שלום, יש חדש בתחום ?

חירשאחד

New member
שלום, יש חדש בתחום ?

אתם בטח תועים למה בדיוק אני מתכוון, אז ככה, אני עצמי חירש באוזן אחת וכבד שמיעה באוזן שנייה אז אני מרכיב מכשיר שמיעה באוזן החלשלושה. זאת פעם ראשונה שלי בפורום ואני דיי שמח שהוא קיים, אני לא חושב שאני אבקר פה הרבה בפורום, אולי מידי פעם כדי לספר לכם על הבעיות, חוויות, התגלויות וכ"ו שעברו עליי בתור חירש וחצי.... מה שמעניין אותי כרגע (ואני המון המון זמן לא שאלתי) זה האם קיים טיפול או מחקר רפואי עדכני בנוגע לרפואת אוזניים? אני מתכוון יותר בכיוון של טיפול שיוכל ל"תקן" את האוזן שלי ושאני אשמע ללא עזר, כמו הטיפול בלייזר להורדת משקפיים.. אני מתעניין מאוד במדע הגנטיקה, לפי מה שהבנתי יש אפשרות שבעתיד יוכלו לשנות ולתקן חלק מה-DNA שלנו, הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה) אדם חירש הוא אדם אשר עצבי האוזן שלו פגומים או חסרים ושינוי גנטי מתאים יוכל לשנות\לייצור עצבים חדשים ובכך לגרום לאדם חירש לשמוע שוב. יש לכם מה להוסיף ?

הממ...

אכן... אבל לא כזה טיפול- מחירש לשומע! אבל אפשרי לשפר יותר את השמיעה... אתה שמעת אי פעם- ניתוח להשתלת שתל? זה עוזר לאדם לשמוע טוב יותר ועם מכשיר שמיעה מיוחדת... אבל יש כמה שזה לא הצליחו להם... המזל... אתי לנקרי

חירשאחד

New member
ועוד איך שמעתי... מי לא שמע ???

ניתוח שתל קוקליארי מתאים אך רק לחירשים לגמרי - שלא שומעים כלום !!! - וגם אלה צריכים לשקול אם הם רוצים לשמוע בעזרת עזר חיצוני בגודל של טנק !... הרי ידוע שכדי להפעיל את השתל שבפנים צריך מכשיר טנקי. הבהרתי במפורש "טיפול שיוכל ל"תקן" את האוזן שלי ושאני אשמע ללא עזר", את לא חושבת שטיפול כלשהוא יוכל אי פעם להפוך חירש לשומע ?

moran f

New member
זה מאוד תלוי בסיבה

חירשות לא בהכרח נובעת מסיבה גנטית והיא גם לא בהכרח בעיה עצבית. בכל בעיה צריך לטפל בצורה מתאימה.

חירשאחד

New member
אני חושב שהגבול האחרון הוא ....

הגנטיקה, זאת היא התשובה והפתרון לכל מה שמתרחש בגופנו. אם כוונתך לאדם שמתוך טראומה כלשהיא שהוא עבר פתאום התחרש אז שהרי המוח ספג הרבה מהטראומה ומפה ושם כמה תאים נשרפו - ניתן לתיקון גנטי - אני לא מומחה אבל זה מה שהבנתי וזה מה שנשמע לי הגיוני.

המרחפת

New member
אם זה בעקבות טראומה

צריך קודם כל לטפל בטראומה ולא בסימפטומים שלה. טיפול בבעיה הגדולה יוביל לשחרור הבעיות הנלוות.

moran f

New member
לא בהכרח

הגנטיקה היא הבסיס, אבל הסביבה יכולה לשנות הרבה. לא דיברתי על טראומה. דיברתי יותר על כך שחלק מליקויי השמיעה עלולים להגרם כתוצאה מעיוות מבני של עצמות האוזן. אני לא יודעת מספיק כדי להגיד כמה או מה הסיבות שגורמות לכך וכו', אבל זה קיים. במקרה הזה טיפול גנטי לא בהכרח יעזור.

חירשאחד

New member
כנסו, תראו מה מצאתי באתר ידען ...

תראו מה קלטתי באחד המאמרים באתר הידען: "החוקרים, שסיננו את החומר הגנטי באמצעות מנועי חיפוש ממוחשבים, גילו יותר מ-40 גנים שגורמים למחלות, שלא היו ידועים עד כה. גנים אלה גורמים לסוגים שונים של אפילפסיה, חירשות, עיוורון צבעים וניוון שרירים. מאות גנים אחרים צפויים להתגלות בשנים הקרובות, וגילוים יאיץ את פיתוחן של תרופות חדשות ובדיקות אבחון."

למעלה