שלום, יש לי בעיה.

שלום, יש לי בעיה.

אחותי הקטנה [עדי], בת 16 וכמה חודשים, נוהגת ללבוש את המכנסיים [הגדולות עליה] שלה בצורה ש... אממ... רואים את התחת. אני כעת בת 19, והיחסים עם אחותי הקטנה, בואו נגיד, לא היו משהו במהלך חיינו, מסיבות אלו ואחרות. למרות הבקשות החוזרות ממני עדי לא מפסיקה ללכת בצורה דוחה זאת, היא טוענת שהיא לא עושה את זה בכוונה, ושהיא ככה עם כולם, אבל אותי זה מרגיז נורא ואני לא סובלת לראות אותה ככה. מה אני צריכה לעשות? שום דבר לא עוזר, אני לא מצליחה לחנך אותה. לדעתכם היא עושה לי דווקא?

ומה אומרים ההורים שלך?

תראי, זה לא התפקיד שלך לחנך אותה. זה תפקידם. אם הם לא מעירים, הכי טוב שאת יכולה לעשות, זה פשוט להתעלם...

מסכימה עם שניצל

אינך יכולה לחנך אותה וזה גם לא תפקידך. ההורים שלכם אמורים לחנך אותה ואם הם מאפשרים לה ללכת ככה- פשוט נסי להתעלם מזה.

לדעתי

תני לה להתלבש כדרכה. כשהייתי בגילה התלבשתי בדרכים הכי מטורפות. הייתה לי תקופה של ג'ינסים קרועים ומקושקשים (פעם זה היה נורא כמו הגזרה הנמוכה של היום) , הלכתי יחפה 90 אחוז מהזמן כולל לבית הספר . היום כשאני מסתכלת על תמונות מאז אני מתפלצת מאיך העזתי להתלבש ככה ואיך לעזאזל ההורים שלי נתנו לי לצאת מהבית עם חולצות קרועות וג'ינסים ששוים חצי שקל אבל יודעת מה? לו הם היו רבים איתי על זה הייתי מתעקשת יותר. זה יעבור לה בקרוב, היא תבין שאופנה זה לא הכל ושהגוף שלה חשוב יותר מכל דבר אבל לחנך אותה עכשיו בנוגע ללבוש זה הדרך הכי לא טובה כיוון שהיא תתנגד לה ותלך דווקא עם אותם בגדים. בגיל הזה אופנה היא דבר עיקרי, תני לה ללמוד מטעויות, יום אחד היא תסתכל על תמונות ותשאל את עצמה מה היא חשבה ... אני יודעת שהגזרות של בנות היום מטרידות במקצת, גם לי היה קשה לראות את אחותי (לו הייתה לי) מתלבשת ככה. תנסי לגרום לה להבין שהגוף שלה הוא שלה ואין צורך לחשוף אותו. תנסי לבוא מנושא אחר, תסבירי לה שבנים בסופו של דבר מעדיפים בנות שמכבדות את עצמן, שכדאי לתת להם לחכות ולא לחשוף הכל (תרתי משמע) כבר ברגע הראשון, אולי דרך זה היא תדע גם להחליף לבוש.

אחותך נמצאת בגיל שבו רוצים למרוד

להרגיש ששונים מכולם- מההורים ה"זקנים", מהאחות שגם נחשבת ל"זקנה" מבחינתה למרות שההבדל בינכם קטן ולהתרחק קצת- זאת מהות גיל הטיפשעשרה. זה יעבור לה, אם את תתערבי בכך זה רק יצור כלפייך אנטי. מה שכן- מבלי שהיא תדע, הייתי מעירה להורים בעדינות שישימו לב לאיך הבת הקטנה שלהם מתלבשת- חינוך זה תפקידם בלבד, לא תפקידך.

eris1515

New member
דעתי...

קודם כל,גמני חושבת שהיא בגיל שרק מורדים בו-במקרה גם אני בגיל כזה בדויק כמו אחותך=]=] וגמני מורדת, וגמני לפעמים עושה מה בראש שלי ולא מתיחסת למה שאומרים לי,זה גיל ההתבגרות. היום כל בת אדם שתראי הולכת ברחוב תראי שהיא גם הולכת גזרה נמוכה,וכן,כן, גם אני הולכת עם גיזרה כזאת... סתו'מרת גזרה נמוכה אבל עוד לא הגעתי למצב שראו לי אפילו ת'חריץ... אני גם מאלה שחושבות שכדאי שתניחי לה בשלב זה... היא כבר תבין את עצמה...(אני מקווהה...=\)

למעלה