שלום יש לי בעיה, אודה לעזרתכם.

oriki886

New member
שלום יש לי בעיה, אודה לעזרתכם.

שלום,
מצטער שזה יצא ארוך, חייב להבהיר את הבעיה.
אני בן 29, שיררתי בסדיר בבסיס סגור באחד ממקצועות הקשר.
במילואים אני מוצב בפלוגת קשר פעילה בעלת ייעוד קדמי השייכת ליחידת הסדיר שלי.
עד גיל 25 בערך הייתי מגיע למילואים בכל פעם שהיו.
מאז, התחילו אצלי בעיות נפשיות שלא ארחיב עליהן (לא השתגעתי או משהו כזה), והרגשתי שכבר שאני לא מסוגל להגיע יותר ולשרת ביחידה הזאת וגם לא בתפקיד הזה.
לפני כשנה וחצי, אחרי ששלחתי למשרד קישור מסמכים, קבעו לי תור לקבן והייתי אצלו והוא המליץ על פרופיל 45 וגיוס רק לאחר אישור מפסיכיאטר אזרחי.
לאחר מכן נקבעה לי וועדה רפואית. בתקופה בין הקב"ן לוועדה הייתי בלחץ מטורף ובמצב קשה ולא ידעתי מה לעשות, וגם כל העניין של הפרופיל הזה והדימוי העצמי בעקבותיו לא עשו לי טוב, ובנוסף לחץ ועצות מקרב בני משפחתי שלא ידעו עד אז על המצב ובתוספת קושי בקבלת החלטות לא הגעתי לוועדה הרפואית. כלומר כרגע נשארתי עם פרופיל שיכול לשרת ביחידה קדמית (מעל 64).
הודעתי לועדה הרפואית ולקצינה שאני לא מגיע (בידיוק התחלפו קצינות,וזאת שעזבה לא הסכימה ואמרה שאני לא יכול סתם לא להגיע, אבל היא כבר הייתה ממש בחפיפה של החדשה אז איכשהו זה עבר, והחדשה אמרה לי :" אתה יודע שכרגע תחזור למצבה כרגיל"? אמרתי לה שבסדר. ).
בקיצור, חשבתי שיהיה בסדר, זה יעבור ואני יחזור. לפני כשנה קיבלתי צו לאימון ואחרי שבוע שלחו לי ביטול (לא התייחסתי יותר מידי), לאחר מכן, לפני כ7 חודשים בידיוק לפני "צוק איתן" קיבלתי עוד צו שהפעם לא בוטל, הרגשתי לא כל כך טוב עם זה אבל איכשהו אמרתי שאלך (לא הייתי 4 שנים במילואים בעקבות כל הנושא, בזמן שהיו מילואים כנראה), בקיצור שבוע לפני המילואים התקשרו ואמרו שזה מבוטל (לא שאלתי למה,אך כנראה בגלל צוק איתן). בזמן האחרון אני מרגיש שוב שאני לא מסוגל לתפקד חס וחלילה בשעת הצורך ביחידה הזאת ואם יקרה אירוע חירום זה יהיה מצב בעייתי. זה הציק לי הרבה זמן, בסוף למרות שלא היה בא לי להתעסק בכל המצב הזה התקשרתי לקצינת קישור ואמרתי לה את הבעיות שלי, שאני מרגיש שחס וחלילה במצב מסויים אני לא אוכל לתפקד. היא אמרה לי שהיא זוכרת את המקרה שלי, ושכרגע אני נמצא בפלוגת "בלתי נקראים" או משהו דומה (לא יודע למה, כי אז היא אמרה לי שתחזור לשירות רגיל ) ושהיחידה הייתה בצוק איתן ולא נקראתי (למרות שאני לא יודע אז למה קיבלתי צווים לפני זה- היא אמרה שאולי זה טעות) וכרגע המ"פ מכיר את הסיפור (אני בכלל לא מכיר אותו, המפקדים בפלוגה הם אנשי קבע מהיחידה הסדירה שבערך כל שנתיים מתחלפים, אין לידיעתי מפקד במילואים קבוע) ואפילו אין לי חשק לדבר איתו. אני מרגיש שאני לא יכול להיות במצב של חוסר וודאות אם יחליטו לקרוא לי או שלא, או שזה יפול בין הכסאות לפי החלטת מפקד שיתחלף כל שנתיים ועדיף להסדיר את זה איכשהו.
אפשר ייעוץ מה אפשר לעשות במצב הזה?
אמרתי לה שאני מעדיף לא להוריד פרופיל, אלא אולי לעבור יחידה, אולי למפקדת החטיבה או ליחידה עורפית, למרות שאני לא ידוע אם זה אפשרי בכלל במיוחד בגלל הפרופיל וגם בגלל כביכול המקצוע שיש לי (שאני גם לא מבין ממנו כלום).היא אמרה שאולי בכלל יחליטו בכלל להעביר אותי ליחידה אחרת, האם ייתכן שיעבירו אותי ליחידה אחרת בעלת ייעוד קדמי? שבמצב הזה זאת אפשרות אפילו עוד יותר גרועה בשבילי ומצבי בעצם הורע. ומה עם התפקיד עצמו?
אם לא תהיה ברירה, כנראה שלצערי אני כן אצטרך למצות את אפשרות הפרופיל.
אם זה יהיה אכן המצב, האם אפשר ללכת ישר לוועדה הרפואית או שוב לקב"ן? כבר לא בא לי להתעסק בכל המצב הזה וזה ממש לא עושה לי טוב.
תודה רבה!

מחפצה

New member
ועדה רפואית לחיילי מילואים

שלום אוריקי
קצת תמצתי את הסיפור:
1. אני בן 29, ואני מוצב במילואים בפלוגת קשר פעילה בעלת ייעוד קדמי.
2. מזה ארבע שנים, אני סובל מבעיות נפשיות שבשלהן אינני מסוגל לשרת ביחידה אליה הוצבתי.
הקב"ן שבדק אותי לפני כשנה וחצי, המליץ על הורדת פרופיל ל 45 וכן שאגויס לשירות מילואים רק לאחר הצגת אישור מפסיכיאטר אזרחי.
למרות שנקבעה לי וועדה רפואית על ידי הקב"ן, לא הגעתי לוועדה כאמור.
לכן, כרגע נשארתי עם פרופיל כפי שהיה לי (של מעל 64) ועקרונית ניתן לקרוא לי למילואים ללא מגבלות.
3. אני מעדיף להימנע ממצב שבו יקראו לי למילואים בהם לא אוכל לתפקד ומעדיף להסדיר את הנושא.
4. אני מעדיף לא להוריד פרופיל, אלא אולי לעבור יחידה, אולי למפקדת החטיבה או ליחידה עורפית.

הנה מה שאפשר לעשות:
ניתן לפנות לוועדה רפואית למילואים ולמלא הטופס
הנה הקישור
http://www.refua.atal.idf.il/1468-he/Refuah.aspx

פירוט תהליך הוועדה הרפואית - מידע לחייל המילואים

1. מתפיסה כוללת של ייעול וקיצור משך הטיפול באיש המילואים, מתבצע כיום תהליך עדכון הפרופיל הרפואי באמצעות משרד קישור הנמצא בוועדות הרפואיות בפיקוד מרכז (וע"ר ישיר).
2. בתהליך החדש פונה חייל המילואים ישירות לוועדה הרפואית ללא "תיווך" קצינת הקישור כנהוג בעבר.
3. אופן הגשת בקשה:
* אם הנך סבור כי מצב בריאותך השתנה בצורה המצריכה שינוי בכושר הבריאותי שלך ("פרופיל"):
עליך למלא טופס זה ולשולחו בדואר רשום לכתובת וע"ר מרכז, ד"צ: 03528 (לציין על המעטפה "עבור וע"ר ישיר מרפ"א 8282 ") או בפקס למספר 03-9577959, יש לוודא הגעת הפקס במספר הטלפון9195/8 03-957-
4. לטופס יש לצרף העתק של כל המסמכים הרפואיים המעידים על בעייתך הרפואית.
כמו כן, יש לבקש תמצית מידע רפואי עדכנית על בעייתך הרפואית מהרופא המטפל הרלוונטי לבעיה המדווחת, ולצרפו לטופס הבקשה.
אין לשלוח בדואר מסמכים מקוריים!

בקשתך תועבר לרופא ממיין בוועדה הרפואית, אשר יחליט על אחת מדרכי הפעולה שלהלן:
א. זימונך לוועדה רפואית - במקרה זה, ישלח לביתך מכתב עם תאריך שנקבע להתייצבותך לביצוע וע"ר, וכן צו התייצבות בתוקף ליום זה.
ב. הפנייתך לקבלת מידע רפואי נוסף מהמוסד הרפואי המטפל -
במקרה זה, המסמכים הרפואיים אשר שלחת אינם מספקים תיעוד הולם למצבך הרפואי, ועליך להשלים את המסמכים הנדרשים לפי בקשת הרופא הממיין.
ג. הודעה כי לנוכח החומר הרפואי שהגשת אין מקום להעמידך בפני וועדה רפואית.

5. במהלך כל תהליך הוע"ר תעודכן באופן שוטף באמצעות הדואר וטלפון.
6. בעת התייצבותך לוועדה רפואית:
אם החליט הרופא הממיין על התאמתך לוע"ר, בהתייצבותך, עליך לוודא הבאת המסמכים הבאים:
א. כל המסמכים הרפואיים המקוריים אותם שלחת כהעתק ועל פיהם זומנת לוועדה.
ב. תעודה מזהה (תעודת מילואים/ תעודת זהות/ רישיון נהיגה/ דרכון/ כל תעודה נושאת תמונה
רשמית אחרת של מדינת ישראל).
ג. צו הקריאה אותו קיבלת לאותו יום הוע"ר .
מודגש, כי באם לא תצטייד במסמכים הללו ביום הוועדה, לא תתקבל לוועדה הרפואית.

חשוב!
תהליך הוועדה הרפואית הוא תהליך אשר אינו תלוי בשירות מילואים קיים או עתידי אלא תהליך נפרד לחלוטין ובלתי תלוי.
לכן, לידיעתך, כי ייתכן ובמהלך התהליך תזומן על ידי יחידתך לשירות מילואים באופן שוטף, אליו חלה עליך החובה להתייצב.
באם לדעתך בעייתך הרפואית מונעת/ מגבילה את שירותך במילואים, עליך להיבדק ביום הגיוס על ידי רופא יחידתך אשר יחליט בעניינך לגבי השמ"פ הספציפי.
באם לאחר ביצוע הוועדה הרפואית ייקבע לך פרופיל המגביל את שירותך במילואים, תשובץ ביחידת מילואים בהתאם לפרופיל שנקבע.

טלפון בוועדה הרפואית : 03-9579195/8 פקס: 03-9577959

תרגום לשפה פחות צבאית:
למעשה ככל שתגיש טופס בקשה ומסמכים רפואיים ברורים ומפורטים
שמדגישים שהבעיה הרפואית אינה מאפשרת תפקוד במהלך המילואים להם אתה משובץ
יקל על הרופא/ה להעביר ההחלטה הלאה לוועדה הרפואית

בוועדה הרפואית ידונו במקרה שלך הרופאים שמוסמכים להחליט כיצד לנהוג
גם כאן חשוב להיערך נכון עם מסמכים שמגבים את האבחנה שלך ומפרטים את ההשפעה של הבעיה הרפואית על התפקוד
ייתכן שהועדה הרפואית תקבע שתקבל פטור ממילואים
אבל גם ייתכנו החלטות ביניים
כמו שירות עם מגבלות
למשל מגבלה על המרחק של היחידה מהבית
או מגבלה על שירות שיאפשר חזרה מדי יום הביתה
יתכן שיאשרו פטור מוגבל מבחינת תקופת הפטור (למשל לשנה-שנתיים) שלאחריו שוב ייבדק מצבך בתקווה שישתפר כמובן.

לפי מה שקראתי הבנתי שמשתדלים להתחשב בבקשות המילאומניק
ואם ניתן וצריך כוח אדם, יענו לבקשותיך שלא להוריד פרופיל, אלא אולי לעבור יחידה, אולי למפקדת החטיבה או ליחידה עורפית

בכל מקרה, מומלץ שהבקשה תיערך נכון ותציג את מצבך הרפואי והמגבלות שנובעות ממנו
שאינן מאפשרות שירות ביחידה הנוכחית
אך תדגיש את רצונך לתרום ולשרת במפקדת החטיבה או ביחידה עורפית אחרת.
אתה יכול להשתמש בתמצות שלי בתור בסיס ולהרחיב על המגבלות הנובעות מהמצב הרפואי

גם החלטת הועדה אינה סופית
ובמידה ויש צורך אפשר לערער עליה.

כדי לברר מתי התור שלך לועדה/ לקב"ן
ניתן להתקשר למוקד של הועדה הרפואית לחיילי מילואים ששייך לחיל הרפואה– 03-9579195/8
אני מעריכה שהפגישה עם הקב"ן תהיה דרכם

מאחלת לך בריאות והצלחה בשיבוץ שתבקש

oriki886

New member
תגובה

תודה על התשובה, רשמת לי פה הרבה מידע שחלקו אינו רלוונטי וחלקו אני כבר יודע.
בנוסף לתשובתך אשאל, האם במצבי יש לי אפשרות לעבור ליחידה אחרת שהיא לא קדמית ולעבור אולי גם למקצוע אחר וכל זאת למרות שיש לי פרופיל שמתאים ליחידה קדמית ומקצוע שרשום לי.
אם אני מבקש לעבור יחידה, איך הולך התהליך ובסמכות מי להחליט? והאם יכול להיות מצב כזה שמעבירים אותי מיחידה קדמית ליחידה קדמית אחרת (כיוון שהנתונים שלי מתאימים, להזכירך: הייתה לי המלצה להורדת פרופיל אך לא הלכתי לוועדה הרפואית) ואז יוצא מצב עוד יותר גרוע מבחינתי. אם מוציאים אותי מיחידה מסויימת אני מניח שבצבא לא שואלים אותי לאן להעביר אותי, אולי שאולי כן. אז האם אני מסתכן פה ואולי עדיף כבר להוריד פרופיל?
תודה רבה

oriki886

New member
אושי, אודה גם להמלצתך בעניין

כמו כן, דיברתי היום שוב עם הקצינת קישור, היא אמרה לי שכרגע אני נמצא בפלוגה שנקראת ״בלתי מתאמים/נקראים״ ששם החליט המפקד לשים אותי. העניין הוא שכמובן ברגע שהמפקד רוצה הוא יכול להחזיר אותי או כאשר הוא מתחלף, ואצלי ביחידה זה קורה מדי שנתיים כי המפקד הוא איש קבע. אני לא מעוניין להישאר במצב כזה של חוסר וודאות ומעוניין לעבור ליחידה עורפית ולעשות שם מילואים ( בלי להוריד פרופיל- כרגע הפרופיל שלי הוא 97) והקצינה אמרה לי שאם המפקד יאשר לי את המעבר לאחר שאדבר איתו, אז אני צריך למצוא לי יחידה שתסכים לקלוט אותי. ממש לא הבנתי למה אני צריך למצוא יחידה כזאת ומאיפה בכלל אני עושה את זה.. היא אמרה לי שמיצוי זה רק ללוחמים, ואני בתפקיד בחיל הקשר בפלחיק של חטיבה. מה אפשר לעשות במצב זה והאם אפשר לעבור ליחידה עורפית כשיש לי פרופיל קדמי? בנוסף, למרות שאין לי מושג איך, אני מוצא יחידה עורפית שתרצה לקלוט אותי ( לדוגמא דרך חבר) אך בכלל היא לא קשורה לחיל קשר ואין לה תקנים למקצוע שלי, אך הם רק רוצים עוד חיילים שיעשו תפקיד מסויים אחר, האם אפשר לעבור ליחידה כזאת? אודה מאוד לעזרה במצב הזה, חייב להתקדם ממנו איכשהו. ואיפה טופס 55 בכל העניין הזה? תודה רבה

למעלה