שלום יש לי שאלה : בבית שיש בו מערכת

שלום יש לי שאלה : בבית שיש בו מערכת

תלת פאזית דוד מקצר (הגוף חימום עצמו לא מקצר הדוד תקין) ושהמא"ז של הדוד קופץ יחד איתו קופץ מא"ז של חדר ופחת וראשי. כשמורידים את המא"ז של החדר ומדליקים את הדוד עדיין יש קצר. מה יכולה להיות הבעיה?

רז חשמל

New member
ע"פ התיאור שלך

ע"פ התיאור שלך נראה שהחיווט בלוח לא נכון או שאתה חושב שמה שקופץ זה מאמ"ת נוסף מה שלא הגיוני בכלל. נראה שהמאמ"ת הנוסף שקופץ הוא הראשי של הקומה או הבית. אפשרות אחרת היא שהציוד בלוח כלכך ישן וקפיצה של מאמ"ת אחד גורם לקפיצה של שכנו בגלל קפיץ חלש בתוך המאמ"ת, אפשרות כזאת היא נדירה אך קיימת. בנוסף, גוף חימום יכול לא לקצר בטמפרטורה נמוכה ולקצר בטמפ' גבוהה כך שלא הייתי מצהיר שהוא תקין כלכך מהר.....

הקצר הוא לא עקבי לעיתים הדוד לא

מקצר ולעיתים כן. לכן נראה לי שהאפשרות שהדוד מקצר בטמפרטורה גבוהה ובנמוכה לא נראית לי הכי הגיונית (תוכל להסביר לי למה זה קורה?) יתכן שלא תמיד הדוד יקצר בטמפרטורה גבוהה? (מה שגורם לחוסר העכביות..) האפשרויות האחרות לא אפשריות מכיון שהמא"ז שקופץ הוא של חדר והוא לא סמוך למא"ז של הדוד, זה בהחלט לא ראשי של הבית מכיון שציינתי שהבית הוא תלת פאזי ומכיון שכך הראשי הוא תלת והוא גם קופץ בקצר, כמו כן הפחת אף הוא קופץ.

מאגר

New member
במצב כזה עדיף שתזמין חשצלאי שיבדוק

בדיוק היכן התקלה אחרת אתה עשוי חעמוד במצב לא נעים בחג חג שמח

asher40

New member
בדוק עם מגר בשיטת האילימינציה....

שלום לך , פתח את מפסק הדוד ונתק את מוליכי הדוד ,כולל ההארקה ובדוק אם עדיין מקצר. לאחר מכן ,אם לא נפתרה הבעייה ,נתק את מוליכי הדוד מהדוד עצמו ובדוק עם מגר ,אם אין קצר בין המוליכים.במידה והם תקינים ,בדוק עם מגר אם אין קצר בין גוף החימום לדוד עצמו. מניסיוני רק כך ניתן לפתור בעיות של קצרים ,חוסך כאב ראש ומראה על עבודה מסודרת. כמובן מקווה שאתה חשמלאי מוסמך. המשך יום נעים , שטרן אשר.

asher40

New member
שלום רז...שים לב שציינתי במפורש...

כי אני מקווה שהוא חשמלאי מוסמך!!! המשך יום נעים. שטרן אשר.

מה אתם נכנסים לפאניקה? סה"כ דוד

בכל מקרה הטרמוסטט הוא זה שקיצר מה שלא ברור לי למה פעם כן היה קצר ופעם לא מישהו יכול למצוא הסבר לתופעה?

רז חשמל

New member
כן

מתכת מתפשטת בחום ולכן יכול להיות מצב שבחום גבוה יש מגע בין פאזה לגוף ובחום נמוך לא.

למעלה