שלום יש לי כמה שאלות חשובות

שלום יש לי כמה שאלות חשובות

טוב אני עובדת באבטחת טיולים בחברת הרבטחה ויש לי כמה דברים שלא ברורים לי בקשר להורדות בתלוש 1 הורידו לי 170 ש"ח על הקורסס מערים עכשיו על התועדה יש לי לוגו של החברה יש לתעודה הזאת תוקף של שנתיים שבה רשום שאני בוגרת קורס של 44 שעות אין על התעודה מספר תעודה . היא תופסת בכול מקום ? אם כן אייך אפשר לברר את זה ..?למה זה כל כך יקר את הקורס ביחד איתי עבורו עוד 20 איש וכל אחד שילם 170 ש"ח? 2 עשיתי מטווח על קרבין ועל המטווח חיבו אותי 230 ש"ח כשרשיון שלי תקף רק לעבודה עם החברה מותר להם לעשות את זה לחייב אותי בסכום עצום כזה על מטווח ? שעשיתי עבורם כדי שהם יוכלו להעסיק אותי אני אמורה חוקית לשלם עבור מטווח אם הייתי בוחרת אני איתי עושהעל אקדח ולא על נשק משנת "אנו בנו לא מצאנו כלום אז נעלמנו" ..? 3 יש לי הורדה של 11 ש"ח ביטוח שאני משלמת אז זה לא סכום כזה נורא אבל נאמר לי שזה לא כסף שהם אמורים לגוובות מעובדים מבחינה ביטוחית חוותמעבדים או משהו כזה זה נכון החברה גובה ממני סתם 4 למה את כל הורדות האלה הם עושים בחודש הראשון .. ומורדים 500 ש"ח ממשכורת ..? שזה 4 ימי עבודה כמעט כיאלו עבדתי 4 ימים בחינם אני אשמח לכמה תשובות אם מה שהם עושים זה חוקי ברור לישעבודה הזאת הזאת זה שוק של עבדים אבל בכול זאת יש גבול לכל תעלול עוד שאלה ... 5 אני מקבלת על יום עבודה מלא 170 ש"ח שזה 24 שעות עבודה בטיולי שטח שנמשכים כמה ימים זה פחות מ7 ש"ח לשעת עבודה זה הגיוני ......???? ומה אני יכולה לעשות בקשר לדברים הנ"ל
 

avi1976

New member
אסור לנכות לך מהשכר את הניכויים

האלה בתכלית האיסור!!!
 
אתה בטוח במה שאתה אומר ..

ואיפה אני יכולה להשיג את זה חוקית יש לי שאלה עם החטימו אותי על חוזה שאומר שזה מה שהם עושים זה הופךאת זה לחוקי החוזה עצמו זה תנאי לקבלת העבודה ככה שחייבים לחתום עליו
 

avi1976

New member
חתימה על דבר לא חוקי לא הופכת אותו

לחוקי!!! אמי"ל מתמחה בזכויות מאבטחים ושומרים ואפשר לראות זאת באתר:www.emil.org.il תוכלי לקבל סיוע משפטי אישי ופרטני מאמי"ל!
 

s h o o s h a

New member
זכויות, חובות וחוקים

יהיה מאד 'נחמד' אם תוכל לצרף לתשובותיך קישורים שיתמכו בהן. כלומר, אם אתה אומר שהניכויים המתוארים לעיל, למשל, הן בניגוד לחוק, ראוי שיצורף החוק או לפחות תינתן אליו הפניה. מניחה ששומרים ומאבטחים רבים ישמחו לדעת היכן הם יכולים לראות את התקנה עצמה ולהיעזר בה. האם לא לשם כך הוקם הפורום?
 

sa dingo

New member
לפי מה שכתוב שם אז מותר להם

ואני מצטט: 25. ניכויים משכר עבודה (תיקון: תשי"ט, תשכ"ד, תשכ"ה, תשכ"ח, תש"ם) (א) לא ינוכו משכר עבודה אלא סכומים אלה: (1) סכום שחובה לנכותו, או שמותר לנכותו על פי חיקוק; |הדגש(2) תרומות שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו; (3) דמי חבר בארגון עובדים שהעובד חבר בו, שיש לנכותם מן השכר על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה או שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו, והתשלומים הרגילים לוועד העובדים במפעל; (3א) תוספת לדמי החבר שמותר לנכותם על פי פיסקה (3) המיועדת למימון פעילות מפלגתית, זולת אם הודיע העובד למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלום התוספת; (3ב) דמי טיפול מקצועי ארגוני לטובת הארגון היציג כמשמעותו בחוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז1957-, שיש לנכותם על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה משכרו של עובד שאיננו חבר בשום ארגון עובדים, או שהעובד הסכים בכתב לניכוי כאמור; שר העבודה, לאחר התייעצות עם ארגון העובדים המייצג את המספר הגדול ביותר של עובדים במדינה, ובאישור ועדת העבודה של הכנסת, יקבע בתקנות את מקסימום דמי הטיפול המקצועי-ארגוני שמותר לנכותם לפי פיסקה זו; (4) סכום שהוטל כקנס משמעת בהתאם להסכם קיבוצי או על פי חיקוק; (5) תשלומים שוטפים לקופת גמל ובלבד שתשלומים כאמור לקופת גמל שהעובד בלבד חייב לשלם לה לא ינוכו משכרו של העובד אם הוא הודיע למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלומם. (6) חוב על פי התחייבות בכתב מהעובד למעביד, בתנאי שלא ינוכה על חשבון חוב כאמור יותר מרבע שכר העבודה; (7) מקדמות על חשבון שכר עבודה, אם אין המקדמות עולות על שכר עבודה בעד שלושה חדשים; עולות המקדמות על שכר עבודה לשלושה חדשים - חלות על היתרה הוראות פיסקה (6). (ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), חדל עובד לעבוד אצל המעביד, רשאי המעביד לנכות משכרו האחרון של העובד כל יתרה של חוב שהעובד חייב לו, לרבות מקדמות.
 
למעלה