שלום יש לי שאלה בקשר לשאול...

lonely1978

New member
שלום יש לי שאלה בקשר לשאול...

האם מישהו מכם מכיר מישהו שחזר משם...האם ידוע למישהו על קיום הרוע שחי שם האם קיימים שם רוחות רעות שדים וכו...אם מי אפשר לדבר בנושא טעון שכזה ... האם מישהו מכיר מדיום או רב או כל מתקשר אחר שאיתו אפשר לדון בנושא ולדעת יותר על הנושא אשמח לשמוע

Justin Angel

New member
ברור שכן :)

בדיוק הייתי שם אתמול! ראיתי את הנוצרים מעונים, את היהודים מענים את עצמם, את הבודהיסטים שותקים, ואותנו, הפאגאנים השמחים, משתזפים בשמש בזמן שאנחנו מתווכחים על דקויות פילוסופיות עם אריסטו ואיפונה (בוולש גם: ריהואנאן):)

השאול קיים בצורה שונה

בהרבה אמונות ודתות. ישנן דתות בהן השאול הוא פשוט העולם הבא - עולמם של המתים. אצל המצרים מלך על השאול אוזיריס והכניסה אליו הייתה מותנית במבחן. מי שנבחן ונמצא ראוי, אושר לו לעבור לעולם הבא. מי שלא - נשמתו נטרפה ע"י מפלצת נוראית. אצל היוונים השאול היה מחולק למספר חלקים - כאשר בטארטרוס, אשר נחשב ל"שאול" התחתון ביותר, נענשו המתים על פשעיהם ושם נכלאו הטיטנים (חלקם). הנוצרים הם אלו אשר הפכו את השאול למה שידוע היום כגיהנום בעברית. אצל דאנטה אליגיירי הם אפילו עברו "התמחות" (סיווג למאמיני עכו"ם, תינוקות שטרם נטבלו וכו´, כל אחד במדור אחר). מהנצרות קרוב לודאי שהגיע הביטוי "שבעת מדורי גיהנום". אני אישית לא מאמין בשאול. עצות של רבנים בנושא, לא תמצא כאן...

למעלה