שלום, יש לי בעייה נלווית

שלום, יש לי בעייה נלווית

למה שיש לי אני חולה במחלה הדומה לטרשת נפוצה בסימטומים שלה, אבל יש לי משהו אחר. בניגוד לטרשת נפוצה המזוהה עם התקפים לי יש תמיד את הבעיות הגורמות לאי יכולת לדבר מסויים אחד מהם הוא הגמגום , כמו שרשום בהודעת המנהל בד"כ זה מתבטא אצלי בדיבור נתקע, או בליעת מילים גם בהקלדה לאחרונה אבל את זה אפשר לתקן.... אני אמור להיות באשפוז בתל השומר עוד כמה זמן שכולל בין השאר טיפול בדיבור, האם יש משהו שאני יכול לעשות בעצמי עד שיחל הטיפול? כי לעבור מספיץ' תרפיסט אחד לאחר לא נראה לי רעיון טוב תודה , אורי.

shuky63

New member
אורי אני בהחלט יכול להרגיש באותה

סירה איתך גם אם הגורמים שונים ההתמודדות זהה. אני לא יודע להגיד לך איך אתה צריך לתרגל כי אני לא מכיר את הבעיה הספציפית שלך. בגימגום קלסי קימת גם בעיה מוחית אבל היא מהווה חלק מזערי מיצירת הגימגום הכולל.עיקר חוסר השטף נוצר בעקבות נסיון לא מוצלח של האדם המגמגם לשלוט בדיבורו בתנאי לחץ.אצלך אני מבין שכנראה לבעיה המוחית יש תפקיד גדול יותר ביצירת חוסר השטף (תקן אותי אם אני טועה כמובן). זה לא מפריע לי להזדהות ולהבין כל מי שלא מסוגל לדבר בשטף. יש לי דודה שגילה קרוב ל80.עד לא מזמן הדיבור היה מרכז חייה.היא ידעה לדבר ולספר דברים בלהט ובחן.בזמן האחרון לקתה בשבץ מוחי שפגע בה במרכז יצירת הדיבור במוח והתופעה היא שהיא יודעת מה היא רוצה להגיד אבל מתקשה להפוך את זה למילים.אני מרגיש שהסביבה,הילדים שלה ,בעלה קצת חסרי סבלנות כלפיה והרבה פעמים כשהיא מנסה ללא הצלחה להסביר דברים הם משתיקים אותה. ואני כל כך מבין אותה ומה היא חשה למרות שהבעיה שלנו שונה מאד. אז גם אותך אני מבין אורי למרות שלצערי לא יכול ליעץ הרבה בצד המקצועי.

שוקי המחלה שלי מנוונת תאים במח הקטן

זה קורה לכולנו, זאת הסיבה שאנשים זקנים לא שומעים כך כך טוב או לא רואים כל כך טוב. רק אצלי זה הרבה יותר מהיר המחלה עצמה היא תורשתית וסופנית (אמא שלי מתה בגיל 56.5 בגללה) לא צריך להתאבל אבל לידע כללי.

ה מ ש י ח

New member
מזל"ט על הפורום!!

איזה נחמד!! לי יש בעיה של בליעת מילים ולפעמים קצת קשה להבין מה אני מנסה להגיד.. מעט מציק, במיוחד כשאני בתפקידים של סמכות כמו יו"רית ועדות בביה"ס או מדריכה בתנועת נוער.. איך עובדים על זה, בעצם? (אגב, אורי, אתה נראה לי מוכר משהו..
)

shuky63

New member
אני חושב שכמו כל בעיה תלוי עד כמה

זה חשוב לך. לשנות את סגנון הפקת הדיבור שלנו זה דורש מאמץ וזמן ואם זה חשוב לך כל קלינאי תקשורת יוכל לסייע לך. אומר לך רק שאני מכיר כמה מגמגמים קשים שלא מוכנים להשקיע את המאמץ הזה ואומרים שמי שלא רוצה להתאמץ ולהקשיב להם ככה,שלא יקשיב.

למעלה