שלום, יש לי שאלה אליכם....

יערולי

New member
שלום, יש לי שאלה אליכם....../images/Emo9.gif

החלטתי לעשות עבודת גמר בהסטוריה (
) בהיקף של ארבע יח"ל. התקופה היא 70-0 לספה"נ, כנראה בנושא: "זרמים פוליטיים-משיחיים ביהדות" תוך התמקדות בראשית הנצרות, עם התמקדות נוספת במסעותיו של ישוע בא"י. התוכלו להחלץ לעזרתי במציאת מאמרים או כל חומר עזר אחר ברשת? בתודה מראש!!!

ליערולי- איפה שלא תשימי אצבע....

תמצאי בתולדות העם היהודי שאיפות משיחיות שנבעו מעצם שאיפתו לגאולה.ראי שבתאי צבי ותנועה משיחית בתימן. שלך חנה גונן

תשובות חלקיות

אני לא מכיר את כל הספרות בנושא, אך כדאי לך לנסות את פרופ´ פלוסר "מקורותיהם היהודיים של הנצרות" (משהו כזה) גם "יהדות בית II" שני ספרים. בכל מקרה יש עוד המון ספרים בנושא (גם היסטוריה של עם ישראל וכו´) מאיר

פראזניק

New member
"משיחי השקר לדורותיהם" : )

ספר נפלא על תנועות משיחיות מאז ישו. "זרמים וכתות ביהדות", שם יש גם חומר רב מאד על תנועות משיחיות וכמיהות משיחיות. "כמיהה משיחית" ביהדות, היא דבר שיש לכל יהודי מאמין, בכל תפילה ותפילה (ומתפללים אצלינו 3 פעמים ביום...) מבקש היהודי המאמין: "ולירושלים עירך ברחמים תשוב", "ותחזינה עיננו בשובך לציון ברחמים" ועוד כהנה וכהנה. על פי האמונה היהודית, אחת השאלות הראשונות שישאל האדם בבואו לעולם העליון היא "ציפית לישועה?". הבעיה היא, כאשר אותה כמיהה מולבשת על אדם שאין בו את הסימנים שנתנו חז"ל, אדם שאינו נזהר מכללי התנהגות בסיסיים (התגרות במלכים שתחתם ישבו היהודים וסיכון היהודים) וכו´... אז מתחילה הבעיה...

למעלה