי קשר עם ליבי כץ משיח מפתחת השיטה ותקבלי מידע בנוגע לסדנאות ולקורסים שלהם . יש עוד שיטה דומה שנקראת שפת טף את דף הבית ניתן למצוא באתר של דולה . תיכנסי לשניהם ותראי מה יותר מתאים לך . בהצלחה אמאשל יובלי

שלום אמא של יובלי

אני יודעת שזה לא המקום לדון בנושא אבל חשוב לי לציין בשבילך ששפת האם שמציגה ליבי כץ היא אינה המקור אלא שפת הטף ואני אומרת זאת לאחר מחקרים רבים שעשיתי בנושא.. שפת הטף היא הפיתוח הישראלי המותאם בדיוק לשפת הסימנים שפותח ע"י שתי החוקרות ד"ר לינדה אקרדלו וד"ר סוזן גודווין שהן המקור . ואני יודעת זאת גם בעקבות שיחה עם נעומי וגם בשל העובדה שהיא מתבססת על הספרים של הד"ר שיצא גם במהדורה בעברית "התינוק החושב""ושפת הסימנים לתינוקות" שניהם שייכים להוצאת ספרים אח. אני מקווה שאת לא מרגישה מותקפת ואני מתנצלת אם אני נשמעת כך אני אישית משתמשת בשפת הסימנים והתינוקת שלי התחילה לסמן פעם ראשונה השבוע. נ.ב אני שמעתי על נושא שפת הסימנים באמצעות הספרים הנ"ל כך שהדעה שלי די אוביקטיבית

יערית שלום איני מרגישה מותקפת כלל

במקרה גם אני מתעניינת בשיטה ואני די עושה את צעדיי הראשונים מבחינת הידע שיש לי לגבי 2 השיטות . כך שהמידע שנתת לי רק הועיל כי אני טרם הספקתי לחקור ולרדת לעומק הדברים. נתתי לך את המידע כפי שנתתי כי לפי מה שכתבת נראה היה שאינך מכירה בכלל את הנושא ושהיית מעוניינת לדעת היכן בכלל ניתן ללמוד את התקשורת הדואלית אז זרקתי לך את 2 השמות כי זה מה שאני מכירה משיטוט במנועי חיפוש בזמן האחרון . מבחינה אינטואיטיבית שפת הטף נראית לי יותר איני יודעת למה אם כי אלך למפגש היכרות בן שעה וחצי בכדי לשמוע גם על שפת אם . אגב, נורא מושך אותי ללמוד את זה כמדריכה אולי אעשה זאת מתישהו בעתיד אחרי שאסיים התחייבויותיי הקודמות (תיזה וקורסים אחרונים במסגרת תואר שני) תודה על ההמלצה על הספרים ארכוש אותם בכדי להבין יותר את נושא התקשורת הדואלית . מעניין אותי לדעת בת כמה הבת שלך ? וכמה זמן את כבר מיישמת את השיטה ? אשמח לשמוע תובנות והתרשמויות שלך כאחת שקראה ספרים בנושא וחקרה לעומק ושמשתמשת כבר הלכה למעשה בשיטה . ביי שרון

לילהטוב אמא של יובל

הבת שלי בת 9 חודשים והתחילה לסמן בגיל 8.5 חודשים כמובן שהסימנים אינם מדוייקים אבל אחראי שלומדים לקראו את הילדים שלנו לומדים גם לקראו את הסימנים שלהם יש צורך אדיר בקשר עין בין ההורה לילד. התחלתי לסמן לטליה שלי בצורה ברורה מגיל 7 חודשים אני משתדלת עכשיו יותר למרבה הצער רק אני מסמנת אין לי שיתוף פעולה מצד המשפחה כלומר סבא /סבתא ובעלי מצליחה לראות את הילדה בעיקר בסופי שבוע כך שהוא ממעט לסמן. אני נרשמתי לקורס המדריכים של שפת הטף אם את לא בטוחה שתעבדי בזה הייתי ממליצה לך ליישם את השיטה על יובל בלבד אני נרשמתי מתוך רצון ללמוד עוד. אני חושבת שכרגע אני רוצה ללמוד על שיטת הפלדנקרייז בן כמה יובל ? רצוי להתחיל לסמן מגיל 4 חודשים אבל זאת על מנת להרגיל אותנו ההורים להשתמש בשפה. זה ממש לא בא לי בטביעות הסימון פעמים רבות אני נזכרת לסמן רק אחראי שאני מסיימת להניק השמח לשוחח איתך ב מסנג'ר [email protected] או במייל עצמו

יערית הי

קודם כול יובלי שלי היא בת וב-12 לחודש מלאה לה שנה . כמו כן גם אני אשמח לשוחח איתך במסנג'ר. היום אכניס את כתובתך לרשימה שלי נ.ב שולחת לך תמונה של יובלי הנסיכה שלי .

למעלה