שלום, יש לי סוגיה מעניינת מאוד

mr nice guy

New member
שלום, יש לי סוגיה מעניינת מאוד

אני כתלמיד י"ב לומד על בראשית, ועל בריאת העולם, ועל עץ הדעת גם כן. השאלה שלי היא- למה היה עץ חיים אם רק לאחר שהאדם אכל את עץ הדעת הוא נענש בדין מיתה. "מעפר יצאת ולעפר תשוב". למה לו בכלל לאכול מעץ החיים אם גם ככה נכון לעכשיו הוא חי חיי נצח, לפחות מבחינתו.

אכן סוגיה מעניינת!!

למרות שלא הבנתי שום דבר
לפחות הקפצתי לך את ההודעה למעלה

manew

New member
שאלה יפה

אפשר שהדבר קשור בדרך מחשבתו של האדם שאומר כרגע חסר לי משהו הנה משהו שיכול למלא את החסר ניקח אותו למרות שהוא יפגע בי במשהו אחר. כאשר אתה לוקח תרופה כי יש לך כאב ראש אתה יודע שהתרופה פוגעת בך במשהו אחר אבל אתה תיקח כי עכשיו כואב הראש וזה מה שחשוב כרגע כך זה היום וככה (כנראה) זה היה גם פעם וחוץ מזה כשאתה חי עם אשתך באי בודד (או לבד בעולם) אתה תעשה הכל כדי לא לריב איתה
אני בטוח שיש עוד תשובות יפות ומושלמות יותר ואני אשמח אם מישהו מפה ייתן לנו תשובות כאלו חיים

שרונהה

New member
מנסה את כוחי בנסיון להשיב...

התורה מכונה עץ חיים..... אני שולפת מהזיכרון ציטוט ואני מקווה שאני לא טועה: "כי עץ חיים היא למחזיקים בה..." זה נאמר על התורה.... אנו נוצרנו בדואליות - גוף ונשמה - גוף סופי. נשמה אינסופית.... האל הוא - אחד הנשמה כשלעצמה לא זקוקה לתורה, הנשמה יודעת הכל. הנשמה מחוברת אל האל האינסופי. היא חלק ממנו....... הגוף לעומת זאת, יש לו צרכים שהוא חייב למלא אותם כדי להתקיים. ורמת המודעות שלו נמוכה הרבה יותר מהנשמה. הנשמה שהוכנסה לגוף כדי להניע אותו אמורה היתה לשלוט בגוף, לרסן את צרכיו, ויצריו ולהניע את הגוף בקדושה והרמוניה עם כל הטבע הסובב אותו ושנברא לכבודו. וזה היה האתגר של הנשמה........ לתפקד בתוך גוף בעל תשוקות (אוכל, שתיה, מים, קור, חום ועוד ועוד... אתם יודעים....) מתוך החכמה האינסופית, מתוך הידע האינסופי שהיה ידוע לנשמה, ולספק לגוף את תשוקותיו תוך שליטה וריסון ומבלי להחסיר לו דבר..... ועדיין לחיות בהרמוניה, באהבה ובקשר מלא עם הבורא.... האתגר הזה של הנשמה לתפקד בתוך גוף הוא אתגר מלהיב מאוד - זה כמו משחק. משחק שאם אתה מצליח לשחק אותו אתה בעצם ממלא את יעודך כאן עלי אדמות. כי בשביל זה נוצרת. באמת. רק בשביל זה - נשמת האל החווה את בריאתה שלה בתוך גבול שהיה אמור להתקיים בצורה אינסופית..... האדם הראשון יכול היה לחיות ככה לנצח....... וכמו בכל משחק - יש כללים. חוקים. שעליהם יש לשמור. אם לא תשמור על הכללים, ירדו נקודות זיכוי.... תעוף מהמשחק.... לא תוכל לנצח באמת...... בגן עדן היו שני כללים כאלה - האל הציב את עץ הדעת ועץ החיים והכלל הוא לחיות בכל גן העדן עד אינסוף מבלי לגעת בפירות שני העצים הללו......... כל אכילה מפירות אלה תשנה את התמונה, תשנה אותך, ואתה עף מהמשחק.... בפרי עץ הדעת שם האל תכונות שהנשמה לא הכירה מתוך "האחד" שהיה מהותה - אלו תכונות כמו בושה, פחד ועוד..... בפרי עץ החיים היו כל סודות ריפוי הגוף כדי שיחיה לעולם... שיהיה אינסופי... כמו האל..... לאדם לא היה צורך בעץ החיים מכיוון שהנשמה האינסופית שהיתה בו, ידעה את הכל ואמורה היתה לחיות בתוך הגוף הסופי - לעד, לנצח - זה היה המשחק! זוכרים? האדם אכל מעץ הדעת - ברגע שאכל, התלבשו בו כל התכונות האלו של בושה ופחד ועוד... ואתם מכירים את הסיפור.... בעצם, ירדו לו נקודות זיכוי, הוא שבר את הכללים של ריסון ושליטה על הגוף..... הוא קיבל עונש על אי ציות לחוקים. אבל עכשיו מה? הרי זה לא נורא העונש הזה, הרי בעזרת פריו של עץ החיים הוא ישמור על הגוף הסופי הזה ויחיה לנצח....... אז מה? הוא יקבל גם את השוט וגם את הגזר? הוא יקבל פרס בדלת האחורית על אי ציות לחוקים? לכן האל גירש אותו מגן העדן........ עכשיו הוא ישא בעונש על אי הציות לחוקים בכל חומרתו.... הוא יחיה בתוך גוף שיש בו תכונות שליליות (בושה, פחד, קנאה ועוד) ועל נשמתו לשלוט בגוף הזה...... זו משימה קשה שבעתיים. עד היום כל בני האדם לא הצליחו לשלוט בגוף בקדושה והרמוניה עם הטבע בצורה מושלמת........ התורה היא מעין פרס ניחומים...... האל נתן אותה ואמר אם תחזיקו בה, תשמרו על חוקיה..... היא תהווה כעץ חיים לכם..... היא תרפא כל מכאובכם, ואם תצליחו לשמור על הכל...... בשלמות.......... תחיו לנצח.... כן.... תחיו לנצח...... "כי עץ חיים היא למחזיקים בה"....... זה ההסבר שלי......... מה אתם אומרים?

שרונהה

New member
ועוד.......

אם האדם היה אוכל קודם מעץ החיים, מצבו היה גרוע שבעתיים.... אני משערת שעונשו היה הפרדת הנשמה מהגוף....... והאדם היה חי כמו חיית השדה.... אמנם חי לעולם.... אבל בלי נשמה... ובלי נשמה יתרה.... והוא היה מגורש מגן העדן.... ולא היה אוכל מעץ הדעת, ולא חווה את תכונות עץ הדעת..... לדעתי, בכל מקרה, האדם היה המפסיד הגדול..... בגלל אי ציות לחוקים... מעניין אותי, לחשוב מהו פרס הניחומים שהיה נותן האל במקרה הזה...... טוב, נו, הכל השערות ומחשבות שלי...... לאל פתרונים......

כנראה......

שהוא לא ידע שהוא עתיד לחיי נצח, ובמחשבתו היה כי רק ע"י אכילת פרי העץ הוא יזכה לחיי נצח. ברכה והצלחה.

אברהם מ

New member
אותי יותר מעניין

איך יתכן שבשביל כזה דבר שאדם אכל יענש כל העולם מדוע שאני אסבול בגללו הרי במשך כל הדורות יש כל כך הרבה סבל האם ייתכן שכל זה התחיל משום שהוא אכל מעץ הדעת

למעלה