שלום.......יש לי בעיה

שלום.......יש לי בעיה

כבר המון שנים יש לי קשיים במתמטיקה... הלכתי לעשות אבחון לפני שלוש שנים בערך והם לא גילו משהו מיוחד, הם אמרו שההישגים שלי במתמטיקה מתחת לתקן אבל זו לא דיסקלקוליה (דיסלקציה של מתמטיקה), עכשיו אני בי"ב והבחינות האחרונות היו נורא קשות לי...יש לי שיעורים פרטיים פעמיים בשבוע שדי עוזרים , אבל בכל זאת, החומר קשה . אני עוברת בציונים עוברים למרות שבמבחן האחרון נכשלתי לגמרי אחרי שדווקא למדתי המון וחשבתי שהבנתי את החומר, אבל באתי למבחן והיה לי בלקאאוט נוראי ממש. מה אתם מציעים לי לעשות ??

ראשית הכינוי שבחרת לא מתאים לך.

השאלה ששאלת לא עושה רושם שיש לנו עסק עם מטומטמת. להפך. זו שאלה של אדם חכם שמחפש פתרונות. שנית, אשמח אם תוכלי לפרט יותר לגבי אופי הקשיים שלך: קשיי זיכרון? קשיים בהבנת התיאוריה? שגיאות חישוב בלתי צפויות ולא עיקביות? שלישית, אם המאבחן אומר שאין לך דיסקלקוליה, זה לא אומר שאין לך בעיה בכלל. אני בטוח שיש עוד סיבות לא להצליח במתמטיקה (ואיני מתכוון לטיפשות). אפשר גם לשמוע דיעה של מומחה שני.

דליה.ד

New member
שלום פוצי ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

גם אני חושבת כמו עידו, שאם את לא מצליחה במתמטיקה זה עדיין לא אומר שאת מטומטמת! לא כולם מצליחים במתמטיקה! אבא שלי הוא מורה ותיק למתמטיקה (הגיש לבגרות במשך הרבה שנים, כתב את בחינות הבגרות וכתב ספר לימוד במתמטיקה) והוא טוען שמתמטיקה זה עניין של בשלות מוחית. כלומר שיכול להיות שעכשיו הציונים שלך רק עוברים אבל אחרי הצבא תוכלי לשפר ולעשות אותם ביתר הצלחה. אז לא להתיאש רק בגלל זה! דבר נוסף, יכולת הארגון שלך בזמן המבחן יכולה לשפר את הביצועים שלך קצת. כלומר תכנון הזמן בעת המבחן, עד כמה את מסודרת שאת עובדת ופותרת למשל משוואות, היכולת שלך לבדוק את עצמך ולאתר שגיאות שעשית וכו'.

אוקיי.....תודה!

זה פשוט כל כך מתסכל.......אין לי שום בעיה בלזכור טקסטים אבל בעיות מתמטיות אני פשוט חסרת אונים לחלוטין...

כל מה שהזכרת...

גם קשיי זיכרון, גם קשיים בהבנת התיאוריה, וגם שגיאות...הכל ביחד.. הבעיה היא שמשרד החינוך לא ממש מרחם ומקל על אנשים כמוני, כל מה שנתנו לי זה דף נוסחאות מורחב... אני רק מקווה לקבל ציון עובר

אני מבין שדף הנוסחאות המורחב בגלל

קשיי זיכרון. גשי עם האבחון שלך למומחה לאסטרטגיות למידה. למשל במכון רום פילת ברמת גן. הקשיים שלך מתבטאים גם בלמידה ולא רק במבחן. לכן גם הפתרונות יהיו בלמידה קודם כל. בהצלחה!

למעלה