שלום. יש כאן מישהו שלומד פסיכולוגיה עם עוד...

מורי!

New member
שלום. יש כאן מישהו שלומד פסיכולוגיה עם עוד...

מקצוע ראשי ומוכן לענות לי על כמה שאלות? אני הולכת ללמוד בשנה הבאה פסיכולוגיה ובלשנות בבר אילן..

מורי!

New member
בעיקרון כן

אחרי הכל, זאת בעיה שלי אם יהיו חפיפות או אם אני אקרוס תחת העומס

opelpopel

New member
טוב אם כך

אז כל הכבוד על הבחירה - בנסיבות אחרות גמני הייתי בוחר בלשנות/לשון כמקצוע משני (בסוף לקחתי מתמטיקה) אבל אצלי זה כמו שאת מבינה לא ראשי-ראשי ובכל מקרה, צריך להכיר את תוכנית הלימודים בבלשנות כדי לנסות לעזור אבל אני אסתכן ואומר שאם את לא מתכוונת לעבוד במהלך התואר + את אוהבת ללמוד ולהשקיע אז לא תהיה לך בעיה

מורי!

New member
ואם רק אחד מהתנאים מתקיים?

אני אצטרך לעבוד בשנה הבאה. אבל בגלל שאין לי נסיון בלימודים גבוהים אני לא יודעת עד כמה צריך את ה"זמן הפנוי" הזה במהלך הסמסטר עצמו? כלומר אם יש לי יומיים פנויים ובכל שאר הימים אני אלמד (באוניברסיטה, לא למידה עצמית) זה משנה אם ביומיים האלו אני אעבוד או שאני אצטרך אותם לחזרה על החומר וכדומה? ויש גם את האופציה של לפצל את שנה א' של אחד מהחוגים, אופציה שכמובן מאריכה את התואר ובגלל זה אני מתלבטת לגביה רבות

chepupu

New member
אל תסתמי לעצמך את כל הימים

יש כל מיני עבודות ותרגילים וכמו כן חומר לקרוא שצריך זמן בשבילם. (לעיתים גם עם בני זוג שצריך להפגש). כמה זמן זה לוקח- זה כבר אינדבידואלי אבל בטוח שתצטרכי מרווחים כלשהם. גם בזמן הסמסטר. תשאירי לך חלונות זמנים שאת יודעת שתוכלי ללמוד בהם את מה שצריך בבית, אחרת את תכנסי עם זה לתוך הלילה ובאסה.

opelpopel

New member
אני מציע לך

לחשוב מכיוון אחר - מה מטרת הלימודים שלך? את רוצה להיות בלשנית או פסיכולוגית? כי יכול להיות שמה שאת צריכה לעשות זה להחליט מה את רוצה באמת לעשות בחיים שלך ונניח שתחליטי להיות בלשנית (אחלה של החלטה...כמו גם ההחלטה להיות פסיכולוגית...) אז תקחי פסיכולוגיה כמשני אבל במצבך הנוכחי, תראי - אני עובד בחצי משרה אבל המשני שלי די דליל אם את חילונית אז אולי עוד איכשהו תוכלי להסתדר - ללמוד בסופי שבוע וחגים אבל במקומך הייתי שוקל ברצינות להאריך את התואר בסמסטר או אפילו בשנה כי המציאות היא שצריך לעבוד מה לעשות לפי דעתי אל תנסי לדחוס הכל (כולל עבודה) בשלוש שנים כי אם את ממילא עובדת אז אין לך מה למהר

מורי!

New member
קודם כל תודה על העזרה

זה נחמד מצידכם. ההחלטה אם להיות בלשנית או פסיכולוגית היא לא באמת על הפרק, מה גם שיש את אופציית המחקר ובה השילוב של בלשנות ופסיכולוגיה תורם מאוד (לעניות דעתי). אני כן חילונית ובאמת בונה על סופי השבוע בתור זמן לימוד אבל בכל מקרה האופציה של הארכת התואר אט אט נראית כמו האופציה הנכונה. הבעיה היא שאני צריכה שמישהו יעזור לי להחליט אילו קורסים לדחות ואילו להשאיר ? יש למחלקות יועצים או משהו דומה? (אגב, אני אאריך רק בבלשנות. את פסיכולוגיה אני אעשה ביי דה בוק) תודה לכם!

opelpopel

New member
יש שם יועצים שיעזרו לך אבל...

אין כמו לשאול סטודנטים שלומדים בלשנות בשנה מתקדמת, גם אם הם לא עושים מסלול דו-ראשי כמוך

opelpopel

New member
זו לא בעיה

כל מה שאת צריכה לעשות זה לבוא לבר אילן באמצע השבוע, להסתובב במחלקה ללימודי לשון ולשאול סטודנטים משוטטים מה הם לומדים ואז יהיה לך מזל ולפחות שניים לומדים בלשנות ויאללה מכבי

מורי!

New member
צריך מזל בשביל...

למצוא שניים מתוך שלושת תלמידי הבלשנות ;) סתם, תודה רבה לכם... ובהצלחה במבחנים.

למעלה