שלום! יש כאן חובבי היסטוריה קלאסית?

שלום! יש כאן חובבי היסטוריה קלאסית?

אהל´ן לכולם, תתחדשו על הפורום. באמת הגיע הזמן לפורום היסטוריה. טוב,אז אני אציג את עצמי הצגה קצרה: שמי דויד,ואני חובב היסטוריה כללית והיסטוריה קלאסית של יוון ורומא. אתחיל ללמוד היסטוריה ולימודים קלאסים באונ´ העברית בשנה"ל הקרובה. אני רואה שכרגע אין הודעות על היסטוריה קלאסית,אז בינתיים אין לי על מה להגיב...
ומה איתכם? האם יש בינכם סטודנטים להיסטוריה?

לוו

New member
אני סטודנט להיסטוריה

אבל עכשיו בעיקר היסטוריה של ארה"ב בקיא בזה ? -ותאמין לי זה כייף אגב יש הרבה אתרים בעברית באינטרנט על היסטוריה קלאסית של יוון ורומא אם אתה מעונין בזה אני יכול לשלוח לך לינקים ביי בנתיים

היי לוו

אהל´ן לוו, היסטוריה אמריקנית לא כל כך מעניינת אותי.היסטוריה של אמריקה הלטינית כן. אני במיוחד מתעניין בהיסטוריה של רומא,ובתקופת ביזאנטיון. אני עכשיו בעיצומו של הספר "סקיפיו אפריקאנוס-גדול יותר מנפוליאון",מאת ב.ה. לידל-הארט. בכלל,אני מעדיף לקרוא ספרים ולא לקרוא מידע באתרי אינטרנט,כי זה לא כל כך נוח לי.כנראה שהריח של הנייר עדיין עושה לי משהו. איפה אתה לומד היסטוריה? ספר קצת על הלימודים,אם הם קשים או לא,על המרצים,על חיי החברה שלך בתור סטודנט להיסטוריה,וכו´. שמעתי,שבחוג להיסטוריה קוראים ה-מ-ו-ן!!! יש בכלל זמן לחיות חיים נורמאלים בחוג להיסטוריה? נ.ב הדבר היחיד שמעניין אותי בהיסטוריה אמריקנית,זה אלוויס פרסלי.... זה נחשב?
ביי בינתיים, סקיפיו

לוו

New member
אתאיסט

זה לא פה המקום המקום המתאים לזה הוא פורום יוצא בשאלה אני לדעתי חושב שאשתו מותרת אגב ראיתי פעם הרבי מליובאוויטש ! סליחה על הודעה הזה

פראזניק

New member
אתאיסט, הרבי הוא חלק מההיסטוריה...

מההיסטוריה!!!
לא מתכוון לזלזל בו ח"ו, אלא במשוגעים למיניהם...

לוו

New member
תגובה לסקיפיו

אני לומד בארה"ב-ניו יורק מרוצה מאוד מהלימודים -כי זה תחביב שלי אגב למה אתה מעונין ב-אלוויס פרסלי ? הוא היה מהגדולים בתרבות של ארה"ב יש כמה קונספירציות על הנ"ל אבל זה נושא אחר אקווה לראותך כל היום ולפטפט בהיסטוריה

תגובה ללוו

לומד בניו יורק? יפה,כל הכבוד... אגב,אתה מכיר פורום ההיסטוריה של "יוניפורום"? יש שם אחד שמשוגע על היסטוריה אמריקאנית. אתה יכול להתכתב איתו,ותאמין לי,לא תשתעמם. למה אני מעריץ את אלוויס? לא יודע.כנראה משהו בגנטיקה המשפחתית.

לי יש תואר בהיסטוריה

אני עכשיו לומד לתואר שני (לא בהיסטוריה) אבל את התואר הראשון עשיתי באוניברסיטה העברית בחוג להיסטוריה כללית ואשורולוגיה. מאיר

למאיר

מאיר,ספר קצת על מבנה הלימודים,על המרצים,האם נהנית בלימודים,אם היה לך קשה,וכו´... אגב,חבר שלי,שאצלו רשמתי את ההודעות הקודמות שלי,המכונה TUTA נח המון, לומד ארכיאולוגיה ולימודי המזרח הקרוב הקדום. אשורולוגיה כלולה בלימודי המזרח הקרוב הקדום,לא??

לימודים

אתה צריך להיות יותר ספציפי יש הרבה מרצים חלקם טובים יותר וחלקם פחות. אני אהבתי את משה צימרמן ואת דוד ויצטום. כעיקרון בשנה הראשונה יש שיעור ותרגיל מכל תקופה (קלאסית, ימי הביניים ומודרנית) בשנה השניה צריך לעשות 3 פרוסים (כלומר עבודות המבוססות על קורס הנלמד לאורך השנה) בשנה ג´ צריך לעשות 2 סמינרים (עבודות קצת יותר ארוכות ומעמיקות על קורסים הנלמדים - ומבחן סיום תואר). אשורולוגיה הוא אומנם חלק מן המזרח הקרוב הקדום שהיא תוכנית משולבת בעולם העתיק של המזרח הקדום, אך ניתן ללמוד אותו כחוג עצמאי. ההשקעה של אדם באוניברסיטה תלויה הרבה בו, ניתן לעבור הכל ב"איזי" כלומר לעשות את המינימום, לא לקרוא את כל המאמרים וכו´, אך האם יש בכך היגיון? הרי מדעי הרוח בכל מקרה הינם רק לטובת הלומד והשכלתו. אם משקיעים - עובדים קשה ואם לא - אז לא. מאיר

sandchicken

New member
יש לך המלצות לקורסים מסויימים?

אינני תלמיד אשורולוגיה (אלא דווקא ביולוגיה), אבל המזרח הקדום די מעניין אותי, האם יש לך המלצות על קורסים מעניינים?

תלוי

אני לא מכיר את השנתון בעל פה. קורסים של וואין הורוביץ הם לרוב טובים. יש קורס על האומנות במסופוטמיה שאומרים שהוא טוב. אם תגיד לי איזה קורסים אתה חושב לקחת (על פי השנתון) אני יכול להגיד לך למה לצפות. בכל מקרה אני לא בטוח כי בשלב זה ניתן להירשם לקורסים בסמסטר זה. מאיר

El Duche

New member
שאלות למצביא המהולל ולמאיר מגוד

1. הייתי רוצה לדעת איך התגבשו היוונים לעם תרבותי ועל ההיסטוריה שלהם בסביבות האלף לפנה"ס. האם זה נכון שבמקור הם היו שודדים נועזים שפשטו על חופי מצרים? אם כן למה מאוחר יותר הם הפסיקו לבזוז את המצרים (במיתולוגיה שלהם לא זכורים התיחסויות למצרים)? 2. האם זה נכון שמקורם של הפלשתים הוא מהיוונים? מה היו היחסים בין הפלשתים למצרים ולמעצמות האחרות דאז? היכן השיגו הפלשתים ברזל (הם הרי התגוררו ליד החוף)? 3. מיהו הסופר היווני שכתב על אטלנטה? איפה אני יכול למצוא התיחסויות הסטוריות לאטלנטה? 4. באלו שנים הפכו הפיניקים לעם מתורבת? האם קרתגו הייתה אחת המושבות שלהם? האם ביו להם עוד מושבות? האם היה להם צבא שכיר או צבא משלהם? האם זה נכון שהיה להם מנהג לצבוע את זקניהם באדום? איך נראה הכתב הפיניקי? האם זה נכון שנמצאו דוגמאות של כתב פיניקי בדרום אמריקה? תודה מראש, אדם שאיית את הכינוי שלו לא נכון

לוו

New member
תגובה

בנוגע כתב פיניקי הנה יש לך לינק לאתר כתבים להורדה למחשב כולל כתב פיניקי- מואבי ועוד http://www.historian.net/files.htm והנה קצת מעוניין על העם הזה http://www.nahariya.muni.il/Htmls_Heb/archeologia.html בנוגע היוונים יש הרבה אתרים על היסטוריה-ותרבותיים אם אתה מעוניין בזה-בכייף

תשובות הידועות לי

1. היוונים הקדמונים כנראה הגיעו מאסיה מתי שהוא באלף הראשון (כנראה בסביבות המאה ה8-9 לפנה"ס. הייתה תרבות קודמת בשם המינואים אשר הושמדה. ההתפתחות הממשית אינה זכורה לי טוב. לא ידוע לי כי הם פשטו על חופי מצרים. יש במיתולוגיה התייחסויות למצרים (אני אברר בדיוק איפה). 2. מקור הפלשתים הוא מ"גויי הים" כנראה הפיניקים אשר היגרו מאזור סוריה- לבנון לכל הים התיכון (במערב נקראו הפונים). היחסים בין הפלשתים למצרים - עד כמה שזכור לי היו קשרי מסחר, אני לא בטוח לאיזה תקופה אתה מתייחס אבל ניתן בטח למצוא התייחסויות לכך בכתבי אל אמרנה. 3. לא יודע 4. כן קרתגו הייתה מושבה פיניקית - כאמור הפונים הם צאצים מערביים של הפיניקים. אני לא יודע מתי הם הפכו ל"מתורבתים" אני לא בטוח מה זה אומר. כעיקרון הכתב הפיניקי דומה לכתב העברי הקדום ויש לנו איזה שהוא קשר לאנשים אלו (לפחות מבחינה לשונית).אין לי מושג לגבי אופי הצבא שלהם או מה הם לבשו. אני לא שמעתי כי יש כתב פיניקי בדרום אמריקה, עד כמה שידוע לי אין פיניקים מחוץ לאזור הים התיכון ולכן לא סביר כי הם הגיעו לאמריקה. אך כאמור כתב הפיניקי דומה לעברית העתיקה (דעץ) ולכתבים אזוריים אחרים. ראה ספרו של נווה על הכתב. מאיר

sandchicken

New member
בקשר לאטלנטיס

"הסופר" היה אפלטון. ולהלן שני קישורים לכתבה שעוסקת באטלנטיס (לכתבה אין ביבליוגרפיה, והיא לא מדעית, אבל אולי היא תעניין אותך).

Cornamenta

New member
שלום!

שלום לסקיפיו ולכולם. אני סטודנטית להיסטוריה כללית והיסטוריה של המזה"ת ונהנית מכל רגע... מקווה להיות כאן הרבה, עד כמה שהלו"ז יאפשר לי. בינתיים אני מחפשת כינוי אחר, עדיפות לכינוי היסטורי. הצעות?

למעלה