שלום... יש לי גם בעיה

שלום... יש לי גם בעיה

שלום לכולם.... יש לי גם בעיה רצינית , אני לא בטוחה שאני יכולה להגדיר אותה כהתמכרות... אני לא יודעת להגדיר אותה חוץ מלהגיד שזו בעיה חמורה ואני מקווה שלא תחשבו שאני מזלזלת חס וחלילה בסבל של אף אחד אחר או כל דבר שמציק לכם כי אני בטוחה שזה די מתגמד לעומת מה שאני עושה ואני לא מקנא באף אחד פה . בסך הכול יש לי בעיה קטנה שקשורה כנראה כמו כל התמכרות אחרת ללחצים נפשיים שנמשכים למען האמת כבר שנים רבות . אני מקווה שתבינו לפני שמישהו יפגע כי זו באמת לא המטרה ... שתבינו שזה הפעולה המגוחכת הזו היא בסך הכול תוצאה של הרבה תהפוכות נפשיות שעוברות עלי ומשפיעות עלי באופן הזה ... באותה מידה יכלתי גם להתמכר להימורים או אלכוהול אז אני מבקשת סליחה מראש אם מישהו נפגע וחושב שאני סתם לועגת לכם ... טוב ... אני מכרסמת ציפורניים . כן אני יודעת זה נשמע מגוחך ... אבל האמת היא הפוכה לגמרי . אני כוססת ציפורניים כבר כל כך הרבה זמן ששכחתי אם הייתה תקופה שבה לא עשיתי את זה ... אני זוכרת שבכיתה א' אמא כבר שמה לי מרה על האצבעות כדי שאני לא אעשה את זה אז כנראה שכבר אז כססתי ציפורניים אז אי אפשר לקשור את זה לשלב האוראלי של פרויד כי זה קורה רק אחרי זה ... אני חושבת... בכל מקרה ... היום הציפורניים שלי אכולות כמעט לגמרי ... מידי פעם כשדברים משתפרים כמו למשל אני מוצאת את עצמי עם פלוס בבנק או תפקיד מעניין ומרומם רוח בצבא אז אני מצליחה להביא את עצמי להפסיק לכמה שבועות והן גודלות ואז קורה משהו שגורם לי שוב לכסוס . אני כבר במצב של פיטריות באצבעות שעוברות לפה וממנו למעיים וזה מסוכן ... נוסף לכך שאני סטודנטית לרפואה ואני לא בטוחה שזה יותר מידי מועיל לרושם שאני צריכה לעשות על מטופלים ... אני בסך הכול צריכה עצה אחת . פעם הצלחתי להפסיק לכסוס באמצעות סיגריה מפלסטיק שמשמשת לגמילה מסיגריות כך שחשבתי שאולי דברים בסגנון הזה יעזרו ...

צונו123

New member
בוקר טוב ויום קסום../images/Emo96.gif

עכברונת יקרה, האם ניסית ללכת לטיפול נפשי? אני זוכרת את התקופה שניו הרבה אנשים מסוגך, כמעט כולם קססו ציפרניים, היום כמעט ולא רואים את זה...... לדעתי זה משהו שנובע ממתח נפשי, אבל קטונטי מלקבוע חד משמעית. אני בהחלט חושבת ששיחות עם מטפל/ת יעזרו במקרה שלך! אם תרצי , תשאלי ואני יפנה אותך....! בנתתיים, תנסי "רק להיום" לא לכסוס, תנסי. קחי על עצמך משימה, ואנחנו כאן על מנת לתמוך. ואם הצלחת לא לכסוס היום, רישמי לך יום נקי !

צונו123

New member
../images/Emo63.gifסיפור על הבוקר../images/Emo63.gif

האבנים הגדולות של חיינו. יום אחד, הוזמן מרצה זקן לשאת הרצאה בפני קבוצה של סטודנטים. בעמדו לפניהם העביר המרצה הזקן את מבטו ביניהם, ובאיטיות רבה אמר: "אנו עומדים לערוך ניסוי". הוציא המרצה הזקן מתחת לשולחן שלו מיכל זכוכית גדול והניח אותו בזהירות על השולחן, לאחר מכן לקח כתריסר אבנים כל אחת בגודל של כדור טניס, והניחן אחת אחת בתוך מיכל הזכוכית. כאשר התמלא המיכל באבנים ולא ניתן היה להוסיף עוד, הרים המרצה את מבטו באיטיות ושאל: "האם המיכל מלא?" ענו כולם: "כן". הוציא המרצה הזקן כלי מלא באבני חצץ, בזהירות שפך את החצץ מעל האבנים וניער מעט את המיכל, אבני החצץ הסתננו בין האבנים הגדולות עד שירדו לתחתית המיכל. שוב הרים מבטו ושאל: "האם המיכל מלא?" עתה החלו להבין מאזיניו את כוונותיו, ואחד מהם השיב: "כנראה שלא". "נכון" ענה המרצה הזקן, הפעם לקח סיר מלא בחול, בתשומת לב רבה שפך את החול בתוך המיכל, ופעם נוספת שאל: "האם המיכל מלא?" הפעם ללא היסוס כולם השיבו: "לא!". "נכון" השיב להם המרצה הזקן, הפעם נטל המרצה כד מלא במים ומילא את המיכל עד שפתו. הזקן הרים את מבטו לקהל ושאל: "איזו אמת גדולה יכולים אנו ללמוד מניסוי זה?" השיב אחד המאזינים: "אנו למדים שככל שהיום שלנו גדוש בהתחייבויות, תמיד ניתן להוסיף עוד מטלות." "לא", השיב המרצה. "אם לא מכניסים קודם את האבנים הגדולות למיכל, לעולם לא נוכל להכניס את כל האחרות אחר כך". מה הן בעצם האבנים הגדולות בחיינו? בריאותנו?, משפחתנו?, ילדינו?, הגשמת חלום?, לעשות מה שבאמת רוצים? מה שחשוב לזכור הוא, להכניס קודם כל את האבנים הגדולות בחיינו, כי אם לא נעשה זאת, אנו עלולים לפספס את החיים. אם ניתן עדיפות לדברים הקטנים, יתמלאו חיינו בדברים קטנים. לא ישאר די מקום וזמן כדי להשיג ולהנות מהדברים הגדולים והחשובים באמת בחיים. משום כך לעולם אל תשכחו לשאול את עצמכם: "מהן האבנים הגדולות בחייכם?" כאשר תזהו אותן, הכניסו אותן ראשונות במיכל (מיכל החיים שלכם) ורק לאחר מכן הוסיפו את השאר...

למעלה