שלום. יש לי שאלה בקשר למארי אנטואנט

may20269

New member
שלום. יש לי שאלה בקשר למארי אנטואנט

דובר רבות עליה ועל פיתגמים שהיא אמרה, אבל אני רוצה לברר מה עלה בגורל ילדיה לאחר שהיא הוצאה להורג עם בעלה? אודה מראש.
 

ihtiyar

New member
על גורלו המר של לואי ה-17

שמת בגיל 10, ומה קרה לו בשנת 2004 - אפשר לקרוא כאן. את "אם אין לחם תאכלו עוגות" לא אמרה מרי אנטואנט, כי אם מריה תרזה מספרד, או אחותה של מרי אנטואנט (מריה קרולינה), אלא שבתקופת המהפכה היה נוח להשמיץ אותה ולדביק לה את האימרה הזאת. הזחיחות הזאת של "האצולה" ממשיכה גם בימינו...
 

שינובי5

New member
איתיאר הנני זועם וקוצף!!!

בשביל מה הרגזתני והעלית בפני ובפני פורום מכובד זה את ה"יש" הזאת?, יום ששי היום לא? מלאכה מרובה יום ממש קצר לא כך? תביע את התנצלותך במיידי! אצולה?! רוחמה אברהם?! בא נרד מהארץ... - אם לא הבנת - בצחוק איחתיאר רק בהומור....
 
ה'מהפכנים' גיבורים על ילדי המלכים

הקומוניסטים ברוסיה הלכו בעקבות קודמיהם הצרפתיים ועוד הוסיפו עליהם כהנה וכהנה: ב-1918 הם טבחו באכזריות את כל משפחת הצאר, כולל הילדים והמשרתים. גם ה'מהפכה' שלהם והמשטר שהיא הקימה היו יותר ברבריים מאלה של הצרפתים.
 

קוכולין

New member
לא צריך לקבל את הגירסה הפשטנית

כאילו המהפכה הקומוניסטית היא מעין המשך של המהפכה הצרפתית. המהפכה הצרפתית היא אירוע מורכב בהרבה, והיא אינה מקשה אחת- אלא מורכבת מזרמים רבים ומהפכות רבות. בין המהפכנים הצרפתים היו רבים שהזדעזעו מהוצאתו להורג של המלך, למעשה- גם אחרי שהמלך ואשתו בגדו במדינה הלכה למעשה (מארי אנטואנט הסגירה מידע לאוסטרים), היה לרובספייר רק רוב דחוק באסיפה הלאומית להוצאה להורג. אני, באופן אישי, מקבל את גירסתו של ההיסטוריון הצרפתי אלבר סורל. המהפכה של 1789 היתה אירוע חיובי בעיקרו, והטרור של רובספייר היה סטייה רצחנית מהדרך שהותוותה ב-1789. למעשה, המהפכה לא היתה חייבת אפילו להסתיים ברפובליקה. רוב המהפכנים ב-1789 תמכו בהמשך המונרכיה, ורק שגיאות כבדות ביותר של המלך ויועציו הפכו את רעיון הרפובליקה לפופולרי.
 
כדאי להשוות בין המהפכה הצרפתית לרוסית

המהפכה הרוסית התחילה בדומה לצרפתית כהתפרצות עממית נגד שלטון הדיכוי האבסולוטיסטי. מחוללי המהפכה רצו שלום ומשטר דמוקרטי ו'סוציאלי', ובוודאי לא את הקומוניזם שבא אח"כ. בדומה לצרפת, פרצה גם ברוסיה מלחמת סיעות בין המתונים לקיצוניים, בין ה'ג'ירונד' ובין ה'הר' וכמו בצרפת ניצחו הקיצוניים. עכשיו כמה הבדלים: מתוך המהפכה הצרפתית התפתח משהו דמוי מלחמת עולם בעוד שמתוך המהפכה הרוסית התפתחה מלחמת אזרחים ממושכת ועקובה מדם. המהפכה הצרפתית בגלגולה הבונאפארטיסטי הובסה במלחמה נגד האויבים החיצוניים בעוד שמלחמת האזרחים ברוסיה הסתיימה בניצחון הבולשביקים מבלי שהתפתחה ממנה מלחמה בי"ל. בניגוד למ' הצרפתית שהיתה די דיפוזית מבחינה אידיאולוגית ופוליטית ומגוונת מבחינה חברתית, מה שאיפשר לאחר תבוסת נפוליון רסטורציה חלקית, הסתיימה המ' הרוסית בניצחונה של מפלגה אידיאולוגית טוטליטארית קיצונית שהחלה לעצב את החברה ע"פ האידיאולוגיה שלה בצורתה הקיצונית ביותר. המ' הרוסית הכניסה למשחק את הגורם הטוטליטארי שהוא גורם מודרני שלא היה קיים בזמן המ' הצרפתית.
 

קוכולין

New member
מה שאמרת נכון

כפי שניתן לראות במהפכה הרוסית "שתי מהפכות" שאין קשר ביניהם- היינו, המהפכה הדמוקרטית של קרנסקי והמהפכה הבולשביקית של לנין, כך גם המהפכה הצרפתית אינה מקשה אחת. רק הבדל נוסף: מחוללי המהפכה הצרפתית היו ליברליים, אבל בהחלט לא רצו משטר סוציאלי. הם לא היו סוציאליסטים, ולא קומוניסטים- אפילו לא הקיצוניים כמו רובספייר. משהו דומה לסוציאליזם התפתח רק מאוחר יותר, עם "קשר השווים" של גרקכוס בבף.
 
למעלה