שלום יעל - כמה שאלות

שוגשוג

New member
שלום יעל - כמה שאלות

הבת שלי בת שנה וחודשיים מפותחת מוטורית גסה ועדינה מאוד סקרנית ופעילה. אני שמה לב שבזמן האחרון היא מעסיקה את עצמה לטווח מאוד קצר ואני מחפשת צעצועים שיכולים להעסיקה לאורך זמן שיאתגרו אותה. דבר שני - היא מאוד את ה"תפילילה" ומעשה בחמישה בלונים , רכשתי עוד מספר ספרים והיא לא מוכנה שאני אקרא לה היא יושבת ומיד לאחר שניות היא יורד מהספה ומביאה לי את התפילילה .האם ניתן לעשות משהו בקשר לזה או שפשוט להניח לה תודה

יעל כץ

New member
בת שנה וחודשיים

שלום, לגבי ספרים: ההתמקדות בספר ספציפי והרצון לשמוע רק אותו שוב ושוב - זהו דפוס שמאד מאפיין ילדים. שהרי עליהם ל'עכל' הרבה מאד פרטים ורבדים שקיימים בספר: את הרובד החזותי - התמונות, האיורים, והן את הרובד המילולי - המילים, השפה, התוכן... לכן רק כשהגיעו למיצוי מבחינתם - הם מוכנים לעזוב אותו ולעבור לספר אחר. לכן, אני ממליצה לך לכבד את הבחירות שלה ולזרום איתה. עם זאת, כדאי מדי פעם להציע לה ספר אחר, וכשהיא תהיה מוכנה - היא תסכים להקשיב. לגבי צעצועים - נכון, בגיל הזה כשהילדים הופכים ניידים, ובמיוחד כשהם מתחילים ללכת - אנו רואים עלייה בפעלתנות הפיזית שלהם, וזה בא לעתים על חשבון היכולת/הרצון שלהם להתרכז במשחק ספציפי. בוודאי שלא כאשר הם לבד. לכן, כדאי להוריד את הציפיות ממנה בתקופה הקרובה. מאידך, לעתים כאשר יושבים ומשחקים איתם, ומגוונים את המשחק - הם מסוגלים לשחק זמן ארוך יותר. צעצועים כמו - התאמת צורות, השחלת טבעות על מוט, חיות קופצות, מבוך חרוזים, מיכלים שמכניסים ומוציאים אליהם קוביות/כדורים - כל אלה צעצועים מאד מתאימים לגיל. אורך המשחק, כאמור, תלוי גם בדרך שאת מציגה את המשחקים.

למעלה